Reklama

Reklama

Bláznivá střela

  • Česko Bláznivá střela: Z archivů policejního oddělení (více)
Trailer

Obsahy(1)

Praštění tvůrci snímku Připoutejte se, prosím! se znovu sešli! Leslie Nielsen jako policista s tvrdými rysy a měkkým mozkem Frank Drebin div nezakopne o plán atentátu na královnu Elizabeth. Do šílených akcí se zapojí také Priscilla Presley, O.J. Simpson, vycpaný bobr, dva baseballové týmy a nesourodá směsice dalších postav, a tak se "smíchometry" hroutí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (601)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Zase úplně u vytržení jsem z toho nebyl, ale tenhle film se určitě řadí mezi nejlepší filmy svého žánru. Leslie Nielsen naprosto bezchybný. Hláška střídá hlášku. Vtipná scénka střídá vtipnější. Bohužel je to sem tam proloženo i scénkami, či hláškami nevtipnými chtělo by se říci až trapnými. Přesto v celkovém součtu musím dát alespoň * * *, a to jejich horní hranici. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„I can't hear you! Don't fire the gun while you're talking!“ Následujte policejní maják do království parodie, kde bělovlasý kouzelný dědeček Leslie Nielsen jako pátý jezdec apokalypsy Frank Drebin nenuceně rozdává smích na všechny strany. Především mě rozebrala jeho procítěná interpretace americké pýchy "Star-Spangled Banner" před baseballovým zápasem.. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

David Zucker a Jim Abrahams jsou borci a jejich specifický komediální rukopis je znatelný v každém jejich kousku. Bláznivá střela je téměř od začátku do konce nadupaná potrhlými scénkami a gagy, odzbrojujícími dialogy a především typickým humorem. Nezadržitelný Leslie Nielsen. Krásná Priscilla Presley. Tato nářezová parodie, která se nestydatě vysmívá celému Hollywoodu, je jedna z nejlepších vůbec. Dokonalý "objímací" závěr po Baseballovém zápase je odrovnávajícím vrcholem filmu:D ()

Toren 

všechny recenze uživatele

8/10. I po letech naprosto parádní záležitost, která umí pobavit hned na několika úrovních. Leslieho kamenná tvář prohazující naprosto neskutečné hlody, je zkrátka nesmazatelnou ikonou a snímek sám o sobě hoden statusu kultovní parodie. Kéž by tento ztracený žánr našel v moderní době novou jiskru... ()

predators 

všechny recenze uživatele

První ze tří dobrodružství a seznámení vyšetřovacích metod poručíka Franka Drebina. Vysoce inteligentní a nadmíru schopný polda, který se nazalekne ničeho. L. Nielsen v nezapomenutelné roli a v přirozenosti, jež dělá tuto komedii nezapomenutelnou. Dnes už podobný kousek těžko hledat:-( 80% ()

Galerie (116)

Zajímavosti (36)

  • Obraz, který Drebin (Leslie Nielsen) zničí v Ludwigově (Ricardo Montalban) bytě, se jmenuje „Modrý kluk“ a jde o nejúžasnější práci Thomase Gainsborougha. Originální dílo je umístěno v Huntingtonské knihovně v Kalifornii. (SG-1)
  • Do závěrečných titulků dali filmaři různé vtípky – jako například, že se má majitel modré Hondy Accord dostavit na parkoviště, neboť jeho vůz svítí, nebo že se během natáčení nezranila žádná zvířata až na to, že jich během natáčení pár vyhynulo (např. během požáru uhořelo 15 sov pálených, nebo že 100 veverek posloužilo jako oběd pro filmový štáb). (asdfasdf)
  • Mezi Drebinovým (Leslie Nielsen) zkaženým jídlem v lednici byla i majonéza s datem spotřeby do roku 1982. To byl rok, kdy byl v televizi poprvé uveden seriál Police Squad! (SG-1)

Související novinky

Nový Frank Drebin pokukuje po Pamele Anderson

Nový Frank Drebin pokukuje po Pamele Anderson

18.04.2024

Jak to tak vypadá, opravdu letí naším směrem. Nová Bláznivá střela, v níž by legendární postavu detektiva Franka Drebina, jehož efektivitě se rovná pouze jeho neschopnost, měl ztvárnit… (více)

Zemřel O. J. Simpson

Zemřel O. J. Simpson

11.04.2024

Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve středu 10. dubna v nevadském Las Vegas bývalý profesionální hráč amerického fotbalu, úspěšný herec a později jedna z nejkontroverznějších osob americké kultury a… (více)

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reboot Bláznivé střely s Liamem Neesonem?

Reboot Bláznivé střely s Liamem Neesonem?

21.01.2021

Herec Liam Neeson pár dní nazpátek uvedl, že už má akčních rolí po krk a touží po změně. No a nyní možná víme, co přesně by tou změnou mohlo být líp. Přestože zatím nebylo nic potvrzeno. Neeson… (více)

Reklama

Reklama