Reklama

Reklama

Bláznivá střela

  • Česko Bláznivá střela: Z archivů policejního oddělení (více)
Trailer

Obsahy(1)

Praštění tvůrci snímku Připoutejte se, prosím! se znovu sešli! Leslie Nielsen jako policista s tvrdými rysy a měkkým mozkem Frank Drebin div nezakopne o plán atentátu na královnu Elizabeth. Do šílených akcí se zapojí také Priscilla Presley, O.J. Simpson, vycpaný bobr, dva baseballové týmy a nesourodá směsice dalších postav, a tak se "smíchometry" hroutí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (601)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Bezvadná parodie, takřka exemplární příklad tohoto mého oblíbeného žánru. Leslie ve své nejlepší formě, záplava těch nejstupidnějších (=skvěle stupidních) gagů a jízda od začátku až do konce. Poručík Frank Drabin je ukázkově vygumovaný a přitom tvrdý jak Humprey Boghart v nejlepších letech, prostě absolutně neodolatená postavička. Přidejte si zbytek herců, kteří ho výborně doplňují (Presleyová má v originálně strašně sexy hlas, sehnat DVD!) a boží scénku s titulní písní I´m into something good od Herman´s Hermits a vypadne vám i po téměř dvaceti letech výborná a svěží zábava. 80% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Leslie Nielsen v 62 letech a přitom zaručeně v nejlepším, Bláznivá střela je úžasně střeštěná, přepálená a ujetá blbůstka prošpikovaná vtípky jak záchodovými (doslova) tak nefalšovaně zábavnými. Smích je zde zaručen a to není fráze, ale stěžejní fakt! Styl humoru, sic se může zdát primitivní a osobně přiznávám, že bych na něm nemusel vidět vystavěny tuny následovníků, funguje v Bláznivé střele skvěle a já nevěřím, že by se někdo nedokázal bavit... PS: Jen ty zrychlené záběry v akčních scénách vypadají příšerně :) 8/10 ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

V anketě o nejlepší parodii vítězí... Leslie Nielsen alias Frank Drebin kraluje úžasné trilogii, která boří klišé. Nielsen, který odehrál až do osmdesátých let asi stovku drobných rolí v Americké televizi, stavěl na svém úspěchu i jinde, ale přiznejme si, vrchol zažil jako Frank Drebin. Mantinely parodie objevil jako jeden z mála David Zucker a nedělal to, co je dnes tak typické, pouhé přenesení slavné scény s fekální pointou. Ve výsledku je tudíž mnohem jasnější ta odpověď na zapeklitou otázku, kteráže parodie je ta nejlepší... ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl ve své době naprostou bombou, a jak se ukázalo, stále jí v jistém slova smyslu zůstal. Nikdy se asi nedozvíme, proč muselo trvat tak dlouho, než Leslie definitivně dozrál do své vrcholné formy, a proč z ní zase poměrně brzy vyšel. To nemohlo být jenom geniálním scénářem! Nielsen, který v průběhu natáčení úplně vážně balil Presleyho "bývalku", si svoji druhou mízu užil dokonale. Škoda, že na případnou třetí už musíme zřejmě zapomenout. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Jako parodie se mi líbil Galaxy Quest, docela ušel i Zoolander, ale Bláznivé střele nemůžu přijít na chuť. Zasmál jsem se pouze dvakrát a to je na komedii dosta málo. Po revoluci jsem se v kině bavil dobře (to mi bylo 10). Teď bohužel. Ale jednu hvězdičku dávám za "pokus o znásilnění betonovým penisem". ()

Galerie (116)

Zajímavosti (37)

  • Joe West, který ve filmu ztvárnil baseballového rozhodčího, byl baseballovým rozhodčím i ve skutečnosti. Skutečný předobraz mělo i číslo na jeho rukávu. (jurama525)
  • Do závěrečných titulků dali filmaři různé vtípky – jako například, že se má majitel modré Hondy Accord dostavit na parkoviště, neboť jeho vůz svítí, nebo že se během natáčení nezranila žádná zvířata až na to, že jich během natáčení pár vyhynulo (např. během požáru uhořelo 15 sov pálených, nebo že 100 veverek posloužilo jako oběd pro filmový štáb). (asdfasdf)

Související novinky

Nový Frank Drebin pokukuje po Pamele Anderson

Nový Frank Drebin pokukuje po Pamele Anderson

18.04.2024

Jak to tak vypadá, opravdu letí naším směrem. Nová Bláznivá střela, v níž by legendární postavu detektiva Franka Drebina, jehož efektivitě se rovná pouze jeho neschopnost, měl ztvárnit… (více)

Zemřel O. J. Simpson

Zemřel O. J. Simpson

11.04.2024

Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve středu 10. dubna v nevadském Las Vegas bývalý profesionální hráč amerického fotbalu, úspěšný herec a později jedna z nejkontroverznějších osob americké kultury a… (více)

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reboot Bláznivé střely s Liamem Neesonem?

Reboot Bláznivé střely s Liamem Neesonem?

21.01.2021

Herec Liam Neeson pár dní nazpátek uvedl, že už má akčních rolí po krk a touží po změně. No a nyní možná víme, co přesně by tou změnou mohlo být líp. Přestože zatím nebylo nic potvrzeno. Neeson… (více)

Reklama

Reklama