Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené seriály (10)

Rodina Sopránů

Rodina Sopránů (1999)

Výborný seriál který spojuje humor s prostředím novodobé Cosa nostry. Gandolfini hraje svoji úlohu fantasticky přirozeně a perfektně ho doplňuje Edie Falco v roli jeho manželky. Sázka na herce italského původu jen dokresluje preciznost s jakou se Chase a jeho tým lidí pustili do tohoto mafiánského díla. Seriálu skoro není co vytknout - především dialogy jsou výborné. Přečetl jsem si tady (bundaboy), že úroveň dabingu je výborná - nesouhlasim. Český dabing je o třídu horší než slovenský a naprosto souhlasim s Cejou že seriál se musí vidět v originále! Je možná škoda, že šestá série má být poslední, ale zase je něco pravdy na tom, že v nejlepším je třeba přestat. Pátá řada je toho důkazem... P.S Hau ju duin, Puss:)

Dexter

Dexter (2006)

Obrovské překvapení! Vynikající, originální...s nečekaně výbornými hereckými výkony. Dokoukal jsem první sérii a můžu jen doporučit. Prvních 9 dílů jsem skouknul najednou a šel spát v půl 5 ráno:-) Jde o hodně návykový seriál:-)

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Legendární seriál. Moje nejoblíbenější postavy: 1) Mr. Burns 2) Barney 3) děda Simpson

Mr. Bean

Mr. Bean (1990)

Geniální. Přidal jsem do své seriálové TOP 5.

The Wire - Špína Baltimoru

The Wire - Špína Baltimoru (2002)

Lidé z HBO, smekám před Vámi. Po Sopranos je tu další skvost, který v mých očích překonal i můj velmi oblíbený Brotherhood...The Wire je dokonalý mix krimi a mafiánského žánru. Setkáváte se zde s postavami z různých světů - od narkomafiánů, obyčejných feťáků, dealerů, policistů, politiků až po dokaře z baltimorského přístavu. Možná si myslíte, že jeden seriál takové množství postav nemůže obsáhnout...Omyl. Všechno drží pohromadě a jde o tak brilantně a věrohodně napsaný seriál, že to vyráží dech. Politické intriky v nejvyšších patrech policie, korupce, narkomafie a speciální vyšetřovací tým, která proti tomuto všemu musí bojovat. A jeho největší zbraní je wire - odposlech:-) Stringer Bell a McNulty 4EVER;-) P.S Pamatujete ve filmu 25. hodina policajta, který umí slovo shit říct stejně procítěně jako mexický fotbalový komentátor slovo gól? Tak vězte, že ve Wire se tohoto herce dočkáte, stejně jako jeho Shiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit :-)))

Impérium - Mafie v Atlantic City

Impérium - Mafie v Atlantic City (2010)

Zatím to vypadá velmi slibně! Příběh se totiž netočí jen kolem Atlantic City, ale (poměrně věrně historicky) sleduje osudy gangsterských velikánů té doby. Fanoušci mafie si přijdou na své - Colosimo, Torrio, Lucky Luciano, Rothstein, Al Capone...:-) Ještě se těším na Meyera Lanskyho, Costella, Genoveseho a další postavy, které začaly být mimořádně důležité v 20 letech a tudíž by neměly chybět! Seriál bohužel velmi sráží "počítačovost" prostředí:-( EDIT: je to bomba! I proto, že seriál se ještě víc soustředí na postavy na jejich vývoj a vzájemné vazby, které se drží historických faktů. už jsem se dočkal i Lanskyho:-) Buscemi je geniální.

Přátelé

Přátelé (1994)

Viděl jsem teď několik sérií v původním znění a musím zvednout o jednu hvězdu. Parádní seriál, který si udržoval top kvalitu neuvěřitelně dlouhou dobu (tvůrci HIMYM mohou - bohužel - jen závidět).

Policejní odznak

Policejní odznak (2002)

The Shield není tak propracovaný a nejde tak do hloubky (např. do politikaření ve vyšších sférách policie nebo fungování organizovaného zločinu) jako Wire. Shield ovšem není vůbec špatný seriál. Jeho hlavní devizou je perfektní hl. postava zkorumpovaného policisty, který se snaží najít balanc mezi spravedlností a vlastním obohacením:-) Přerod této postavy a její vývoj je nakažlivé sledovat. Končím druhou sérii a jsem rád, že mne ještě dalších 5 čeká:-) EDIT: Po skouknutí 6 sérií musím jednoznačně zvednout hodnocení na 5. Seriál každou sérií poodkrývá trochu více z charakterů postav a chytře je staví do aliancí nebo proti sobě (jeden příklad za všechny - Aceveda x Mackey). Obzvlášť jak osud, chamtivost a nedůvěra cloumají s na začátku neohroženým Strike Teamem...to je paráda sledovat a scénaristé by zasloužili metál. Seriálu ani po 6 sériích nedochází dech, právě naopak. Obdivuhodné. EDIT č. 2:-) Toto musím napsat - poslední 7. série a samotný závěr seriálu je neskutečný...možná nejlepší závěr seriálu, který jsem v životě viděl. A to jsem jich viděl dost. Klobouk dolů před Shawnem Ryanem, scénáristy a herci v čele s Chiklisem.

Most

Most (2011)

Paráda. Skvěle napsané, zahrané, vygradované. A klobouk dolů před nápadem napsat postavu Sagy tak originálním způsobem.