Reklama

Reklama

Prázdniny pana Beana

  • Velká Británie Mr. Bean's Holiday (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pan Bean vyhraje v dobročinné loterii týdenní pobyt na Riviéře a videokameru, kterou má natočit všechny svoje zážitky. Nadšeně se vydá na cestu. Původně chtěl na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Trable začnou už při přestupu v Paříži, kde Bean způsobí, že ruský filmový kritik nestihne vlak do Cannes, ve kterém sedí jeho malý syn. Pan Bean se chlapce v návalu soucitu ujme a pokouší se s ním dostat různými dopravními prostředky za otcem na filmový festival. Život věčného smolaře nešetří a v podstatě pohodová cesta se změní na sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí neplánovaným promítáním jeho peprného deníčku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (609)

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Takto sprzniť legendu v podaní toho istého herca, ktorý nedokáže rozpoznať, že mu napísali len bezduchý scenár, kde je 100% trápnosti a nula percent smiechu. Škoda, že mu poriadne nezaskočilo už pri napchávaní sa langustou, kde len recykloval staré vtipy, no v novodobom šate to vyznelo maximálne trápne a zabíja legendu, ktorým Bean bezpochyby je. Mal tam ostať v tej latríne, do ktorej sa tam pri ceste zavrel. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jo a jo a jo, tohle můžu. Díky opět skvělým Rowanu Atkinsovi sem se nenudil ani na chviličku, ba co víc, úžasně sem se bavil. Jeho cesta na pláž je fakt nabitá nejrůznějšíma fórkama a některý z nich jsou skoro až geniální. Sice jě tady Bean až trošku moc retadovanej, ve velký filmový katastrofě na tom byl líp, ale nijak to filmu neškodí. Takhle sám táhnout komedii dokáže fakt asi jenom Atkinson a když se k jeho grimasám a pohybovým kreacím přidá slušnej příběh s příjemným obasezením a skvělá svižná muzika, tak nemůžu jinak než za 5. Taky potěší Roden v jedný z vedlejších rolí, ale ne zas tak moc vedlejší. Tenhle film mi fakt dokonale zved náladu o 100% a o tom by to mělo být ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Beanovy prázdniny, pokud si je chce člověk doopravdy užít, neměl by koukat na film, ale jenom na trailery, protože v nich je všechno to zábavný. Ostatek navíc je jen nudná a trapná vata. Některými přinejmenším uznávané menší role Rodena, Rocheforta a Dafoea mi přišly spíš jen jako další vycpávka, ten mladej rusák jen jako zaplnění vzduchoprázdnýho scénáře, a Bean. Božínku, co mu to udělali. Je to jedna velká nuda, trapná nuda, kterou pro mě vytahuje jenom několik krásných záběrů Francie (asi tam napřesrok pojedu) a hezká zrzenka Emma de Caunes (stopro pojedu :) Všemi vychvalovaná scéna v Cannes, je pravda oproti ostatku celkem dobrá, jenže to je stejně podprůměr. Sebeláska čišící z filmu Carsona Claye by byla i zábavná, kdybych něco velice podobnýho (vlastně kromě jména) neviděl už před pár lety v jednom amatérským filmu v jedný soutěži. Největší filmová katastrofa nebyla nejdokonalejší rodinná komedie, ale byla humorná. Jenže Prázdniny jsou prázdné, nudné a trapné. Nic, co bych musel ještě někdy vidět. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

I Mr. Bean se někdy utne, ale ne vinou Rowana Atkinsona. Prázdniny pana Beana jsou vůbec prvním beanovským opusem, na němž se autorsky nepodílel Richard Curtis. Přičemž to byl ale právě on, kdo vždycky vymýšlel ty úžasně gradované situace. Většina gagů tohoto filmu se vleče šnečím tempem a zůstává bez razantní pointy (např. nacistické intermezzo, hon za slepicí a asi 20 dalších). Ty, které pointu mají, obvykle zabíjí režie a střih (např. šéf luxusní francouzské restaurace, pojídající hamburger). Takový nedostatek smyslu pro timing opravdu zamrzí. A pak je tu i starý známý problém prvního filmu - Bean je jen dobromyslný popleta, empatický a mravně nezávadný. Zatímco v televizních skečích se děti stávaly jedinými, komu se cítil být nadřazen a s gustem je všelijak šikanoval, ve filmu... hanba mluvit. Mé tři hvězdičky berte jako hodnocení narkomana, který po deseti letech kruté abstinence dostal další dávku. Byla dietní, přesto se mi pár scén opravdu líbilo - Beanovo operní vystoupení, přestrojení za babu (kde se mimo jiné připomene jeho nevšední výtvarné nadání) a milé finále s písní Beyond the Sea, například. 50% ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Druhy celovecerny Bean na mna posobil, ako pokus Rowana Atkinsona ukazat "hlbsiu podstatu" postavy Mr. Beana. (to som vsak pravdepodobne, sudiac podla okolitych komentarov, bol asi jediny... :) Vznikol tak podla mojho nazoru pomerne prijemny mix Chaplinovskeho The kid, Begniniho La vita e bella obleceny v Beanovom zasumelom saku. Radim vsak, vypnut film tesne pred zaverecnym "uzasnym" spevackym vykonom vsetkych zucastnenych. Good bye Mr. Bean! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (26)

  • Scény z červeného koberca sa natáčali na skutočnom filmovom festivale v Cannes 2006. Willem Dafoe neskôr potvrdil, že skutočná premiéra na červenom koberci bola pre film Juventude em Marcha (2006). (Arsenal83)
  • Druhý celovečerní film, navazující na seriál Mr. Bean (od r. 1990), se během prvního víkendu promítání (30. 3. – 1. 4. 2007) dostal na první příčku v 21 z 24 zemí, kde se promítal. Jeho výdělek 34,2 milionů amerických dolarů mu zabezpečil první místo v žebříčku tržeb mimo USA, kde měl premiéru až o několik měsíců později. (imro)

Reklama

Reklama