Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Lionel žije se svou panovačnou matkou ve vile nad městem. Žil by tak i nadále, kdyby nepotkal půvabnou Paquitu. Žárlivá matka se při jejich sledování v zoologické zahradě nakazí exotickou chorobou z Ostrova lebek, umírá, ale brzy vstává z mrtvých. Začíná milostný příběh dvou mladých lidí, jejichž láska musí překonávat ty nejtěžší překážky. Nestaví jim je do cesty jenom živí, ale i živí mrtví. Matka mění lidi v oživlé mrtvoly a dává tak do pohybu řetězovou reakci komicko-hrůzných událostí. Při nich je jisté jenom jedno: tolik krve i zuřícího mrtvého masa tady ještě nebylo! Je to nebezpečný balanc mezi smíchem a zděšením, při němž divákovi krev šplíchá do rozesmátých úst. Nenasytní zombie se potácejí prostorami vily a zastavit je vyžaduje celého muže a jednu sekačku na trávu. (Filmexport)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (948)

DaliX 

všechny recenze uživatele

Jedným slovom sila. Brutálna, surová a zábavná jazda, presne to je Braindead. Jacksonov zmysel pre detail sa osvedčil u King Konga aj u Pána Prsteňov a tento film je toho dôkazom. Jackson si dal záležať a urobil z tohoto filmu neobyčajný zázrak plný nechutností, striekajúcej krvi, naozaj komických situácií (hlava v mixéri alebo zombie bábo) a morbídneho humoru, ktorý je však paradoxne taký okúzľujúci a dychberúci, že mám ten pocit akoby už lepší horor nemohol ani existovať. Len ľutujem, že som tento film prepásol, keď ho moji bývalí spolužiaci (asi tretiaci na základke), videli a ja som tam nebol. Teraz som totiž konečne pochopil čo ich na tom tak uchvátilo. Práve teraz som to dopozeral a musím skonštatovať, že toto je v mojich očiach naozaj vrchol hororového filmu so skvelými vizuálnymi efektami, originálnou zápletkou, svižným tempom držiac diváka neustále v napätí ale zároveň ho núti do smiechu pri všetkých tých bláznivých situáciach (a že ich nie je málo). Chápem, že každému tento žáner nemusí práve ulahodiť ale ak ste fanúšikom hororu, toto je jasná voľba:D ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nikto ťa nebude milovať tak, ako tvoja mama.“ No, Bergman to práve nie je, ale komu to prekáža? Priznám sa, že ako u jeho žánrového splatter konkurenta Sama Raimiho, i u Novozélanďana Petra Jacksona mi sedia skôr jeho vážnejšie a civilnejšie projekty á la TAKMER DOKONALÝ ZLOČIN (alebo PÁN PRSTEŇOV), ale BRAINDEAD – ŽIVÍ MŔTVI je tiež výborný počin. Brutálne rozčvachtaný krvák, ktorý vás už v pôsobivom prológu z ostrova lebiek (viď. Petrov milovaný KING KONG) pripraví na ťažkú tonáž humus, ktorá vás zaplaví neskôr. A je to dobre, pretože ak nevydržíte už tento úvod, mali by ste to vzdať, lebo režisérovi nie je nič cudzie a rozmixované zombícke batoľa patrí ešte k tým slabším nápadom. Jackson našťastie zvláda ukočírovať brutálne komediálne scény s brutálnymi hororovými (len trápneho karate kňaza nezvládol) a hoci mi kombinácia hororu a bláznivej komédie veľa nehovorí, toto je klasika. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/149236/Braindead-Zivi-mrtvi-80.html ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Ve jménu páně vám nakopu prdel!..... Ťažko sa mi to hodnotí. Cítiť v tom obrovské nadšenie, hravosť a kvantum nápadov. Nebavilo ma to však a nebudem tomu dávať prepálené hodnotenie len kvôli tomu, že to tak hodnotia všetci (inak je to vo vačšine prípadov určite hlavne z nostalgie, lebo ak by niečo takéto vzniklo dnes, bolo by to v hnedých farbách). Je to naozaj veľmi krvavé a hnusné, ale ani raz ma to nevystrašilo, ani raz som sa nezasmial a veľa scén mi prišlo úplne prepálených a trápnych. Pravdaže to svoje kvality má a úmrtia a triky sú vymyslené niekedy naozaj zaujímavo, ale je toho jednoducho príliš veľa. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,LIONELI... OBKLOPUJE TĚ SMRT. ČEKÁ TĚ TRÝZEŇ A UTRPENÍ. JSI PROKLETÝ!"... /// Směsice hnusu a smíchu (tomu říkám bašta!). Morbidní fantasie a touha po nekorektní filmařině (ty vole, ty seš vzdělanej!), která drtivě převálcuje to ostatní. I po 20ti letech! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Baví mě mrtvolnej humor. 2.) Mám doma zombí mimonko. 3.) Thx za titule ,,petkaKOV“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Braindead pro mě znamenají opravdu jedinečný filmový zážitek - ještě nikdy se mi nestalo, aby se mi během sledování filmu doopravdy zvedal žaludek a v naprosto stejném okamžiku abych vybuchovala smíchy. Peter Jackson natočil snad nejlepší parodii, jakou jsem kdy viděla. Ze začátku je to opravu nechutné... a na konci taky. Jenže s přibývajícím časem taky přibývá neskutečná salva naprosto absurdní srandy. První dokonalá scéna, která to všechno rozjede, je okamžik, kdy Lionel krmí u stolu čtyři zombíky "chutným" obědem a následně farář-zombík začne nejen pokukovat po sestře-zombici. Následující v podstatě nepřetržitá série smrtí nebo velmi originálních a inovativních pokusů o zastavení, zabití, znehybnění či zpomalení zombíků je prostě totální nářez. Zombík s trpaslíkem místo hlavy, pochodující plíce se střevy, květináč naražený na lebku zombíka (musím říct, že toho když jsem vždycky zahlédla, padala jsem ze židle), žárovka, nebo celá scéna s "venčením" zombíčete...Tarantino i Mel Brooks se můžou jít zahrabat, tohle je vrchol vtipného masakru a král parodie. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (27)

  • Film je některými diváky považován za nejkrvavější film vůbec. Např. při poslední scéně se sekačkou na trávu bylo použito 300 litrů filmové krve (19 litrů krve proteklo za sekundu). (ČSFD)
  • Když Lionelova matka (Elizabeth Moody) v noci usne, tak její hnis z rány pocáká fotku zesnulého manžela. Ráno je ale obrázek čistý. (pygmalion)
  • Od roku 2015 v rodnej domovine na Novom Zélande nebol Braindead viac uvedený na DVD. (WalterIK7)

Reklama

Reklama