Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve druhém filmu ze série Bláznivá střela se policejní poručík Frank Drebin (Leslie Nielsen) účastní slavnostní večeře v Bílém domě, kde má obdržet cenu za zastřelení tisícího drogového dealera. Na večeři je pozván také doktor Albert S. Meinheimer, s nímž se prezident Bush právě domluvil na nové energetické politice podporující alternativní zdroje. To se ale nelíbí zlotřilým představitelům tradiční energetiky (uhelného, ropného a atomového průmyslu.) Spojí proto síly s mazaným ničemou Quentinem Habsburgem, aby naplánovali Meinheimerův únos a na jeho místo dosadili dvojníka, který by vedl politiku v souladu s energetickou lobby. Ve Washingtonu se známý policista rovněž znovu setkává s bývalou přítelkyní Jane Spencerovou (Priscilla Presleyová), která v současné době pracuje v ústavu pro výzkum využití energie, a má pocit, že se tam dějí nějaké prapodivné věci. Frank se pustí do vyšetřování a zanedlouho narazí na neklamné známky toho, že i v této oblasti existuje mafie, prosazující své zájmy... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (370)

Aky 

všechny recenze uživatele

Možná, že kdyby se scénárista a režisér nesnažili předvést všechno, co je napadne, a co mnohdy není už právě originální, vyzněl by celek nápaditěji a svižněji. Oproti prvnímu dílu mám ještě větší problém s tím, že mi u poloviny gagů chybí moment překvapení, ačkoliv si autoři evidentně myslí, že bych ho měl zažít. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Zucker nám to podruhé parádně osladil. Znovu uvařil podle osvědčeného receptu s názvem "Potrápená bránice" a divákovi naservíroval nemilosrdnou porci kvalitní zábavy, která chutná stále stejně a její trvanlivost je nekonečná. Skutečně znamenitý pokrm, jehož sladěné ingredience jej řadí mezi komediální špičky. 100% ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Frank Drebbin zasahuje podruhé. Já už ani nevím, jestli je ten film tak vtipný, nebo jsem ho prostě viděl tolikrát, že jsem k němu úplně nekritický. Každopádně to se nepodaří u každého filmu zhlédnutého po letech, u Bláznivé střely 2 ano. Pořád se u toho směju jak blázen a pořád považuju Leslieho Nielsena za geniálního komika. (9/10) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* Zrovna jsem si připomněl všechny tři díly Bláznivých střel s nezapomenutelnými Leslie Nielsenem a Priscilla Presleyovou a myslím, že stačí když všechny shrnu do jediného společného komentáře. Oni jsou totiž všechny na jedno brdo a pokud se budete bavit u jedné, tak Vás nezklamou ani ostatní. Ve svém ranku parodií patří nejspíš ke špičce a myslím, že v žádném jiném filmu nenajdete tolik vtipných gagů, narážek a "skrytých" vtípků, kterých si všimnete jen při pozorném sledování. I když jsem se dobře bavil, tak tento přehršel humoru byl u mě i kamenem úrazu. abych si u této komedie odpočinul a musel být naopak furt ve střehu. I já si ji asi občas zopakuji, ale myslím že ke čtyřem hvězdičkám nevystoupá. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Leslie válí aneb Same, zahrej tu naši... ne tuhle, tu druhou! "Až se vrátím, budu mít to potěšení vás zabít!" "Potěšení bude na mé straně..." :-) Dobré až vynikající fórky s přehledem převažují nad těmi slabými až ubohými, což už tak úplně neplatí pro třetí pokračování. Moc dobrá zábava, prvnoítřídní parodie 80% ()

Galerie (88)

Zajímavosti (11)

  • Jaderná bomba na konci filmu odkazuje na bondovku Goldfinger (1964). (Chegi)
  • Na konci předchozího filmu Bláznivá střela (1988) říká starostka Lilian Barkley (Nancy Marchand) poručíkovi Frankovi Drebinovi (Leslie Nielsen), že se vrátí k policii v hodnosti kapitána. Ovšem Drebin je v tomto filmu i nadále poručíkem. (Robbi)

Související novinky

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reklama

Reklama