Reklama

Reklama

Bláznivá střela

  • Česko Bláznivá střela: Z archivů policejního oddělení (více)
Trailer

Obsahy(1)

Praštění tvůrci snímku Připoutejte se, prosím! se znovu sešli! Leslie Nielsen jako policista s tvrdými rysy a měkkým mozkem Frank Drebin div nezakopne o plán atentátu na královnu Elizabeth. Do šílených akcí se zapojí také Priscilla Presley, O.J. Simpson, vycpaný bobr, dva baseballové týmy a nesourodá směsice dalších postav, a tak se "smíchometry" hroutí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (601)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Tohle je vrchol parodie. Herci pronášejí neuvěřitelné kraviny s vážným ksichtem, nikdo z nich se nesměje ani nenaznačuje, že řekl něco vtipného, v pozadí se děje ohromná blbost a já mám dostatek prostoru se smát. Nesmím to však přehánět, protože Frank není divadelní herec a nepočká až se publikum uklidní. Nemilosrdně vypouští z dutiny ústní další neuvěřitelnou hlášku a přitom se tváří, že vyšetřuje případ. Jeho vyšetřovací cesta je však jedinečná. Nepotřebuje k dopadení zločince stanovovat vyšetřovací verze ani obcházet svědky nebo místo činu. Prostě jen tak v klidu zhodnotí slečně bobra, zdroguje kolegu, proběhne jatka, veřejně "vyvenčí kobru" na tiskové konferenci, jako zastánce bezpečného sexu realizuje opravdu nechutný sex a na závěr předvede, jak by se měl pískat baseball. Dopadení zločince je tak pouze podružnou samozřejmostí, protože tady jde hlavně o lásku. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Naozaj bláznivá komédia, ktorej tvorcovia nevynechali žiadnu príležitosť, aby diváka rozosmiali. Bohužiaľ za každú cenu. A tak sa skutočne vydarené gagy striedajú s trápnymi nechutnosťami a je úspechom prvého filmu série, že v ňom ešte vydarené gagy mali navrch. Ale vo všeobecnosti Leslie Nielsen nepatrí medzi mojich obľúbených komikov. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 9/10 Hudba 4/10 Efekty 3/10///+mnoho trefných hlášek, vtipné gagy, parodie snad na vše -film za 18 let hodně zestárl/// Po zhlédnutí tohoto kousku mám pocit, že vše co šlo nacpat do filmu se sem povedlo nacpat a jakákoliv jina komedie či především parodie již jen kopíruje nebo jinak paroduje to co je k vidění zde. Film trošku už stratil kouzlo za těch 18 let, ale i přesto jsem se velice bavil a hlavně hláška "peknej bobr" je trefná. Všemu zde vévodí Leslie Nielsen a musím uznat, že to je prvotřídní komik./// Celkem 74%/// Pozn: hodnotím k dnešní době, jinak tedy +10% ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Bezvadná parodie, takřka exemplární příklad tohoto mého oblíbeného žánru. Leslie ve své nejlepší formě, záplava těch nejstupidnějších (=skvěle stupidních) gagů a jízda od začátku až do konce. Poručík Frank Drabin je ukázkově vygumovaný a přitom tvrdý jak Humprey Boghart v nejlepších letech, prostě absolutně neodolatená postavička. Přidejte si zbytek herců, kteří ho výborně doplňují (Presleyová má v originálně strašně sexy hlas, sehnat DVD!) a boží scénku s titulní písní I´m into something good od Herman´s Hermits a vypadne vám i po téměř dvaceti letech výborná a svěží zábava. 80% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prvni dil Blaznivy strely jsem chtel videt hodne dlouho a ted jsem ho konecne videl a je to fakt jizda. Jeden z nej filmu s Leslie Nielsenem, jeden z nej filmu Davida Zuckera a jedna z nej parodii. Sice je par scenek docela neoriginalnich a predvidatelnejch, ale i ty jsou vtipny a pak je tu neskutecny mnozstvi naprosto krutejch scen a pak je tu nekolik genialnich scen (napr. scena se vzpominanim). Navic tu Leslie nepobiha jako nejakej trapak, ale hraje docela slusne a je proste cool. Sice se tu najde par hluchejch mist, ale musim dat proste 5*. ()

Galerie (116)

Zajímavosti (37)

  • Joe West, který ve filmu ztvárnil baseballového rozhodčího, byl baseballovým rozhodčím i ve skutečnosti. Skutečný předobraz mělo i číslo na jeho rukávu. (jurama525)
  • Ve scéně, kdy se Frank Drebin (Leslie Nielsen) a Jane Spencer (Priscilla Presley) poprvé setkají, stojí Jane v červených šatech na schodišti. Tato scéna je parodií na film Pojistka smrti (1944), stejně jako scéna o chvíli později, kdy Frank obdivuje její kotníkový náramek. (Alfréda)
  • Když se kapitán Ed Hecken (George Kennedy) dívá na fotografii lodi „I Luv You“, říká, že je z Caracasu a označí ji za panamskou. Caracas je ale ve Venezuele. (Robbi)

Související novinky

Nový Frank Drebin pokukuje po Pamele Anderson

Nový Frank Drebin pokukuje po Pamele Anderson

18.04.2024

Jak to tak vypadá, opravdu letí naším směrem. Nová Bláznivá střela, v níž by legendární postavu detektiva Franka Drebina, jehož efektivitě se rovná pouze jeho neschopnost, měl ztvárnit… (více)

Zemřel O. J. Simpson

Zemřel O. J. Simpson

11.04.2024

Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve středu 10. dubna v nevadském Las Vegas bývalý profesionální hráč amerického fotbalu, úspěšný herec a později jedna z nejkontroverznějších osob americké kultury a… (více)

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reboot Bláznivé střely s Liamem Neesonem?

Reboot Bláznivé střely s Liamem Neesonem?

21.01.2021

Herec Liam Neeson pár dní nazpátek uvedl, že už má akčních rolí po krk a touží po změně. No a nyní možná víme, co přesně by tou změnou mohlo být líp. Přestože zatím nebylo nic potvrzeno. Neeson… (více)

Reklama

Reklama