Reklama

Reklama

Bláznivá střela

  • Česko Bláznivá střela: Z archivů policejního oddělení (více)
Trailer

Obsahy(1)

Praštění tvůrci snímku Připoutejte se, prosím! se znovu sešli! Leslie Nielsen jako policista s tvrdými rysy a měkkým mozkem Frank Drebin div nezakopne o plán atentátu na královnu Elizabeth. Do šílených akcí se zapojí také Priscilla Presley, O.J. Simpson, vycpaný bobr, dva baseballové týmy a nesourodá směsice dalších postav, a tak se "smíchometry" hroutí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (600)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejdokonalejších crazy komedií všech dob (záměrně neříkám komedií či parodií). I když je Bláznivá střela často vedená jako parodie tak přímo neparoduje vůbec nic avšak nepřímo paroduje úplně všechno. Leslie Nielsen má tvář jako dělanou pro kariéru skvělého komika, takže i v případě nevím jak přiblblého scénáře stačí leckdy uvést jen jeho jméno a úspěch, byť třeba malý jest zaručen (vyjma Vesmírné prdy nebo Kamufláže, kde se vyplnilo ono známé "Vyjímka potvrzuje pravidlo"). Tady je ale scénář naprosto vynikající, místy až odrovnávající. Scéna ve které Frank zdrhá z hořícího bytu a pak vysí za přirození sochy na okraji římsy mě odrovnává pokaždý když ji vidím. Skvělé jsou i ostatní postavy a postavičky, režijně perfektně zvládnuté. A hlavně to není zbytečně přeplácané, což se občas u parodií či crazy komedií přihodí. Zkrátka pětihvězdičková podívaná u které se budete řáchat tak, že se vám až udělaj vředy na bránici. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

-Poručík Drebin, policie. -Áááá na vás si dobře vzpomínám, tak co byste rád? -Mám pár otázek. Znáte tohodle muže? -Asi těžko. Mám mizernou paměť. -Áááha. Možná že vám ji osvěží tohle. -Pořád vokno, ani ťuk. -Nepřidáme. -Už mi svitlo. Vometá se tady. Proč to chcete vědět? -To nemůžu prozradit. -Třeba vám rozváže jazyk tohle. -Když já bych vážně neměl. -Ještě pořád málo? -No tak jo. Je to Nordberg, policajt. -Pendrek polda. Nabízek herák. -Cože? - Vždyť říkám, pěknej ptáček. - Ty šunte ničemná, zavřu tě až zčernáš. -No dobrá, dobrá. Dělá prej u Ludwiga. Chtěl to svinstvo střelit jedněmu z mejch hochů. Tak copak s tím provedete? Co? -Proč bych ti to měl říkat? -Tohle vám rozváže jazyk? -Pořád nevidím důvod. -Půjčíte mi dvacku?... A co teď? -Dobrá tak já jdu k Ludwigovi a přesvědčím se jestli mě nehoupeš. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Leslie Nielsen byl (a zůstane) hereckým králem parodií a Bláznivá střela je vedle Žhavých výstřelů vrcholem tohoto žánru. Frank Drebin je ďábel s velkým Ď a jelito s velkým J v jedné osobě a díky Nielsenovým grimasům a komediálnímu umu vznikla jedna z nejikoničtějších postaviček, která si dělá srandu ze všelijakých bondovek a policejních filmů. Nielson tak dal v doprovodu bodrého George Kennedyho, ještě ne tak moc "bakelitové" Priscilly Presley a takřka nevinného O. J. Simpsona vzniknout nadčasové komedii, která pobaví i po vícero zhlédnutích. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Jako parodie se mi líbil Galaxy Quest, docela ušel i Zoolander, ale Bláznivé střele nemůžu přijít na chuť. Zasmál jsem se pouze dvakrát a to je na komedii dosta málo. Po revoluci jsem se v kině bavil dobře (to mi bylo 10). Teď bohužel. Ale jednu hvězdičku dávám za "pokus o znásilnění betonovým penisem". ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Doktor: "Paní Nordbergová, ruku vašeho manžela pravděpodobně zachráníme! Kam vám ji máme poslat?" Wilma Nordbergová: "Ach Franku, to je strašné!" Kapitán Hocken: "Jen klid, Wilmo, tvůj muž bude v pořádku! Mysli pozitivně, nepoddávej se pochybnostem!" Poručík Drebin: "Ed má pravdu, Wilmo, ale s darováním orgánů neotálej dlouho..." Včera bylo tak kurevské vedro, že jsem naprosto bezmocně chcípla před televizí a tak poprvé viděla tuhle kultovní parodii. Jak už to tak chodí, výbuchy smíchu se střídaly s ohňostroji trapnosti, jako mladší (ideálně puboška) bych to určitě ocenila lépe. Jedno je však jisté: David Zucker dokázal před čtvrt stoletím ukočírovat podstatně vtipnější kousky, než jakými nás oblažuje poslední dobou za účasti všemožných čokoládových neherců. 65% ()

Galerie (116)

Zajímavosti (36)

  • Reggie Jackson, ktorý vo filme hrá sám seba, nosí hodinky značky Michele. (dyfur)
  • Do závěrečných titulků dali filmaři různé vtípky – jako například, že se má majitel modré Hondy Accord dostavit na parkoviště, neboť jeho vůz svítí, nebo že se během natáčení nezranila žádná zvířata až na to, že jich během natáčení pár vyhynulo (např. během požáru uhořelo 15 sov pálených, nebo že 100 veverek posloužilo jako oběd pro filmový štáb). (asdfasdf)
  • Na tiskové konferenci se starostkou si Frank Drebin (Leslie Nielsen) nalévá ze skleněného džbánu vodu, v dalším záběru se tam objeví zničehonic další džbánek. (Robbi)

Související novinky

Nový Frank Drebin pokukuje po Pamele Anderson

Nový Frank Drebin pokukuje po Pamele Anderson

18.04.2024

Jak to tak vypadá, opravdu letí naším směrem. Nová Bláznivá střela, v níž by legendární postavu detektiva Franka Drebina, jehož efektivitě se rovná pouze jeho neschopnost, měl ztvárnit… (více)

Zemřel O. J. Simpson

Zemřel O. J. Simpson

11.04.2024

Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve středu 10. dubna v nevadském Las Vegas bývalý profesionální hráč amerického fotbalu, úspěšný herec a později jedna z nejkontroverznějších osob americké kultury a… (více)

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reboot Bláznivé střely s Liamem Neesonem?

Reboot Bláznivé střely s Liamem Neesonem?

21.01.2021

Herec Liam Neeson pár dní nazpátek uvedl, že už má akčních rolí po krk a touží po změně. No a nyní možná víme, co přesně by tou změnou mohlo být líp. Přestože zatím nebylo nic potvrzeno. Neeson… (více)

Reklama

Reklama