Reklama

Reklama

Epizody(14)

Postava pana Beana, jejímž tvůrcem a představitelem je Rowan Atkinson, vyvolala v oblasti komediálního žánru skutečnou senzaci. Panu Beanovi se dostalo četných mezinárodních ocenění, mezi kterými nechyběly ani Emmy za populární tvorbu, cena za komedii města Montreux a Mezinárodní cena kritiky z Montreux. Svými kousky, které ho přivádějí do prekérních situací, si získal publikum na celém světě. Velký podíl na tom má také skutečnost, že jeho humor je zcela vizuální. Doprovází ho sice zvuk, avšak jen minimum dialogů. Naprosto nemožný, občas roztomilý a vždy v dobrém rozmaru, pan Bean zastává výjimečné postavení v žánru televizní komedie po celém světě. (Česká televize)

(více)

Recenze (817)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Mr. Bean" je nesmrtelná klasika, která dokáže rozesmát každého v jakékoli situaci. Pro tohoto anglického nemluvu, jehož jediným skutečným přítelem je plyšový medvídek, není žádný den všední. Kdo by to byl řekl, že je ten skokanský můstek na plovárně tak vysoko? Kdo by si vůbec pomyslel, že bude ten horor tak hororový? Koho by napadlo dát vám pokoj bez koupelny? Jak může někdo dostat míček do jamky na první pokus? Proč se vaší přítelkyni nelíbí ten krásný obrázek milenců? Taky nechápete, proč vám ta modrá tříkolka furt leze do cesty? Kdo by si pomyslel, že zprovoznit novou televizi bude tak těžké? Proč by měla být zubařina něco těžkého? Jak to, že vám dali u testu úplně jiné otázky než měli? Co uděláte, když zjistíte, že nemáte návštěvě co nabídnout? Jak je možné, že ta vosa nejde zabít?! (...) ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Jestli bych měl jediný seriál nazvat totální klasikou, pak by to byl tenhle. Vrchol britského humoru, nonverbální komiky a vražedného dua pro mou bránici ve složení Rowan Atkinson a plyšový medvídek. Určité epizody jsem viděl už tolikrát, že se nestačím divit, že se mi stále neomrzely. Třeba každý rok na Vánoce prostě musím vidět vedle Popelky ještě vánoční epizodu s Beanem, jinak to pro mě nejsou ty pravý Vánoce :) ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Rowan Atkinson je coby pan Bean skutečně neuvěřitelný. Dalo by se říci, že jeho show vešla svou "lidovostí" do dějin, protože jeho humor je skutečně určen všem (snad jen ti nejzarytější intelektuálové nad ním ohrnou nos, ale ostatní jej vděčně přijmou za svůj). Mnoho nezapomenutelných scének a gagů. Zcela určitě všem utkví v paměti i Beanův oblíbenec - plyšový medvídek, který si v seriálu také užije své. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Totální >mašíbl< za všechny vindry a zlámaný grešle... :oD))) . . . Fazula ve vlastní šťávě. Pokaždé v (h)růném nálevu, sebestředně nechutná, těžce stravitelná! Prostě ryze britsky pikantní, výživné, nakažlivé. Tenhle bob(ek) vám zaručeně zaskočí v krku! V tomto případku ovšem nebušit do zad, nýbrž do hlavy... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Predom sa ospravedlňujem všetkým priaznivcom, fanúšikom a obdivovateľom britského komika Rowana Atkinsona, ktorý vybudoval svoju kariéru na postave pána Beana. Iste nebudú s týmto mojim komentárom súhlasiť, no nechcem tu tiež vypisovať žiadne pokrytecké, populistické dristy. Radšej úprimne napíšem, tak ako to cítim. Uznávam, že Atkinsonov herecký prejav a humor je originálny, ale na druhej strane musím hneď podotknúť, že mne je úplne cudzí. Vôbec sa mi to jeho trapné pobehovanie, priblblé grimasy, zakomplexované správanie a ani samotné zápletky jednotlivých epizód nepáčia. "Mr.Bean" na mňa pôsobí ako nemý, mentálne zaostalý podivín s nejakou skrytou sexuálnou úchylkou. Nemám ho rád. * ()

Galerie (55)

Zajímavosti (79)

  • Mr. Bean se na televizních obrazovkách objevil poprvé v roce 1990, ale Rowan Atkinson svojí postavu začal vyvíjet už 10 let předtím. První podnět k jejímu vytvoření dostal už během svých studiích na Oxfordské univerzitě, když byl požádán, aby vytvořil skeč pro místní divadlo. (don corleone)
  • Mr. Bean (Rowan Atkinson) jezdí v malém britském osobním automobilu Austin Rover Mini, který projektoval britský konstruktér řeckého původu Alec Issigonis. Design je dílem Leonarda Lorda. Na trh byl vůz dodáván od roku 1959. Na začátku 60. let 20. století se stal Mini jedním z nejoblíbenějších evropských vozů. Bylo jich prodáno 5 400 000. Dvakrát byl automobil inovován, v letech 2001 a 2007. Obsah vozu podle typu činil 970–1275 ccm, rychlost 140–156 km/h a spotřeba byla cca 10 litrů. (sator)
  • Ve scéně v obchodě, kde si Mr. Bean (Rowan Atkinson) hraje s vánoční výzdobou, můžeme slyšet, jak zpívá fanfáru na příjezd vojáčků k betlému. Jedná se o ústřední znělku ze seriálu Černá zmije (od r. 1983), v němž Rowan Atkinson rovněž účinkoval. (MegaBite)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno