Reklama

Reklama

Dlhé roky sa Cézarove vojská snažia dobyť galskú dedinu, ale márne. Cézarovi vojaci sa už obávajú, že bojujú s bohmi. Aby Cézar dokázal svoju moc, rozhodne sa s Gálmi uzavrieť dohodu. Ak zvládnu vykonať dvanásť úloh, ktoré im prikáže splniť, stanú sa zvrchovanými vládcami. Ale ak jednu úlohu nezvládnu, podrobí sa celá dedina Cézarovi. Asterix a Obelix musia rozhodnúť o osude svojich priateľov... (RTVS)

(více)

Recenze (525)

Falko 

všechny recenze uživatele

Moje druhe stretnutie s Asterixom a jeho priatelmi dopadlo trosku lepsie, ako jeho predchodca ASTERIX V BRITANII (1986), pretoze ma viac pobavilo 12 dost tazkych uloh, aby dokazali dobyt Caesara. Napriklad scena, kde sa Obelix napchava obrovskym mnozstvom jedal a kuchar to uz vzda a potom sa Obelix opyta, ze kam zmizol ten kuchar, vsak to bolo iba predjedlo, alebo tie byrokraticke behacky od okienka ku okienku ma celkom pobavili. Skor ma stve to, ze ked som mal asi 11 rokov na zaciatku 90-tych rokov som videl zabery Asterixa v telke na francuzskom kanali TV5 Europe a strasne som ho tuzil vidiet, ale nikdy sa mi to nepodarilo a dnes ked tu moznost mam, uz ma nebavi az tak, aby som mu dal plne hodnotenie. Skoda, ale tak aspon 3 hviezdicky u mna ma... 13.05.2010 ______ Roger Carel - (Asterix) +++ Pierre Tornade - (Obelix) +++ Jeacque Morel - (Abraracourcix) +++ Jean Martinelli - (Cézar) +++ Hudba: Gérard Calvi +++ ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Rozhodně můj nejoblíbenější film z celé série. Mám ho v hlavě prostě zakořeněný a musel jsem ho vidět mnohokrát. Je to krásná kritika společnosti, hlavně tedy byrokracie, kdy scéna s propustkou A38 je jednoduše nezapomenutelná. Obě dvě postavy jsou zábavné, ale jakmile vidíte nějaký z jejich prvních filmů, začnete mít pocit, že jsou obě postavy trochu vyčpělé. ()

Reklama

Adman 

všechny recenze uživatele

Opravdu povedené dilko z animované tvorby. Dostáváme se spolu s Asterixem a Oblixem k úkolům které musí splnit. Spousty vtipných scén, jako třeba hod oštěpem (soupeř, s namakanou jenom jednou rukou, hodí oštěp velmi daleko. Přijde k němu ObeliX, vezme oštěp, nezůčastněně jej vrhně a on obletí Zeměkouli a začne honit jeho soupeře :)), (nebo soutěž v pojídání: Celých 5 minut je po každých 10 vteřinách záběr na dveře místnosti, jak přichází šéf kuchař s plným tácem žrádla... po asi 60 lídlech Obelix vyjde ven a prohodí: "Přinesl mi jenom pár předkrmů" :)), to mě rozesmálo. Doporučuji. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl Asterixe mě už jako malého iritoval svým jakoby zpomaleným tempem řeči, skoro jakoby neseděl střih - nevím, jestli je to dabingem, ale tipuji, že ne. Pamatuji, že když jsem to dřív viděl, nejúžasnější mi připadala patálie s úředním šimlem a věšení krokodýlů na šňůru. Bohužel, když si to pustím teď, nudou klimbám. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho mnohem více, když je zde tento Asterix nejlépe hodnocený, a proto jsem byl zklamán, viděl jsem už lepší zpracování, ale stejně jsou pořád lepší komixy. Úkoly byly sice povedené, ale postupně působily některé podobně a monotónně. Za povedenější úkoly považuji německého zápasníka, egyptského mága, horského kmeta, ale všem zadáním kraluje žádost o propustku A38. : )) Absurdita zde byla dovedena k dokonalosti, ale kvůli tomu jsem se na druhou stranu občas nudil. Poznámka o Brutovi mě pobavila nejvíce z filmu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Scény z domu, kde se zatmívá rozum, se stali inspirací i pro část hry „The Witcher 3: Divoký hon – O Víně a Krvi“. (fabecc1222)
  • Film vznikal dva roky, kreslíři pro něj nakreslili přes půl milionu kreseb a obsahuje 400 malovaných prostředí. (Landauer)

Reklama

Reklama