Reklama

Reklama

Prázdniny pana Beana

  • Velká Británie Mr. Bean's Holiday (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pan Bean vyhraje v dobročinné loterii týdenní pobyt na Riviéře a videokameru, kterou má natočit všechny svoje zážitky. Nadšeně se vydá na cestu. Původně chtěl na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Trable začnou už při přestupu v Paříži, kde Bean způsobí, že ruský filmový kritik nestihne vlak do Cannes, ve kterém sedí jeho malý syn. Pan Bean se chlapce v návalu soucitu ujme a pokouší se s ním dostat různými dopravními prostředky za otcem na filmový festival. Život věčného smolaře nešetří a v podstatě pohodová cesta se změní na sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí neplánovaným promítáním jeho peprného deníčku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (609)

arie 

všechny recenze uživatele

Mám rad postavu Mr. Beana, no i tak si myslím, že táto snímka nie je až taký veľký kvalitatívny prepadák ako sa zdá na plný pohľad. O zábavnosti televíznych epizód tejto kultovej postavičky môže druhý celovečerný Bean, samozrejme, len snívať, no i tak si udržuje status príjemnej, i keď v konečnom zúčtovaní absolútne priemernej zábavy, ktorá obsahuje aj pár skutočne hluchých miest, ale na oplátku nechýba ani pár geniálnych sekvencií. Atkinsonovi nemám čo vytknúť, negatíva by som skôr pripočítal na konto scenáru a režiséra. Ostatné herecké obsadenie, je aj napriek účasti známych tvári len do počtu, teda až na Willema Dafoea, ktorý skvelým spôsobom stvárnil egoistického režiséra. Takže i keď sa jedná o priemer, snímka príjemne pobaví, no ostáva v hlbokom tieni ostatných príbehov slávny postavy. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Šílené grimasy Mr. Beana spolehlivě fungovaly v 90. letech, nápady ale vyprchaly, nicméně kasy pokladen kin se chtějí plnit opakovaně. A tak se katastrofa řítí do slunné jižní Francie, která by měla dalšímu filmovému zpracování posloužit pro nové bláznivé příhody. Jenže režisér Bendelack vrství jen mnohdy dříve viděné, místy trapné a především nevtipné gagy, kdy fenomén britských ostrovů jen koulí očima, hází nijaké výrazy a absentuje v komediálním fyzičnu. Děj se vlastně člení s ohledem na střídání dopravních prostředků, kterými Bean cestuje, kdy v každém způsobil nějaké ty trable (hnedle z úvodu po boku Karla Rodena), aby vše zakončil slavný jihofrancouzský festival. Bohužel zbyla jen ohlodaná kost, kdy vás nejvíc bolí, že slavný magor nemá co hrát a přitom na to stále má. Ostatní jen přihazují, ničemu kloudnému nepomáhají a když už to vypadá, že by se mohlo blýskat na lepší časy (nám známý styl humoru se totiž odehraje pouze na pár minutek v luxusní restauraci), nabídne se jen nezáživná konzumace mořských potvor a (už dočista obehrané) zbavení se delikates do cizí kabelky. Moc moc děkuju za relativně krátkou délku.. ale víckrát už NE!! Ušmudlaných 40%.. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Na prázdniny s panem Beanem jen na vlastní smích. Do cestovního kufříku si přibalit dobrou náladu a hlavně se vyvarovat trapasům, zapomenutým zavazadlům ve vlaku, a případně se skamarádit s rusky mluvícím chlapcem a Rodenem. Z nějakého blíže nespecifikovaného důvodu, jsem byl s filmem spokojený. Dokonce jsem se více jak polovinu stopáže bavil nad dobrou implantací ikonického komika do děje. To se v předchozím filmovém přetažení vtipně svérázné postavičky z televizních obrazovek na plátna kin, až tak moc nedařilo. Spousta gagů zasáhla cíl a do toho chytlavá písnička, když se Bean prohnal peletonem závodníků. Film měl výborný spád až do doby, kdy se dějově přesunul do kina. Najednou z filmu vyprchal život, radost a nadšení a začala taková podivně koncipovaná trapná zívačka. V kině se totiž nevyskytl jediný gag. Dafoe si zase hrál na démonického režiséra a jeho kreace do výsledného optimistického pojetí moc nezapadla, i on samotný zde působil až moc hvězdně, což trochu rušilo. Prázdniny pana Beana byly veselé, a až to závěrečné balení kufrů připomínající odjezd domů z příjemného pobytu, bylo lehce otravné. Však to znáte, jak to chodí. Mé hodnocení: 60% ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Veľmi veľký nepodarok v ktorom je problém napočítať vydarené humorné scény aj na jednej ruke. Postavu Mr. Beana mám zo seriálov veľmi rád a Atkinsonova mimika je geniálna, v tomto prípade je však okrem iného otravná už aj ona. Absolutne sa nehodiaci casting (Roden, Dafoe a všetci) a úplne debilné nápady (malý otravný chlapec a Beanova niečo ako frajerka). Pochváliť môžem len scénu s pomalou motorkou, ktorá bola geniálna. Inak však veľký trápny fail. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Zřejmě ještě nemám vyléčený smysl pro humor, ale faktem je, že jsem se za celou dobu jednou pousmál a toť vše. Očekával jsem Beana, jakého znám z nesmrtelného seriálu, ale připadalo mi, že vidím někoho, kdo se pravého Beana snaží pouze napodobit a nedaří se mu to. Díky tomu mě neuchvátila ani jedna obličejová kreace, trapná je scéna v restauraci, která je, až na pár drobných úprav okopírovaná ze seriálové epizody a celkově mi připadalo, že Bean ze sebe dělá většího blbce, než je zdrávo (viz zapomenutí kufru ve vlaku, peněženky na automatu a běh za lístkem na autobus). Možná stárnu já, možná pan Bean, ale u těchto prázdnin jsem málem zemřel nudou. 15% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (26)

  • Rowan Atkinson (Bean) prohlásil, že tenhle film bude poslední, ve kterém se objeví postava Beana. (Bauer)
  • Prázdniny pana Beana byly oficiálním filmem pro tzv. Den červených nosů 2007, přičemž peníze z filmu byly věnovány charitativnímu sdružení Comic Relief, založeném scenáristou a režisérem Richardem Curtisem a komikem Lennym Henrym. (imro)

Reklama

Reklama