Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Shaun je obchodník, kterému nikdo neprojevuje respekt. Hádá se neustále s matkou a své dívky Liz si nevšímá. Se svým nejlepším přítelem Edem nejraději vysedává celé dny v hospodě Winchester. Liz už toho má dost a oznámí mu, že od něj odchází. Shaun si uvědomí, že mu na ní opravdu zaleží, a rozhodne se, že bude ke svému životu přistupovat zodpovědněji. Jednoho dne ráno uvidí na své zahradě neznámou ženu, která vypadá jako opilá. Když do ní strčí, žena se napíchne na kůl, a stále žije! Shaun se dozvídá, že nebezpečný virus přes noc změnil většinu obyvatel města na živé mrtvoly. Požádá Eda, aby mu byl po ruce při záchraně Liz i matky. Skupinka přeživších nakonec nachází útočiště v hospůdce Winchester... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (1 020)

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Tohle byl teda fakt prďáckej film :) Nemám z něj sice "nej" pocit (takže nehodnotím pětkou), ale rozhodně jsem se bavil. Nevím, co víc říct, protože ten film je vážně jen o zábavě, a nebýt pár detailů, měl by ode mě plnou. Úprava na 5, po týdnu... Málokterej film ve mně nechal tolik vzpomínek, který bych pak omílal. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

6 / 10 Britský humor je mi sympatický, mám ho skutočne rád a keby sa dalo, pritúlil by som sa k nemu a namotával si jeho kučeravé vlásky na prst, žiaľ, Shaun of the Dead je niekedy vedľa ako tá jedľa. Aby bolo medzi nami jasno, povedať, že som sa počas celého filmu ani raz nezasmial, by bola hanebná lož, istotne, na druhej strane, množstvo trápnych, úplne zbytočných scén, ktorými budete bombardovaný vždy v tej najnevhodnejšej chvíli, volá po nabrúsenej strihačskej gilotíne. To máte tak, Wright sa tu správa ako učinený nymfoman a svoje režisérske prirodzenie strká dole hrdlom zombie žánru tak dlho, až ho dusí. To mu ale nestačí a postupne si omaká všetko a všetkých, od klasickej ľúbostnej roviny cez jasnú spoločenskú satiru až po ultimátne pojednávanie o úcte a zodpovednosti k svojim blízkym a (najmä) k sebe samému. Nanešťastie, to, čo teraz možno vyzerá ako recept na dobrý film, je v skutočnosti bližšie k onej povestnej torte psíka a mačičky a vy sa niekde v druhej tretine po ďalšom *VÁŽNOM* momente začnete sami seba pýtať, či pozeráte komédiu, drámu, britcom, love story alebo nekonzistentný miš-maš toho všetkého. A celý film tým trpí, neskutočne tým trpí, a my s ním, pretože sú chvíle, kedy Shaun of the Dead žiari. A nie je ich málo! Tvorcovia správne identifikovali otupujúci, bezmyšlienkový konzum ako uštipačnú prapodstatu žánru a ukázali nám, že predohra k romerovskej apokalypse sa od bežného pracovného dňa zas až tak veľmi nelíši. Navyše, a to by som mal podčiarknuť, niektoré scény a nápady sú doslova a do písmena geniálne, jednoducho prvotriedny UK import tak, ako ho máme všetci radi. Škoda preveliká, že sa to postupne domrvilo, stačilo trochu prestrihať, skrátiť, na bokoch dostratena a zľahka prečesať - a bola by radosť pozerať. ()

Reklama

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Tak vám něco povím: První třetina tohohle filmu je absolutně megavtipný nářez. Něco jako byste vzali Trainspotting (nebo nějaký podobný snímek z té britské vlny 90. let), vyloučili drogy, nahradili je pivem, přidali něco montypythonského humoru a pak do toho nenápadně spustili apokalypsu vzor G. A. Romero. Kdyby tohle nasazení vydrželo filmu až do konce, nebylo by co řešit. Bohužel, po nabušené první třetině jakoby náhle došla inspirace, nápady a chuť, a až na jeden dva vtipné momenty se to celé nějak dovleče do konce. Přesto je výše chválená část filmu tak pozoruhodná, že vám prostě nedovolí zatratit tento snímek jako celek. O "Shaun Of The Dead" se bude asi vždy (a zaslouženě) hovořit jako o originálním a vtipném dílku, které se navíc (spolu s úspěšným remakem Dawn Of The Dead) podílelo na mírném vzestupu zájmu o zombie filmy. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +originální námět a mix romantické komedie a hororu, hudba slušně dotváří atmosféru a film boduje jako parodie na zombie horory -snad škoda že se nesměji od začátku do konce a občas film sklouzne do nudy a to hlavně kvůli scénáři a dialogům/// O filmu jsem něco slyšel a tak jsem neváhal si koupit DVDčko. Určitě slušný film do sbírky. Pochválit musím výběr herců, suchý anglický humor, dynamickou hudbu a samozřejmé obálku DVD na kterou jsem zlákal otce :-) " táto máš chuť na jednu romantickou komedii?" ...no naštěstí do poloviny filmu přišla návštěva a tak odešel včas, pač potom začíná přituhovat. Film není ani tak romantika, nebo komedie jako spíše parodie a "v uvozovkách" především slušný zombie horor. Jen škoda, že to není až taková prdel, jak by se slušelo/// Celkem 68%/// ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Edgar Wright nám dal jasne najavo, že žáner 'zombie' stále nie je súci do dôchodku. Do tohto nekompromisného žánru nechápavo bravúrne vmiešal britský tvrdý humor, dokonca okorenené čiernou romantikou a humusná zábava sa môže začať. Dúfam, že tejto partičke to spolu ešte niekedy vyjde. 90%. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (75)

Související novinky

Edgar Wright chystá duchařinu

Edgar Wright chystá duchařinu

23.07.2020

Režisér a scenárista Edgar Wright už si pomalu připravuje svůj další projekt. Bude jím adaptace krátké povídky Stage 13, která vypráví o duchovi, jenž straší ve filmovém studiu. Od režiséra filmů… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Edgar Wright v zajetí popu

Edgar Wright v zajetí popu

24.06.2018

Režisér Edgar Wright (Scott Pilgrim proti zbytku světa, Baby Driver) si vybral svůj příští projekt, překvapivě však nebude souviset s komiksy, dospívajícími řidiči, ani zmrzlinovými kornouty. Natočí… (více)

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

21.01.2018

Simon Pegg a Nick Frost se proslavili hlavně díky filmům Edgara Wrighta. Soumrak mrtvých následovala Jednotka příliš rychlého nasazení a takzvanou "trilogii Cornetto" zakončila sci-fi U Konce světa,… (více)

Reklama

Reklama