Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve druhém filmu ze série Bláznivá střela se policejní poručík Frank Drebin (Leslie Nielsen) účastní slavnostní večeře v Bílém domě, kde má obdržet cenu za zastřelení tisícího drogového dealera. Na večeři je pozván také doktor Albert S. Meinheimer, s nímž se prezident Bush právě domluvil na nové energetické politice podporující alternativní zdroje. To se ale nelíbí zlotřilým představitelům tradiční energetiky (uhelného, ropného a atomového průmyslu.) Spojí proto síly s mazaným ničemou Quentinem Habsburgem, aby naplánovali Meinheimerův únos a na jeho místo dosadili dvojníka, který by vedl politiku v souladu s energetickou lobby. Ve Washingtonu se známý policista rovněž znovu setkává s bývalou přítelkyní Jane Spencerovou (Priscilla Presleyová), která v současné době pracuje v ústavu pro výzkum využití energie, a má pocit, že se tam dějí nějaké prapodivné věci. Frank se pustí do vyšetřování a zanedlouho narazí na neklamné známky toho, že i v této oblasti existuje mafie, prosazující své zájmy... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (370)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

řekněmě, že oproti dnešním parodiím je to geniální, vtipy jsou vtipné i vůbec ne inteligentních rádoby zábavných průpovidek (na druhou stranu je pravda, že občas se i tady najde něco dobrého), což je rozhodně velké plus. Ale oproti jedničce to už zase dost ztrácí. Přece jen hodně vtípků je už jen variací na ty z první střely a ne vždy fungují tak, jak by měly. Úvod s Bushovými a Nielsenovým proslovem je ale stejně dobrý jako u jedničky, stejně jako některé další vtipné scény s Nordbergem. A nevím proč, ale až na tu úchvatnou scénu milování mi rozhodně nepřišlo, že by dvojka měla více sexuálních narážek než jednička. Spíše naopak ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

VŮNĚ STRACHU je jednou z nejlepších dvojek v dějinách kinematografie a minimálně v komediálním žánru všem pokračováním rozhodně kraluje (ano, znám Žhavé výstřely). Scénář (narozdíl od trošku slabšího, i když také výborného třetího dílu) nesklouzává k trapnosti, Priscille Presley to stále moc sluší a hlavně - největší tahoun Leslie Nielsen stále jede svůj mód Drsný Harry, prokládaný nemalým množstvím životních mouder a citátů. Závěrečná scéna s deaktivací bomby, patří do zlatého fondu komedie. Výborný film s opět vynikajícím dabingem pana Brabce. ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Frank vejde na scénu, dveřmi sejme Barbaru Bushovou a od té chvíle je vládcem obrazovky. Nabídne nám scény, kdy sám sebe přejede autem ("Viděl někdo řidiče? Zapsal si někdo značku?") a pak svoje auto rozstřílí. Nač sepisovat hlášení, když Frank na nějaké ty odřeniny (hlavně ty cizí) nehledí a touží po jediném. Zazpívat si s kvalitní kapelou na snobském večírku Quantanameru a obzvláště rafinovaným způsobem zničit bombu. Nezbývá než zvolat: "Nordbergu, kryj mě!" a jít do toho po hlavě s géniem kriminalistiky. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 4/10 Efekty 4/10///+ opět spousta gagů, zajímavější záporák, krimi zápletka -není již tedy (noir) detektivka (ale to vlastně tak nevadí), menší frekvence gagů v pozadí, a love story byla spíše trapná/// Druhé pokračování se velmi podobá originálu, i když dějově je trošku jiná (příběh) je vystavěná na stejném chématu. Smát se jistě budete, zvláště když pochopíte mnohé narážky a rohodně musím vyzdvihnout gradující finále./// Celkem 76%/// Pozn. opět fim hodnotím k současné době. Na tehdejší dobu si tedy přičtěte 5%. Ve výsledku má tedy pokračování 81% a originál 84% viz. hodnocení z 5.6.2006 ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Možná, že kdyby se scénárista a režisér nesnažili předvést všechno, co je napadne, a co mnohdy není už právě originální, vyzněl by celek nápaditěji a svižněji. Oproti prvnímu dílu mám ještě větší problém s tím, že mi u poloviny gagů chybí moment překvapení, ačkoliv si autoři evidentně myslí, že bych ho měl zažít. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (11)

  • Jaderná bomba na konci filmu odkazuje na bondovku Goldfinger (1964). (Chegi)

Související novinky

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reklama

Reklama