Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ze skupiny dospívajících v Brooklynu se stane skutečný gang. Od té chvíle dělají všechno společně. Zdá se, že život bude jednodušší, ale najednou stojí tváří v tvář novým potížím. (oficiální text distributora)

Recenze (13)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mile retro, ktore ukazuje pribeh styroch dospievajucich mladikov a ich problemy s dievcatami, ktore sa chcu neustale vydavat, zatialco oni len tak nazaväzne blbnut. Najviac ma zaujal nie dvakrat inteligentny hromotĺk v podani mladuckeho Stalloneho. Nikdy som si nemyslel, ze uvidim Stalloneho ako stredoskolaka, ktory len tak blbne v triede a natahuje ucitelku. Zo zaciatku sa zdalo, ze jeho postava nebude mat velky priestor, ale nakoniec bol druhym hlavnym hrdinom z ustrednej stvorky a mal aj najzaujimavejsi pribeh. KLudne sa to da brat ako taka predpriprava na Rockyho. Pochvalu si zasluzia pekne dobove pesnicky. Skoda, ze dvaja z ustrednej stvorky tam nemali ziadny poriadny pribeh a boli len do poctu. S prepracovanejsim scenarom to mohlo byt ovela lepsie, ale za jedno pozretie to stalo. Scena s kupovanim zasnubneho prstena je fakt vtipna. 5/10. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Nu nebyl to takový průser jako první Stallonovy filmy, ale celkově mě to nechytlo. Filmy o gangech mě nikdy nebavily, ani ve 20ti jsem netoužil po něčem podobném. Tady si na teenage gang hrají 4 skoro 30letí herci, což obzvlášť ve škole působí komicky. Navíc kromě jedné krádeže auta tu fakt není nic krimi, jen spousta žvýkání, machrování, dementních "dialogů" a taky řešení problémů s holkama, vycházejících především z toho že hrdinové jsou totální vypatlanci. Zejména Stallonova postava a to co předvede v klenotnictví to prostě nechápu, že to nakonec skončilo svatbou. Mělo to trošku dobovou atmosféru a zajímavou (leč nehodící se ) doo-woop muziku, ale jinak celkem o ničem. ()

Reklama

Paldiny

všechny recenze uživatele

Nezávislačina so Stallonem z predžrebcovského obdobia. Vtedy bral Sly viac-menej len šteky, tu dostal druhý najväčší priestor a nezľakol sa ho. Svoje si odohrala celá banda stredoškolákov, ktorým flákanie a drzý kukuč nie sú cudzie. Sú bezprostrední, hvízdajú na kočky a s hrebeňom v kapse sa im nemôže nič stať. Teda zdanlivo nič, z čoho plynie hlavná zápletka. Film rozhodne nie je dokonalý, cítiť, že mal hlboko do kapsy, obraz je občas rozostrený, raz som zazrel filmový štáb, lenže tá úprimnosť a energia sú na nezaplatenie. Navyše je tu prítomná nákazlivá hudba a tona hlášok, kedy som prskal smiechom. Bežné situácie nepôsobia vatoidne ako napríklad v Pomáde. Je to film, ktorý som mal rád už na strednej škole. O to viac ma tešilo, že som vtedy DVDčko s českými titulkami raz objavil pohodené kdesi medzi zeleninou v Kauflande a po tom, čo si zaň predavačka vypýtala 30 korún, jej takmer vyznal lásku. Dnes ho nevymením za žiadné iné. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Rok po úspěchu Lucasových American Graffiti a Scorseseho Mean Streets režiséři Martin Davidson a Stephen Verona s necelými 100 000 dolary a 16mm kamerou s láskou rekonstruují vzpomínky na vlastní dospívání v poklidném dějinném závětří konce padesátých let. Snímek vypráví o čtyřech kamarádech s dozadu napomádovanými vlasy a koženými bundami ze zanedbané části Brooklynu nazývané Flatbush, loučících se s dosavadním bezstarostným způsobem života a s konečnou platností přijímajících zodpovědnost dospělých. Páni Flatbushe záměrně postrádají zápletku či vývoj postav, což spolu s improvizovanou hereckou akcí a dialogy přispívá k jejich realističnosti a autenticitě. Sly hraje rabiáta Stanleyho, tlačeného do svatby se svou těhotnou přítelkyní, pro kterého dospívání definitivně končí ve zlatnictví koupí drahého svatebního prstenu. Kvůli roli Sly zaokrouhlil svou váhu na metrák a za několik dodatečných vět se kterými přišel pro svou postavu je v závěrečných titulcích uveden také jako spoluator dialogů. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zajímavej filmík o chlapském dospívání v Brooklynu. Sylvester je nepřehlédnutelnej a přestože nehraje hlavní roli, tak jeho scény patří k tomu nejlepšímu co film nabízí. Hlavně jeho návšteva ve zlatnictví má ty správné grády. Délka filmu lehce přes 80 minut a přitom stačí k tomu, aby divákovi něco sdělil. 55% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (8)

  • Do role Chica byl původně obsazen Richard Gere, ale během natáčení si nesedl se Sylvesterem Stallone (Stanley). Jednoho dne během se oběda poprali a Stallone dal režisérům ultimátum typu buď já, nebo on. Vzhledem k tomu, že Stallone se podílel na scénáři, do kterého napsal část dialogů, ti se nakonec rozhodli pro vyhození Richarda Gere. Toho poté nahradil Perry King. (kriplozoik)
  • Honorár Sylvestra Stalloneho (Stanley Rosiello) predstavoval 2 000 amerických dolárov aj vďaka tomu, že vložil svojej postave do úst niekoľko fráz, ktoré boli použité aj vo finálnej verzii. (Paldiny)
  • Sylvester Stallone zde hraje siláka a žrouta Stanleyho. Kvůli této roli přibral na 100 kg. Aby nezhubnul, cpal se koláči, zmrzlinovými poháry a jinými kalorickými bombami. (McLushi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno