Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve druhém filmu ze série Bláznivá střela se policejní poručík Frank Drebin (Leslie Nielsen) účastní slavnostní večeře v Bílém domě, kde má obdržet cenu za zastřelení tisícího drogového dealera. Na večeři je pozván také doktor Albert S. Meinheimer, s nímž se prezident Bush právě domluvil na nové energetické politice podporující alternativní zdroje. To se ale nelíbí zlotřilým představitelům tradiční energetiky (uhelného, ropného a atomového průmyslu.) Spojí proto síly s mazaným ničemou Quentinem Habsburgem, aby naplánovali Meinheimerův únos a na jeho místo dosadili dvojníka, který by vedl politiku v souladu s energetickou lobby. Ve Washingtonu se známý policista rovněž znovu setkává s bývalou přítelkyní Jane Spencerovou (Priscilla Presleyová), která v současné době pracuje v ústavu pro výzkum využití energie, a má pocit, že se tam dějí nějaké prapodivné věci. Frank se pustí do vyšetřování a zanedlouho narazí na neklamné známky toho, že i v této oblasti existuje mafie, prosazující své zájmy... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (370)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja mám z pokračovania legendárnej bláznivej komédie presne tie isté dojmy, ako z prvej časti. Producenti vedeli, čím na prvý krát zabodovali a tak nebol problém vymyslieť rovnako vtipné situácie a vyťažiť z Leslieho Nielsena maximum. Mne sa tie fóry akosi pletú, neviem už, ktorý bol v ktorej časti. Napríklad scéna s uplácaním za informácie. Bolo to v dvojke? Asi áno. A možno aj lepšie ako jednotka, baseball nemám totiž príliš v láske. Na druhý krát musím skonštatovať, že si asi neviem predstaviť, ako lepšie a vtipnejšie natočiť paródiu na kriminálne trilery. Množstvo unikátnych gagov a samozrejme aj množstvo tých priemerných, ale to je skôr plusom kvôli celkovému vyváženiu. Možno úplný vrchol subžánru a rozhodne lepšie, ako jednotka. No a to uplácanie bolo nakoniec asi až v trojke. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Neméně zdařilé pokračování eskapád superdetektiva Franka Drebina, který zabil už 1000 drogových dealerů, i když poslední dva srazil při parkování, naštěstí se z nich vyklubali drogový dealeři :-). Jedna z co do kvality nejvyrovnanějších sérií, ve svém druhém dílu nezvtrácí humor, překvapivé zvraty a zdařile se drží vysoko nad pochybnou hladinou trapnosti, navíc co je nejdůležitější-neopakuje se. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Upřímně řečeno ty dva poslední jsem přejel. Naštěstí se z nich vyklubaly drogový dealeři............. Jídelní scény jsou hnusný, nechutný a kazí celý film. Tomuhle druhu humoru neholduju. CITÁT - První dáma opět na zemi!!!........ Uhlí, ropa a jaderná energie, toť vše. Ekosystémy nejsou přijatelné. Poručík Frank Drebin (Leslie Nielsen) na stopě vysokému politickému a ekologickému spiknutí. Nádherný je poručíkův tanec okolo 35 minuty. CITÁT - Tím se netrapte, někdy používám své dívčí jméno........ Eko příběh o energetické úspornosti a obnovitelných zdrojích pojatý jako krimi parodie a komedie v čele s poručíkem Drebinem. Škoda, že film není vyprávěn jeho osobou, nebo alespoň komentován - to tomu strašně chybí. Už to nemá kouzlo prvního filmu, ale stále je to sranda. CITÁT - Hapsburg (Robert Goulet) má plán Bé vé vé- .....tak kde!!!!!..... Jane Spencerovou si opět zahrála Priscilla Presley. Na konci titulků je ještě dovětek o bioenergii. CITÁT - Bay, bay........... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Známé rčení, že opakovaný vtip není vtipem tady naštěstí neplatí. Sice dvojka do velký míry recykluje vtipy z jedničky, ale pořád to skvěle funguje a i když tentokrát oproti prvnímu dílu tu jednu hvězdičku uberu tak jsem se pořád královsky bavil. Co asi udělají s panem profesorem? No asi ho budou mučit a pak zhebne! Leslie Nielsen na vrcholu a všechno ještě dokresluje geniální ironický dabing v podání mistra Vladimíra Brabce. Takže za mě každopádně pořád ještě hodně velká spokojenost.90% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Sex, Frank?“ - „Uh, no, not right now, Ed..“ Šedovlasý mistr hrnčířského kruhu, co nemluví francouzsky a jen tím jazykem líbá? Správně, poručík Frank Drebin! Škoda, že je jeho postava pouze smyšlená, protože kdyby tomu tak nebylo, hned bych večer usínal s mnohem větším pocitem bezpečí. David Zucker evidentně nebude zarytý republikán.. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (11)

Související novinky

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reklama

Reklama