Reklama

Reklama

Clarksonova farma - Série 2

(série)
Velká Británie, 2023, 5 h 57 min (Minutáž: 40–52 min)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Další rok v životě farmy Diddly Squat, kterou provozuje Jeremy Clarkson, britský nejznámější, ale nejméně kvalifikovaný amatérský farmář. Ve snaze zvýšit svůj roční zisk (loni 144 liber) diverzifikuje v podobě krav, slepic a vlastní restaurace. (Prime Video)

Recenze (21)

pushover 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Boj s post Brexitovou a post Covidovou krizí, nepřejícími vesničany a vrozenou nešikovností, ale stále s humorem. Tentokrát je Kaleb občas vtipnější a pozor, u Geralda se dočkáme na konci i titulků! Velká škoda, že už další pokračování neuvidíme. Clarksonův humor a americká ultra korektnost bohužel nejdou dohromady. Tak hezký důchod Jeremy. ()

Tristan_nsc 

všechny recenze uživatele

Realita zemědělského života v kostce, vol. 2. Nutno říct, že druhá série je o fous lepší než první a dokazuje to na emocionálním kolotoči, který zatahuje diváka do děje více než minule. Jeremy opět ukázal, jak moc neschopný farmář je, ale ono to jinak nejde, i vzhledem k humoristické složce, která by mnoho tratila bez této neschopnosti. A samozřejmě nejlepší, tragikomická složka, je bez pochybností byrokratické martyrium, z nějž se vám chce přestat platit daně a odstěhovat se někam hodně daleko. Každopádně velká pocta za vynikající seriál. ()

Reklama

Wally 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako nikdy bych nevěřil, že se s takovým nadšením budu koukat na pořad o farmaření a k tomu jsem moc nevěřil, že po suprové první sérii jde druhou připravit stejně... A ono jde!! Strašně jsem se bavil a nevěřícně koukal, jak dokáže britská byrokracie házet vlastním zemědělcům klacky pod nohy...snad ještě víc než u nás... Díky, Jeremy! ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět kvalita. Tahle reality show se mi neomrzela, chválím a doporučuji. "Fucking Brexit!" znělo hodně hořce. Rozčarování a deprese farmářů z veškerých současných útrap, kterými rozhodně není jen britské počasí, asi nenechají normálního člověka chladným. Nekonečný boj s jezevci, s TBC, s ptačí chřipkou, s byrokracií a bandou sousedů, u kterých na jednu stranu chápu, že na svůj tradičně vyfiklý, malebný koutek anglického venkova přepičatěle dbají, v podstatě mají recht, však v době, kdy zemědělci a okolní farmáři ryjí hladovou v neoseté půdě, potřebují odbyt svých vydřených produktů a kulantně vymyšlenou, zrealizovatelnou příležitost, kterak se spojit s dalšími, aby mohli fungovat dál, trvat na temnotemné noční obloze, tož tak to je fakt maras. Pořad je to nejen zábavný a hezky natočený, má vysokou edukativní a sdělovací hodnotu, člověk, když to vidí, hned to listí hrabe radostněji, taky zvesela orá, vláčí, taky se rozhlíží, kterého býka by nejraději viděl na talíři, nebo se jde aspoň projít podzimními poli a závidí jiným traktor nebo kombajn. Sympatická sestava i stopáž, Jeremymu tento tah vyšel, jen tak dál, těším se na další sérii. Jo a Kaleb? Hvězda zaslouženě! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

i ve druhé sérii patři farmařící Jeremy k tomu nejlepšímu co Amazon Prime nabízí a tohle prostě nesmí skončit. Tentokrát se sice ubralo na humoru (i když nechybí) a Jeremy je o něco menší patlal (i když samozřejmě ne vše dělá dobře), ale to bohatě vynahrazuje boj s větrnými mlýny byrokracie, které ještě "vylepšuje" místní zastupitelstvo, které si nejspíš dalo za úkol zakázat Clarksonovi úplně všechno aby ukázalo kdo tady je pánem. Upřímně doufám v nejednu další sérii protože by mi chyběl nejen pracující Jeremy, ale hlavně Kaleb a Gerladem...90% ()

Galerie (34)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama