Reklama

Reklama

Dlhé roky sa Cézarove vojská snažia dobyť galskú dedinu, ale márne. Cézarovi vojaci sa už obávajú, že bojujú s bohmi. Aby Cézar dokázal svoju moc, rozhodne sa s Gálmi uzavrieť dohodu. Ak zvládnu vykonať dvanásť úloh, ktoré im prikáže splniť, stanú sa zvrchovanými vládcami. Ale ak jednu úlohu nezvládnu, podrobí sa celá dedina Cézarovi. Asterix a Obelix musia rozhodnúť o osude svojich priateľov... (RTVS)

(více)

Recenze (525)

Bat55 

všechny recenze uživatele

Každý kto pozná Asterixa a Obelixa, čo sú pomaly všetci, musí uznať že táto animovaná verzia sa vydarila zo všetkých najviac. Je zábavné sledovať túto dvojku, ako sa snažia(oni to aj umia!) splniť dvanásť úloh, aby dokázali ich božstvo a neuveriteľnú silu. Caesar im tieto úlohy prichystal, no bude veľmi skoro prekvapený, čo sú títo dvaja Galovia zač. Skvelá a nezabudnuteľná a scéna, kde Obelix je všetko kuchárovi a kuchár je už v koncoch z toho, že mu jeden "nenažranec "všetko zožral. Páčila sa mi scéna, kde obelix bojuje s malým bojovníkom, ktorého by Obelix mohol aj zašliapnuť, ale opak je pravdou. Skvelá animovaná rozprávka pre všetkých. 85%/ ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Pro mě asi nejlepší Asterix. Vše absurdní bylo dovedeno do krajních mezí, skvělé nápady - třeba konfrontace s mágem, který z vás udělá jakékoliv zvíře pouze pohledem; zápasník s německým přízvukem, který přepere i Obelixe (!) nebo Obelix vycházející z hospody po snědení slona, velblouda, dvou jehňat, krávy, selátek, křepelek a bůhví čeho ještě se slovy: "Kde je kuchař? Donesl pár předkrmů a pak se vypařil!" ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Miestami som sa ozaj veľmi bavil, navyše to nie je ani dlhé, škoda, že všetky tie úlohy neboli až tak vtipné, aby som tomu mohol dať najvyššie hodnotenie. Moderné filmy o Asterixovi a Obelixovi sa na tieto staršie nechytajú. Navyše ten slovenský dabing k tomuto mám veľmi rád. Páči sa mi aj nápaditosť, ktorou to oplýva. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho že tento film o Asterixovi je v první 200, tak bych se na tuto animovanou "komedii" nikdy nepodíval. 48. místo v žebříčku znamená že než tento film jsou horší Smrtonosné pasti a zbraně, Zjizvené tváře a další. Prosím Vás, ale jděte! Tohle je přece jasná souhra náhod. Radím každému kdo si doplňuje první "dvoustovku" filmů a také těm co již Asterixe viděli aby si tento film urychleně prohlédli znovu a pečlivě zvážili své hodnocení. 50% ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Bude pršet, letí nízko. Skvělý film - vynikající hlášky, vtipné situace a Caesar je tady opět za blbce. Když dvojice animovaných hrdinů plní své úkoly, divák se prostě musí bavit (nejvtipnější mi přijde Obelix na Ostrově rozkoší či setkání s egyptským kouzelníkem). Společně s britským dobrodružstvím, můj nejoblíbenější Asterix. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Film vznikal dva roky, kreslíři pro něj nakreslili přes půl milionu kreseb a obsahuje 400 malovaných prostředí. (Landauer)
  • Město, ve kterém se nachází "Dům, kde se zatmívá rozum", je Paříž. Stanice Alésia, kterou Asterix a Obelix ve své vidině spatřili, se v Paříži skutečně nachází. (vojtaruzek)
  • Scény z domu, kde se zatmívá rozum, se stali inspirací i pro část hry „The Witcher 3: Divoký hon – O Víně a Krvi“. (fabecc1222)

Reklama

Reklama