Reklama

Reklama

Epizody(14)

Postava pana Beana, jejímž tvůrcem a představitelem je Rowan Atkinson, vyvolala v oblasti komediálního žánru skutečnou senzaci. Panu Beanovi se dostalo četných mezinárodních ocenění, mezi kterými nechyběly ani Emmy za populární tvorbu, cena za komedii města Montreux a Mezinárodní cena kritiky z Montreux. Svými kousky, které ho přivádějí do prekérních situací, si získal publikum na celém světě. Velký podíl na tom má také skutečnost, že jeho humor je zcela vizuální. Doprovází ho sice zvuk, avšak jen minimum dialogů. Naprosto nemožný, občas roztomilý a vždy v dobrém rozmaru, pan Bean zastává výjimečné postavení v žánru televizní komedie po celém světě. (Česká televize)

(více)

Recenze (817)

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Mr. Beana určite netreba nikomu zvlášť predstavovať. Grimasy a situácie do ktorých sa dostáva vás spoľahlivo rozosmejú. Len máloktorému seriálu sa podarilo udržať si takú veľkú mieru zábavnosti. Rowan Atkinson tu skvele zúžitkoval svoj obrovský talent a vytvoril tak vynikajúcu postavu na ktorú sa zaručene nezabúda. Nuž, legenda je legenda. ()

vanadium 

všechny recenze uživatele

Šok. Nikdy jsem nechápal, proč se spolužáci kdysi dávno na základce chtěli ve volných hodinách dívat na Mistra Beana. Chechtali se u toho o sto šest, na mě ten humor ale nijak nepůsobil. Now that I´m grown, nothing is changed. O to je pro mě větším šokem, že je i na ČSFD tahle neskutečně trapná, nudná a infantilní debilita (a to se paradoxně právě u trapných a infantilních debilit často hodně nasměju) tak vysoko hodnocená! Já to fakt nechápu. Mr. Bean připadá zábavný malým dětem i dospělým, lidem se základním vzděláním i těm s vysokoškolským diplomem, prostě všem, i těm, u kterých byste to vzhledem k použitému druhu humoru naprosto neočekávali. Asi jsem fakt v tomto ohledu divný, ale já opravdu nevidím nic zábavného na připitomělém kroutění xichtem při provádění těch nejdětinštějších "legrácek". Pro uživatele Radya: Omyl. I ti "nejzarytější intelektuálové" se u toho kácí smíchy. Viděl jsem a nevěřil vlastním očím. Právě proto absolutně nechápu, co je na Mr. Beanovi tak kouzelného, že rozesměje lidi naprosto všech kategorií. Ale asi právě proto mu dávám aspoň tu jednu hvězdičku; ostatně i za to, že když už mě nerozesměje, tak mi aspoň pohne žlučí:) ()

Reklama

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Už sem to viděl tolikrát, že už to není ono, ale poprvy sem se jako každý válel smíchy. Jedinej důvod, proč sem si to nedal na top v seriálech je, že on si dělá srandu jen ze sebe, což mi přijde horší, než když někdo řekne vtipek, už jen proto, že ten vtipek pak můžu šířit dál, ale kdybych dělal to co on, asi bych nikoho neohromil. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Vrchol současné komiky. Vezmete situaci, ve které se nachází milióny britů každý den a rozehrajete ji do absurdna. Pohyby, které každý dělá bezmyšlenkovitě, místa, kam chodíme denně, lékař, kostel, večeře, odjezd na cestu, návštěva parku...to vše se pro Beana stává dobrodružnou překážkovou dráhou. Fascinující je taky jeho pohybové nadání - podívejte se, jak třeba pomalu vstupuje na žíněnku - vrchol pohybové průpravy. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

No není to nádhera, sledovat někoho, kdo je mnohem ošklivější než já, blbější než já a větší smolař než já? Jak to krásně pohladí ego, pozorovat směšně odpudivého pana Fazola, jak je dementní, jak je nechutný, jaké dělá ksichty a psí kusy. Ráda bych tvrdila, že jsem vůči tomuto pokleslému typu humoru imunní, ale lhala bych, i mě občas pazgřivá vytlemená postavička Mr. BLBeana rozchechtá. Ovšem "Černou zmiji" mám podstatně raději, verbální humor je mi výrazně bližší proti situačnímu. 59% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (79)

  • Státní poznávací značka prvního (oranžového) auta pana Beana (Rowan Atkinson) je RNT 996H. SPZ jeho druhého (citrónově zeleného) auta je SLW 287R. (M.B)
  • Když Bean (Rowan Atkinson) prolézá pod kobercem kolem líbajícího se páru, tak má sousední pokoj 427 na dveřích na dveřích nápis „Fire exit“ místo čísla 427. (SONY_)

Reklama

Reklama