Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve druhém filmu ze série Bláznivá střela se policejní poručík Frank Drebin (Leslie Nielsen) účastní slavnostní večeře v Bílém domě, kde má obdržet cenu za zastřelení tisícího drogového dealera. Na večeři je pozván také doktor Albert S. Meinheimer, s nímž se prezident Bush právě domluvil na nové energetické politice podporující alternativní zdroje. To se ale nelíbí zlotřilým představitelům tradiční energetiky (uhelného, ropného a atomového průmyslu.) Spojí proto síly s mazaným ničemou Quentinem Habsburgem, aby naplánovali Meinheimerův únos a na jeho místo dosadili dvojníka, který by vedl politiku v souladu s energetickou lobby. Ve Washingtonu se známý policista rovněž znovu setkává s bývalou přítelkyní Jane Spencerovou (Priscilla Presleyová), která v současné době pracuje v ústavu pro výzkum využití energie, a má pocit, že se tam dějí nějaké prapodivné věci. Frank se pustí do vyšetřování a zanedlouho narazí na neklamné známky toho, že i v této oblasti existuje mafie, prosazující své zájmy... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (370)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Po výborném zážitku z prvního dílu jsem se vrhl na dvojku a zase mi byl naložen pořádný kopec zábavy. Ano, je sice slabší než jednička, ale ne o moc. Přibylo více laciných fórků, avšak tvůrci to divákovi vynahradili také přidáním většího počtu těch kvalitních (či spíše originálních?), takže se kompenzují a vychází z toho znovu perfektní parodie. Opět se zde nachází mnoho nezapomenutelných scén, jedna za všechny je ta milostná, která si krásně střílí z Ducha a skoro se rovná té ze Žhavých výstřelů (a taky tleskám za odkaz na Casablancu). Takže to bude sice slabších, ale pořád 5*. "Poručíku,nevzpomínám si, že by vaše jméno bylo na seznamu hostů." - "To je v pořádku. Občas používám své dívčí jméno." ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

"Pane Drebine, mám zato že jsem vaše jméno na listu pozvaných neviděl. - Tím se netrapte, občas používám své dívčí jméno." , "Ještě že je mlha, do skladiště se dostanu nepozorovaně. - Bohůžel Franku, to není mlha. Hoří nám motor, právě se ho snaží uhasit.", "Řekl jsem Jane aby na nás počkala u zadního vchodu. - Kde to je, Franku? - Asi vzadu." ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Výborná záležitost tria Z-A-Z. Srovnatelná s jedničkou, plná ujetých vtipů. Opravdu plná, ta kadence je neuvěřitelná, takže když se jeden fór zrovna nechytne, o 30 sekund později už je tam další. K tomu spousta takových skrytých drobností a vtípků, které člověk pochytí třeba až na druhé či třetí zkouknutí. Jednoznačně jedna z nejlegendárnějších komedií. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* Zrovna jsem si připomněl všechny tři díly Bláznivých střel s nezapomenutelnými Leslie Nielsenem a Priscilla Presleyovou a myslím, že stačí když všechny shrnu do jediného společného komentáře. Oni jsou totiž všechny na jedno brdo a pokud se budete bavit u jedné, tak Vás nezklamou ani ostatní. Ve svém ranku parodií patří nejspíš ke špičce a myslím, že v žádném jiném filmu nenajdete tolik vtipných gagů, narážek a "skrytých" vtípků, kterých si všimnete jen při pozorném sledování. I když jsem se dobře bavil, tak tento přehršel humoru byl u mě i kamenem úrazu. abych si u této komedie odpočinul a musel být naopak furt ve střehu. I já si ji asi občas zopakuji, ale myslím že ke čtyřem hvězdičkám nevystoupá. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Dvojka v nicom nezaostava za jednotkou, nasmial som sa rovnako. Tie vazne Drebinove ksichtiky pri jeho najväcsich trapasoch ma jednoducho rozosmeju v kazdej casti. Zaujimave je aj to, ako sa scenaristi zahravaju s menami hlavnych zaporakov - pokial v jednotke bol nejaky Vincent Ludwig, v dvojke zase Hapsburg, obe mena naramne pripominajuce akychsi vladarov niekolko storoci dozadu :-) Uz som zabudol, kto bude zaporakom v trojke, ale na nu sa vrhnem o par dni... 14.10.2010 _______ Leslie Nielsen - (Frank Drebin) +++ Priscilla Presley - (Jane Spencer) +++ George Kennedy - (Ed Hocken) +++ O.J. Simpson - (Nordberg) +++ Robert Goulet - (Quentin Hapsburg) +++ Richard Griffiths - (Dr. Albert S. Meinheimer / Earl Hacker) +++ Anthony James - (Hector Savage) +++ Produkcia: Jim Abrahams, Jerry Zucker +++ Hudba: Ira Newborn +++ ()

Galerie (88)

Zajímavosti (11)

  • Na konci úvodních titulků herečka Zsa Zsa Gabor (hraje sama sebe) bouchne do policejního auta. Jde o odkaz na incident, kdy byla herečka v roce 1989 zatčena za útok na policejního důstojníka a řízení s prošlým průkazem. (SG-1)
  • Jaderná bomba na konci filmu odkazuje na bondovku Goldfinger (1964). (Chegi)

Související novinky

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reklama

Reklama