Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Pohádka
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Rodinný

Obsahy (30)

Adım Farah

Adım Farah (2023) (seriál)

Farah (Demet Özdemir) je 28letá Íránka. Při útěku z Íránu do Francie před 6 lety se musela zastavit v Istanbulu, protože se dozvěděla, že je těhotná. Začíná zde žít jako uprchlík. Navíc má její syn Kerimşah (Rastin Pakhanad) vzácnou nemoc – od narození má velmi špatnou imunitu, proto musí žít ve sterilním prostředí. Přestože je Farah vystudovaná lékařka, živí se v Istanbulu jako uklizečka. Snaží se co nejdříve našetřit peníze na Kerimovu léčbu, aby s ním mohla odjet do Francie. Její život se ale během jediné noci obrátí vzhůru nohama. Stane se svědkem vraždy, při níž syn mafiánského bose zastřelí mladého policistu. Setká se s Tahirem Lekesizem (Engin Akyürek), který je pravou rukou mafiánského šéfa Ali Galipa. Farah za cenu svého života vyčistí místo činu, přesto zůstává nebezpečným očitým svědkem a musí zemřít.

Yolun Açık Olsun

Yolun Açık Olsun (2022)

Bývalý armádní kapitán cestuje do Dalyanu, aby zabránil milence svého přítele ve sňatku s jiným mužem, ale jeho cestu zmaří smutek a trauma z bojové tragédie.

Parientes a la Fuerza

Parientes a la Fuerza (2021) (seriál)

George Cruz (Guy Ecker) je 50letý hollywoodský scenárista, který trpí krizí středního věku. V životě měl jenom jednou úspěch, manželka Leticia (Chantal Andere) ho podvádí a zemřela mu matka. Jeho frustrace, osamělost a pocit selhání ho zavedou do Mexika, kde potká Carmen Jurado (Bárbara de Regil), mexickou zpěvačku, která se promění v jeho múzu, umělkyni a velkou lásku. George znovu získá inspiraci a štěstí, díky kterým se cítí opět naživu.

Rosario

Rosario (2012) (seriál)

Krásná a inteligentní mladá žena Rosario (Itahisa Machado) se zamiluje do svého šéfa Alejandra (Guy Ecker), prominentního právníka, který je o 21 let starší než ona. Rosario netuší, že Alejandro měl před jednadvaceti lety tajný románek s její matkou Magdalenou (Natalia Ramírez) a že byli dokonce zasnoubení. Když se tenkrát Alejandro dozvěděl, že Magdalena (po znásilnění) čeká dítě s Marcosem  (Leonardo Daniel), zásnuby zrušil. Byl přesvědčený, že by nikdy nemohl přijmou a milovat dítě svého největšího nepřítele. Ironií je, že po letech se toto dítě, Rosario, stalo velkou láskou jeho života. Příběh lásky mladé ženy k muži, do kterého se nikdy neměla zamilovat; láska muže k ženě, o které přísahal, že ji nikdy nemůže milovat; a konflikt matky, když potká muže, za kterého se chystala provdat a který je v současnosti přítelem její dcery

Toša a Tomek

Toša a Tomek (1977) (seriál)

Toša a Tomek jsou dvojčata. Toša je hodná a poslušná, kdežto Tomek je pěkné číslo. Proto má jet za trest na prázdniny k přísnému strýci. Nakonec však skončí Toša převlečená za bratra u přísného strýce a Tomek v dívčích šatičkách tráví prázdniny jinde.

Pohádka o touze

Pohádka o touze (1991) (TV film)

Pohádka o jednom jezeře, ve kterém jsou dvě království. V království leknínu mají rádi slunce a smí na jezero jen přes den, království lotosu ožívá v noci a vládne mu měsíc. Co se ale stane, když se do sebe zamilují princezna z leknínového království a princ z říše lotosu?

Kozetta

Kozetta (1977)

Loutkové krátkometrážní zpracování části slavného románu Bídníci od Victora Huga. Příběh malé osiřelé Cosette ("Kozety"), vyrůstající ve špatných podmínkách v hostinci u manželů Thénardierových, kam si pro ní přichází Jean Valjean.

Tajemství čínského velblouda

Tajemství čínského velblouda (1987) (TV film)

Příběh odehrávající se v prostředí restaurátorské dílny, do které přichází mladá brigádnice (B. Hrzánová). Do kolektivu restaurátorek dobře zapadne a práce jí moc baví. Dokonce tolik, že je ochotná proto, aby zde mohla zůstat, udat jednu ze svých kolegyň...

Elektro, má lásko

Elektro, má lásko (1991) (TV film)

Televizní zpracování divadelní hry na motivy starořecké báje o dětech mykénského krále Agamemnona a jeho manželky Klytaimnéstry. Děj se odehrává v době, kdy se dospělý Orestes vrací do Mykén a spolu se svojí sestrou Elektrou se snažím pomstít vraždu svého otce.

Štěstí má jméno Jonáš

Štěstí má jméno Jonáš (1986) (TV film)

Televizní inscenace natočená podle stejnojmenné knížky pro děti o dívce, která si ze všeho nejvíc přeje mít psa. Toto přání se jí splní, když se náhodou dozví o opuštěném psovi uvázaném na autobusové zastávce, rozhodne se jej ujmout, ale je třeba ještě přesvědčit rodiče, aby jí dovolili si psa Jonáše nechat.

Chlap v dome

Chlap v dome (1986) (seriál)

Päťdielny rodinný seriál o desaťročnom Jakubovi, ktorý po odchode otca na montáže ostáva doma s babkou, mamou a sestrou ako jediný "chlap" v dome. I. diel - Inštalatér
V prvej časti seriálu je Jakubova snaha zastúpiť otca v domácnosti trochu prehnaná a tak sa množstvo aktivít obráti proti jeho dobrým úmyslom. Pomoc, či už susedom s kobercom alebo mame s vodovodnou batériou, sa za chvíľu zmení na katastrofu. Ale ako sa vraví: koniec dobrý, všetko dobré.
II. diel - Nočná panika
Aj v druhej časti seriálu sa Jakub stretáva s rozličnými postojmi svojich susedov v krízových situáciách. Opäť sa jeho úprimné snaženia pomôcť, napríklad pri hľadaní strateného dievčatka, neobídu bez komplikácií, ale napriek všetkému sa Jakub stáva mladým susedom a ich malej dcérke nenahraditeľným kamarátom.
III. diel - Brigáda
V tretej časti seriálu sa Jakubovi síce nepodarí zorganizovať akciu na pomoc poriadku okolo domu, zato pomôže ťažko chorému. Aj keď tomu Jakub neverí, zdá sa, že kým sa otec vráti, bude z neho naozajstný chlap.
IV. diel - Filmový režisér
Vo štvrtej časti sa Jakubovi napriek jeho ochoreniu podarí mimoriadna vec: odhalí a pomôže chytiť v dome zlodeja a zachráni majetok staručkej susede. Keď otec dostane o týchto udalostiach Jakubov "zvukový list", bude mať zo svojho "chlapa" isto radosť.
V. diel - Záchranca
V piatej, záverečnej časti seriálu sa otec vracia domov. A pretože i v tento deň sa stane množstvo udalostí, pri ktorých Jakub zohrá dôležitú úlohu (napríklad sa obarí malý chlapec od susedov, náhle treba vymaľovať a podobne) dozvie sa otec na svojho "chlapa v dome" samú chválu. Či zaslúženú, posúdia diváci sami.

Gagman

Gagman (1987) (seriál)

Do žluta laděný seriál ve stylu grotesky, vyprávějící o vzniku Hollywoodu a jeho hvězd. V hlavní roli Boris Hybner. Vše skvěle doplňuje hudba Petra Hapky.

Červený Bedrník - Valentin Gautier / The Scarlet Pimpernel Meets Madame Guillotine

Červený Bedrník - Valentin Gautier / The Scarlet Pimpernel Meets Madame Guillotine (1999) (epizoda)

Dávný přítel bedrníkovi manželky - starý markýz de Rochambeau na útěku z Franci jí požádá, aby pomohla zachránit jeho dceru, kterou musel ve Francii nechat, protože byla nemocná. Když ale Percy, Marguerit a Andrew pro mladou šlechtičnu přijedou zjistí, že z kláštera kde byla ukrytá utekla za svojí láskou, sirem Henrym - vůdcem nepřátel revoluce. Ten zajme nejen Percyho a Andrewa, ale spolu s nimi také Chauvelina, kterého do tohoto kraje vyslal Robespierr. Nádohou či vůlí osudu se ve svém zajetí Chauvelin přímo od mladé markýzy dozví, že je jeho vlastní nemanželskou dcerou, kterou de Rochambeau pouze adoptoval. V závěrečné bitvě povstalců a revolucionářů pod vedením Madam gilotinou se jí proto pokusí zachránit a svěří ji užaslému Percymu. Bohužel dívka je v té době již postřelená a cestou umírá.

Červený Bedrník - Královské výkupné

Červený Bedrník - Královské výkupné (1999) (epizoda)

Další z příběhů okouzlujícího sira Percyho alias Červeného bedrníka začíná únosem následníka francozského trůnu ze sirotčince. Následně dojde k hádce Percyho s jeho manželkou Margaret, která ho opouští a vrací se zpět do Francie. Získá si důvěru Chauveline (který ji evidentně stále miluje) i občana Robespierra a brzy se stane opět oblíbenou herečkou na divadle. Nikdo v Paříži ovšem netuší, že hádka mezi manželi byla jen na oko, aby mohli každý zvlášť pátrat po dauphinovi a jeho únoscích. Jejich odhalení je velmi překvapivé, malého Ludvíka se ovšem nakonec podaří zachránit a odvézt do bezpečí (do Anglie).

Také v této epizodě můžete opět vidět řadu známých českých památek i herců.

Podivná nevěsta

Podivná nevěsta (1987) (TV film)

Mladý pracovitý švec Prokop plánuje svatbu se svou milou Verunkou, ale objeví se neznámá kráska Serpencie a okouzlí ho natolik, že všechno ostatní jej přestane zajímat. Nikdo netuší, že krásná Serpencie je ve skutečnosti proměněná zmije.

Světýlka z blat

Světýlka z blat (1992) (TV film)

Chodská lidová pohádka, v níž zlá Markyta (P.Mourková) závidí kamarádce Marjánce (M.Reifová) manžela a hlavně hospodu, kterou spolu mají. Jednou jí cestou z jarmarku utopí a zaujme její místo. Když jí časem začne vadit i Marjánčin syn utopí ho taky aniž tuší ale, že oba nejsou mrtví, ale díky bludičkám žijí dál v tůni. Vše se dozví statečná a odvážná Hančí (M. Kuklová), která Markytu přinutí se přiznat a oba vysvobodí.

Já nechci být víla

Já nechci být víla (1978) (TV film)

Volné pokračování pohádky JABLÍČKO SE DOKOULELO - opět s Magdalenou Bičíkovou coby "průvodkyní" a známou babkou Grešličkou na téma známé písně, tentokrát "Šly panenky silnicí". Vypráví o Markýtce a Josefce, které místo aby doma pomáhaly mámě, pořád by jen tancovaly u muziky. Právě ve chvíli, kdy si je tam jako své manželky vyhlídnou myslivci Matěj a Mates, je babka Grešlička začaruje ve víly, což oběma párům znepříjemní jejich novomanželský život. Teprve až děvčata přestane bavit tancování a začnou se starat o domácnost, je všechno tak, jak má být.

Tlustý pradědeček

Tlustý pradědeček (1984) (TV film)

Další televizní pohádka na motivy Josefa Čapka, tentokrát o tom, jak tlustý pradědeček omylem zabloudí mezi loupežníky.

Brontosaurus

Brontosaurus (1979)

Hlavním hrdinou je Tomáš Šereda (Tomáš Šimek), jehož hlavním koníčkem je chov exotických ptáků a zájem o přírodu a zvířata. Ve svém volném čase se svými kamarády ze školy a sousedovic synem předškolního věku vyklízí les a okolí od černých skládek, občas se jim podaří vrátit vyhozené smetí zpátky "domů" k velké nevoli toho, kdo se jej snažil zbavit.
Jeho velkým "nepřítelem" je o rok starší spolužák Franta Metelka (Michal Hoffbauer), který pro svou ochočenou sovu střílí v lese ptáky. Vadí mu i Metelkova sestra Dana (Dana Vávrová), která chodí s Tomášem do třídy a snaží se mu nadbíhat. Když Franta z pomsty vypustí Tomášovi všechny exoty z voliéry, vydá se je Tomáš odchytit zpátky. Stanuje v lese a postupně se k němu přidává stále více dětí (včetně Franty, který mu s odchytem pomáhá nejvíc) až nakonec v lese stanuje celá třída a pomáhá jej celý čistit. Z odpadků si poskládají svého maskota - Brontosaura, kterého si nakonec odváží z lesa domů.

Do hlavní role obsadila paní režisérka svého syna Tomáše.

O podezíravém králi

O podezíravém králi (1989) (TV film)

Španělský král si vezme krásnou, chytrou a chudou Charlottu, na kterou žárlí nejen on sám, ale především jeho matka, která ho do té doby měla sama pro sebe. Využije tedy jeho žárlivosti a dosáhne toho, aby král mladou "královničku" nechal uvěznit. Charlottě se podaří utéct do Anglie, kde se náhodou setká se svým bohatým strýcem lordem Spencerem. Díky němu dosáhne spravedlnosti a podaří se jí získat zpět královu lásku i důvěru.

Reklama