Reklama

Reklama

Tai ji: Zhang San Feng

  • Hongkong 太極張三豐 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh o dvou mladých šaolinských mniších, kteří se jako děti seznámí v klášteře, kde společně vyrůstají a učí se bojovému umění. Díky vznětlivé povaze jednoho z nich jsou oba mladíci z kláštera vyloučeni a posláni do skutečného světa. Zde se jejich osudy, rozchází - jeden mladík zůstává ve vesnici, aby pomáhal chudým povstalcům, zatímco druhý odchází do armády hnán touhou po moci. Film plný akčních soubojů předvádí především prvky z bojového stylu Tai ji. (Tamten)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nemam rad letecke kung-fu v ktorom akteri predvadzaju kusky mimo reality, ale toto je jeden z tych mala filmov v ktorom sa mi napriek tomuto stylu bitky pacia. Asi to bude tym, ze su kontaktne a údery pôsobia dost tvrdo. A aj napriek poskakovaniu na lanach sa casto dockame pôsobivych chvatov. Jedine co mi fakt strasne vadilo, pretoze to pôsobilo extremne rusivo, bolo to, ze v HD ripe ostrom ako britva vsetky tie pomocne lana velmi dobre vidno. Vdaka tomu pôsobia bitky ako nedorobok v ktorom ich zabudli digitalne odstranit. Nechapem jak to mohol legendarny Woo-ping Yuen takto odflaknut. U väcsine filmov z tej doby pomocne lana zakamuflovali ovela lepsie. Skoda, ze ich aspon dodatocne pri remasterovani nevymazali. V bitkach sa najviac predvedie ustredna trojica. Jet Li, Michelle Yeoh a Siu-hou Chin. Najmä Siu-hou Chin ako hlavny zaporak tu predvadza najlepsie bitky vo svojej kariere. Jet Li zaujme tym, ze ma komedialnu ulohu a tentokrat nepôsobi, ze vykrada Jackie Chana ale konecne predvadza nieco vlastne a zaroven zabavne. Holt naivkovia mu idu dokonale. Michelle Yeoh je trochu upozadena, ale ked dôjde na bitky tak ma co ukazat. Stvrtou zapamätatelnou postavou je Yuen Cheung-Yan ako zabavny mnich. Zapletka je jednoducha o dvoch priateloch z ktorych sa nakonec stanu superi. Dockame sa aj uvodnej epizodky v saolinskom klastore, co ma vzdy bavi. Kto pozna predosle komedialne kung-fu filmy klanu Yuenovcov, tak vie velmi dobre, co ma ocakavat. Mix infantilneho humoru a dramy, ale mne to sedi dokonale. Vysledkom je jeden z top Jetovych filmov. 8/10. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

V rámci subžánru (martial arts films - wuxia ...) se jedná o neskutečnou bombu a nářez. To sem fakt nechápal, co dovedli v roce 1993 natočit, tam lítaj lidi po desítkách ve vzduchu, dva úhlavní nepřátelé po sobě hážou vojáky jako nic, akce je zde od začátku do konce, neuvěřitelné nápady, řežba a řežba, nic jiného, krom té chvíle, kdy Jet Limu přeskočí, aby vymyslel tai-chi styl ... Humorné vložky jsou ok. Tomu filmu nejde naprosto nic vytknout. Kdo nemá rád dráty, lety, souboje ve vzduchu, ať na to nekouká, ale kdo se nad tím umí povznést (a proč ne, X-meni taky létají a bojují ve vzduchu ...) a má rád filmy ve stylu série Once Upon Time in China, tak vřele doporučuji!!! Nemá to tu atmosféru, ale zase to vynahradí akce... ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Dvaja rozdielni kamaráti od detstva, množstvo efektných súbojov a epický akčný záver s použitím tchaj-ti. Všetko v jednoduchom príbehovom kabáte. Len škoda, že je to celé príliš komediálne, obsahuje to príliš veľa extrémnych wuxia prvkov, na môj vkus príliš veľa kung fu bojovníčok a začiatok odohrávajúci sa v kláštore sľuboval viac. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Je to takovej souboj malomyslného scénáristy a geniálního choreografa. Předpokládám, že nechali napsat příběh a dialogy malé dítko za lízátko. Naštěstí o to nejde a skoro celou dobu jsou tam neustále originální souboje. Já filmy s bojovými uměními moc nemusím, protože mi všechno to plácání rukama přijde stejné, ale takhle vtipné boje jsou super zábava. Dva chlapi píchnou bambusovými holemi mnicha do břicha, ten jen vypne hruď, hole útočníkům prolouznou jejich čerstvě spálenýma rukama. Nebo mniši rozlejou olej po klášteře a pak uživají jiné mnichy jako skateboardy. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Chvílemi vtipné, chvílemi nečekaně drsné a po celou stopáž mega akční. Jet Li si to tam strašně dává a vidíte že každý pohyb je precizní. Bitky jsou hnané až do absurdna (házej tam po sobě obří bubny po osmi atd.) a děj je celkem dobrý, ale dost zrychleně podaný. Každopádně se můžete nechat podat čí kung fu (tai chi) bude nakonec nejlepší. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • V "letájících" akčních scénách jsou postřehnutelná jistící lana herců. Nejrušivěji chyba působí v souboji Siu Lin (Michelle Yeoh) a guvernéra Lioua (Jian-Kui Sun) přibližně v 80. minutě a v závěrečném souboji Junba (Jet Li) a Chin Boa (Siu-hou Chin) přibližně v 85. minutě. (Nodachi)

Reklama

Reklama