Reklama

Reklama

Epizody(14)

Postava pana Beana, jejímž tvůrcem a představitelem je Rowan Atkinson, vyvolala v oblasti komediálního žánru skutečnou senzaci. Panu Beanovi se dostalo četných mezinárodních ocenění, mezi kterými nechyběly ani Emmy za populární tvorbu, cena za komedii města Montreux a Mezinárodní cena kritiky z Montreux. Svými kousky, které ho přivádějí do prekérních situací, si získal publikum na celém světě. Velký podíl na tom má také skutečnost, že jeho humor je zcela vizuální. Doprovází ho sice zvuk, avšak jen minimum dialogů. Naprosto nemožný, občas roztomilý a vždy v dobrém rozmaru, pan Bean zastává výjimečné postavení v žánru televizní komedie po celém světě. (Česká televize)

(více)

Recenze (817)

vanadium 

všechny recenze uživatele

Šok. Nikdy jsem nechápal, proč se spolužáci kdysi dávno na základce chtěli ve volných hodinách dívat na Mistra Beana. Chechtali se u toho o sto šest, na mě ten humor ale nijak nepůsobil. Now that I´m grown, nothing is changed. O to je pro mě větším šokem, že je i na ČSFD tahle neskutečně trapná, nudná a infantilní debilita (a to se paradoxně právě u trapných a infantilních debilit často hodně nasměju) tak vysoko hodnocená! Já to fakt nechápu. Mr. Bean připadá zábavný malým dětem i dospělým, lidem se základním vzděláním i těm s vysokoškolským diplomem, prostě všem, i těm, u kterých byste to vzhledem k použitému druhu humoru naprosto neočekávali. Asi jsem fakt v tomto ohledu divný, ale já opravdu nevidím nic zábavného na připitomělém kroutění xichtem při provádění těch nejdětinštějších "legrácek". Pro uživatele Radya: Omyl. I ti "nejzarytější intelektuálové" se u toho kácí smíchy. Viděl jsem a nevěřil vlastním očím. Právě proto absolutně nechápu, co je na Mr. Beanovi tak kouzelného, že rozesměje lidi naprosto všech kategorií. Ale asi právě proto mu dávám aspoň tu jednu hvězdičku; ostatně i za to, že když už mě nerozesměje, tak mi aspoň pohne žlučí:) ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mr.Bean jezdí v Austin Rover Mini což je malý osobní britský automobil,  který projektoval britský konstruktér řeckého původu Alec Issigonis a jeho design navrhl Leonard Lord. Toto vozidlo bylo na trh uvedeno v roce 1959. Na začátku 60. let 20. století se stalo jedním z nejoblíbenějších evropských vozů.Bylo jich prodáno 5.400 000.A bylo dvakrát inovováno, 2001 a 2007.obsah vozu podle typu 970-1275 ccm, rychlost 140-156 km/h a spotřeba cca 10 litrů. ()

Reklama

Bat55 

všechny recenze uživatele

Mr. Bean patrí k najzaujímavejším exotom, ktorí kedy kráčali vo filmovom svete. Rowan Atkinson a jeho priblblo srandovný ksicht a všelijaké gagy nikdy neomrzia ľudí. Každá jedna epizóda je zaujímavá a sama o sebe veľmi originálna. Diely kedy Bean išiel k zubárovi, do kina, školy a iné boli nezapomenuteľnými zážitkami pre obecenstvo. Jeho podivné metódy, ktoré nie sú zrovna najrozumnejšie sú veľmi vtipné, originálne a dobre sa na ne pozerá, a to je hlavné. /95%/ ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Kto by nepoznal túto masku? Aj keď dnes už mnohí neocenia tohto vynaliezavého porušovača ľudských práv, ale istého času (tak asi 15-20 rokov dozadu) tu spôsobil malú revolúciu. Niektoré scénky sú vydarené viac, iné menej, ale ak už sa na niektorú chytím, idem do kolien. Vždy ma pobaví, napr. návšteva kina. Niekedy neviem, či je vtipnejší Bean alebo reakcie jeho obetí. Každopádne, neuveriteľný maskot. 90%. ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Není snad nikdo kdo by pana Beana neznal. Rowan Atkinson dokáže rozesmát snad každého. Já sám jsem viděl každý z dílů už minimálně 3x, ale když je příležitost, vždy se opět rád podívám. I po těch letech se u toho dokážu stále pobavit, i přes to, že každý díl již dobře znám. To si myslím, že je výkon komika, kterým by se měl inspirovat každý, kdo chce bavit lidi. 100% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (79)

  • Osvícená budova v prvním záběru je obchodní dům Harrods Limited v Londýně. (SONY_)
  • Epizoda se natáčela ve Východním Sussexu. Exteriéry první a poslední části se natáčely ve vesničce Stanmer a prostřední část na pláži ve Friars Bay mezi městy Peacehaven a Newhaven. (FoxMulder)

Reklama

Reklama