Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Rodinný
  • Dokumentární

Recenze (79)

plakát

Střílej oběma rukama (1976) (TV film) 

Fantastický výkon paní Medřické. Bylo vidět, jak si roli užívala. Musel být skvělý zážitek vidět ji v této roli i na divadle. Moc se mi líbil i výkon Ivana Luťanského, který bojoval hlavně sám se sebou. Pro srovnání, tady je herecké obsazení v divadelní verzi: http://archiv.narodni-divadlo.cz/inscenace/608 . Bylo by zajímavé pro srovnání vidět v rolích otce a syna Kotálových Martina Růžka a Jiřího Štěpničku.

plakát

Zločin v Orcivalu (1965) (TV film) 

Jde o záznam živého vysílání z 16.6.1965.

plakát

Studentská balada (1986) (TV film) 

Opět excelují pánové Brzobohatý, Preiss, Dlouhý, Bartoška a Somr. Zajímavé je také vidět tehdy mladé herce v rolích studentů (v seznamu chybí Pavel Hejlík). A Roman Skamene si v roli šikovatele vyzkoušel to, co později předvedl jako major Borovička v Tankovém praporu.

plakát

Oxfordská tragédie (1968) (TV film) 

Podle stejnojmenné detektivky od Johna Cecila Mastermana.

plakát

Hra na Barbaru (1989) (TV film) 

Pěkná inscenace a parádní herecké výkony všech zúčastněných včetně tria grázlů v podání Jana Vlasáka, Pavla Rímského a Marcela Vašinky.

plakát

Akce Rys (1979) (TV film) 

Předchůdce filmu Copak je to za vojáka, který na trojici průzkumníků ukazuje při krizových situacích jejich skutečné charaktery. Pěkný byl i samotný závěr filmu.

plakát

Na programu televize - Vše pro děti (2021) (epizoda) 

Trochu mě tento díl zklamal. Tajně jsem doufal, že se objeví i ukázky těch seriálů či tv filmů pro děti, které leží zapomenuté v archivu. Téma dětských pořadů si zasloužilo rozdělit nejméně na dva díly, aby se dostalo i na jiné ukázky. Takhle se víceméně zavzpomínalo hlavně na ty známější seriály, které se občas vysílají a ještě ne na všechny. Chápu, že prostě do jednoho dílu nejde vše nacpat. Škoda, jinak to bylo moc příjemné zavzpomínání na Studio Kamarád, Malý televizní kabaret či na Štěpánku Haničincovou s Čertíkem Bertíkem. Aspoň na chvílí jsem se vrátil do dětství :D

plakát

Na programu televize - Detektivové před kamerou (2021) (epizoda) 

Na tento díl jsem se těšil a nezklamal mě. Ukázky a informace o známých detektivkách doplnily i ty téměř neznámé. Např. Agent z Vaduzu se prý dokonce nevysílal vůbec, což v pořadu nezaznělo. Překvapila mě chyba s počtem dílů série o Šéfech. Nejspíš proto, že se zbylé dva díly točily o pár let později. Detektiv Martin Tomsa v dokumentu chybí podle mě proto, že to už je česká tvorba a nikoliv československá.

plakát

Čtrnácté patro, čtrnáctý rok (1983) (TV film) 

Regina Zahradníková-Řandová se opět ve filmu setkala s Michaelou Krešlovou, seděly spolu v jedné lavici.