Reklama

Reklama

Epizody(14)

Postava pana Beana, jejímž tvůrcem a představitelem je Rowan Atkinson, vyvolala v oblasti komediálního žánru skutečnou senzaci. Panu Beanovi se dostalo četných mezinárodních ocenění, mezi kterými nechyběly ani Emmy za populární tvorbu, cena za komedii města Montreux a Mezinárodní cena kritiky z Montreux. Svými kousky, které ho přivádějí do prekérních situací, si získal publikum na celém světě. Velký podíl na tom má také skutečnost, že jeho humor je zcela vizuální. Doprovází ho sice zvuk, avšak jen minimum dialogů. Naprosto nemožný, občas roztomilý a vždy v dobrém rozmaru, pan Bean zastává výjimečné postavení v žánru televizní komedie po celém světě. (Česká televize)

(více)

Recenze (817)

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Jeden z největších umělců, výborný komik, který dokáže rozesmát bez použití jediného slova, prostě génius. Hloupoučký a zlomyslný Bean bojující se starostmi každodenního života, vše vyřeší po svém, je jedno jak, ale hlavně že to funguje. I po těch letech mě to stále rozesměje a často se v tom i najdete. Výborné ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Mr. Beana určite netreba nikomu zvlášť predstavovať. Grimasy a situácie do ktorých sa dostáva vás spoľahlivo rozosmejú. Len máloktorému seriálu sa podarilo udržať si takú veľkú mieru zábavnosti. Rowan Atkinson tu skvele zúžitkoval svoj obrovský talent a vytvoril tak vynikajúcu postavu na ktorú sa zaručene nezabúda. Nuž, legenda je legenda. ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-seriál. Je úžasné jak (skoro) němý seriál dokáže pobavit. Mě osobně se komediální výrazy Rowana Atkinsona v podání Mr. Beana velice líbí. Samozřejmě jsou i lidi, kteří Mr. Beana nesnáší z důvodu takového, že Atkinson ze sebe dělá doslova blbce, ale upřímně takové lidi nechápu, protože takové obličeje, které dokáže Mr. Bean by snad nikdo jiný nedokázal. Zřejmě nejlepší seriálový klenot z Velké Británie. PS: BEAUTIFUL THEME SONG. ______________________ | 1) Mr. Bean(85%), 2) Návrat pana Beana(85%), 3) Prokletí pana Beana(85%), 4) Pan Bean jde do města(85%), 5) Trable pana Beana(85%) 6) Pan Bean znovu jede(85%), 7) Veselé Vánoce, pane Beane(90%), 8) Pan Bean v pokoji číslo 426(85%), 9) Pozor na dítě, pane Beane(85%), 10) Udělej si sám, pane Beane(85%), 11) Zpátky do školy, pane Beane(85%), 12) Odpal, pane Beane(85%), 13) Dobrou noc, pane Beane(85%), 14) Vlasy pana Beana z Londýna(90%) > Průměr: 86% (5*) | ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pamätám si, ako pred jedným Silvestrom riaditeľ Novy s radosťou oznamoval, že zakúpili scénky nového a výborného anglického komika s takým smiešnym menom. Po ich uvedení už nebolo čo riešiť. Bolo jasné, že sa zrodila nová veľká hviezda. Očakávanie premiéry ďalšej zo 14 grotesiek bolo rozvinutím Einsteinovej teórie v tom, že čas sa pri čakaní na Mr. Beana predlžuje. Pre mňa, ako milovníka starých nemých grotesiek, bolo každé stretnutie s Mr. Beanom veľkým sviatkom. Vrátane skečov uvádzaných pod názvom Rowan Atkinson live. Preto som ako ozajstnú katastrofu pociťoval jeho celovečerné filmy. Nuž čo? ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Kdo by ho neznal největšího komika, co kdy svět viděl. Snad každou epizodu obdivuji a nevadí, že vybraný díl už jsem viděl, pořád je na co se dívat a čemu se smát. Mezi oblíbené scény patří např. jak Bean maluje - ( Nejdřív všechny předměty obalí nebo zakryje papírem od novin a pak do uprostřed místnosti dá plechovku s barvou, do které vloží velkou petardu a zapálí. ) nebo hraje golf ( Přijede na mini golf a vypůjčí si golfovou hůl a míček. Vytahuje se před klukem co je opodál a docela se trefuje. Ale jednou se netrefí a míček vylétne z hřiště, Bean chce míček vzít do ruky a vrátit na hřiště, jenže provozovatel se na něj podívá a namítavě kývá na něj, že se nesmí dotýkat míčku a tak začíná velký děj. Bean dá velkou ránu a míček se dostane na silnici a tak míček prožene po celém městě. Nakonec vyřízne kus trávníku na němž je míček a vrátí se na mini golf, kde dokončí šťouch do jamky a následně zapíše kolik měl úderů do kartičky.) Rowan Atkinson je prostě geniální komik nad komiky. / Viděné epizody *14.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnoocení: 10/10 ) ()

Galerie (55)

Zajímavosti (79)

  • Modré trojkolesové auto, s ktorým sa Mr. Bean (Rowan Atkinson) stretáva, je Reliant Regal Supervan III z roku 1972. (Raccoon.city)
  • Postavička Beana (Rowan Atkinson) sa dodnes objavuje tiež v reklamných spotoch. Propagovala mnohé výrobky počnúc automobilkou Nissan, Fujifilm, či sladkosti Snickers, M&Ms až po supermarket Rema 1000 v Nórsku. (WalterIK7)
  • Z epizody byla vystřižena scéna, kdy Mr. Bean (Rowan Atkinson) čeká na autobus. (OJan)

Reklama

Reklama