Reklama

Reklama

Epizody(14)

Postava pana Beana, jejímž tvůrcem a představitelem je Rowan Atkinson, vyvolala v oblasti komediálního žánru skutečnou senzaci. Panu Beanovi se dostalo četných mezinárodních ocenění, mezi kterými nechyběly ani Emmy za populární tvorbu, cena za komedii města Montreux a Mezinárodní cena kritiky z Montreux. Svými kousky, které ho přivádějí do prekérních situací, si získal publikum na celém světě. Velký podíl na tom má také skutečnost, že jeho humor je zcela vizuální. Doprovází ho sice zvuk, avšak jen minimum dialogů. Naprosto nemožný, občas roztomilý a vždy v dobrém rozmaru, pan Bean zastává výjimečné postavení v žánru televizní komedie po celém světě. (Česká televize)

(více)

Recenze (817)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nefalšovaná čistá sranda. Konečně se mohu shodnout téměř se všemi komentátory a dát pět hvězdiček s vědomím, že ani jejich dvojnásobek zdaleka nedokáže vyjádřit Atkinsonův přínos do pokladnice světového humoru. A to humoru nejen vtipného, ale i vysoce lidského a vůbec ne trapného. Bean se nevysmívá, ale usmívá, vlastně se řehtá na plný koule a my s ním. Keep going, Rowan. ()

Slavníkovec 

všechny recenze uživatele

Škleby i malé úšklebky jsou největší zbraní tohoto hromotluka a hlupáka, který právoplatně je označován jako jeden z největších britských komiků vůbec. To jeho vozítko je dodnes fenoménem, ono mít vyleštěnýho mini coopera je dnes klasa. Jenom mne zajímá jak se chová Rowan Atkinson ve společnosti. Jestli aspoň trochu tak jako ve svém seriálu, tak bych si přál se s ním setkat. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rowan Atkinson je vo svojej životnej úlohe taký blb a sebec, až je sympatický. Scenáre jednotlivých epizód seriálu sú tak prvoplánovo vtipné, že sú až geniálne. To sa stáva, ak takýto na prvý pohľad jednoduchý humor píše inteligentný scenárista. Anglický suchý humor nie je moja šálka kávy, ale Mr. Bean ho dotiahol do takej absurdity, že je geniálny. Teda prevažne. Nájdu sa aj slabšie scénky. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Kto by nepoznal túto masku? Aj keď dnes už mnohí neocenia tohto vynaliezavého porušovača ľudských práv, ale istého času (tak asi 15-20 rokov dozadu) tu spôsobil malú revolúciu. Niektoré scénky sú vydarené viac, iné menej, ale ak už sa na niektorú chytím, idem do kolien. Vždy ma pobaví, napr. návšteva kina. Niekedy neviem, či je vtipnejší Bean alebo reakcie jeho obetí. Každopádne, neuveriteľný maskot. 90%. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Klasika medzi sitcomami a seriálmi celkovo. Rowan Atkinson sa pre Beana narodil. Nikdy nenudí a hlavne, nikdy nezačne byť trápny. Geniálny seriál, u ktorého vám nemôže vadiť, že ste ho videli už tisíc krát. Baví aj dnešnú mládež a bude baviť aj tú budúcu. Zlaté a bezstarostné pozeranie tohto seriálu v deväťdesiatych rokoch bolo a vždy bude nezabudnuteľné. If you know what I mean. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (79)

  • Angus Deayton si v epizodě zahrál dvojroli – plavčíka a pána sedícího v parku. (SONY_)
  • Premiéru této epizody sledovalo 18 500 000 diváků. (don corleone)
  • Epizoda se natáčela ve Východním Sussexu. Exteriéry první a poslední části se natáčely ve vesničce Stanmer a prostřední část na pláži ve Friars Bay mezi městy Peacehaven a Newhaven. (FoxMulder)

Reklama

Reklama