Reklama

Reklama

Pětice svérázných expertů vedená Martinem Bishopem si vydělává vyhledáváním chyb v bezpečnostních systémech, které pak za tučnou odměnu pomáhají postiženým firmám odstranit. Slušně rozjetý podnik se však ocitne v úzkých, když je skupina nucena přijmout nelegální zakázku Úřadu pro národní bezpečnost. Bishop nemá na výběr a práci musí vzít, protože agenti úřadu ho mají v hrsti díky počítačovému podvodu, který před lety spáchal. Donutí ho uloupit černou skříňku geniálnímu matematikovi Janekovi. Vzápětí však vyjde najevo, že skřínka je dekodérem umožňujícím proniknout do každého, i sebelépe chráněného systému a ve skutečnosti si její krádež objednala mafie. Hned po odcizení skříňky ale zjišťují, že vědec, jehož zásluhou tento vynález vznikl, zemřel. Martin Bishop a jeho kolegové si uvědomují, že jim hrozí velké nebezpečí a musí vynaložit veškeré síly, aby se jim podařilo uniknout smrti. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Vícevrstevný snímek, který si s vámi pohrává - to však nemusí nutně znamenat, že on sám by byl hravý a nenucený. Nějak se při nejlepší vůli nemůžu ztotožnit s jeho hlavním hrdinou - což je pro mě dost překvapivé, když ho představuje Robert Redford. Tudíž si zachovávám odstup a věřím mu jen tak napůl ... obzvláště finální scéna na střeše ve mně vzbuzuje víc pochybností a nespokojených otázek nežli uspokojivých odpovědí. A jen tak na okraj: V podstatě teprve ze závěrečného vyjednávání lze vyvodit, že se (krom jiného) jedná taky o komedii. Váhavých 3,5* ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Velmi podařená týmovka, o obsazení nemácenu hovořit, co jméno to pojem. Phil Alden Robinson jerežisér na kterého je prostě spoleh, akce, napětí, výběr scénáře, prostě všechno sedí. Jen to občas nai hrdinové vyřeší až příliš lehce - útěk od Cosma byl skoro na úrovni třetí řady Prison Breaku = prostě útěk bez problémů. Ale jinak se jedná o skvěle odsýpající inteligentí zábavu. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Robert Redford ve filmu, který dost často připomínal komedii. Těch vtipných prvků tam bylo opravdu hodně. Celá zápletka je zajímavá, ale postupně jsem se do všeho tak zamotal, že už jsem se ztrácel v tom, kdo koho vlastně vydírá, kdo k jaké organizace patří a pod. Na druhé straně je scénář docela vtipný, zábavný stejně jako dialogy. Některé momenty působily hodně naivně, ale to už zkrátka u komedií bývá. Nejvíc naivní je v tomto ohledu konec. Roberta Redforda v současně vysílaných filmech moc vidět není, ale rozhodně je to škoda. Není to sice vyložený typ na komedie, což potvrdil také zde, kde za něj sbírali body kolegové. Bohužel má ale snímek více než dvě hodiny a na tuto dobu celý děj neutáhne, což je škoda. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Dannyho parťáci devadesátých let s neskutečným hereckým tahounem v roli hlavní a několika slušnými jmény ve vedlejších úlohách. Technologie zde prezentovaná již logicky trochu zastará a snímek se tématicky nemůže vyrovnat atraktivnosti pozdějším podobně laděným filmům. Chybí zde občas lehkost a hravost, hlavní záporák mi nesedl a některé scény jsou zbytečně zdlouhavé. Na druhou stranu nechybí inteligence a cit pro dialogy. Přesto však nic převratného. Spíše jednou a dost. ()

Radek273 

všechny recenze uživatele

Herecky hvězdně obsazený, avšak jinak průměrně laděný snímek se zdařilou hlavní myšlenkou. Trochu to celé připomíná Redfordovy "Spy Game" a především "Tři dny Kondora", nicméně nutno říct, že z těch tří je to nejméně zdařilý kousek. Proč? Možná ona zmiňovaná táhlost nebo .. jak to popsat .. "umělost" scén, těžko říct, ale prostě to nechytlo. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (8)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Los Angeles v Universal Studios Courthouse Square. (dyfur)
  • Ve filmu se objeví časopis Playboy v Braillově písmu. Tato varianta vychází od roku 1970. Obsahuje veškeré texty, které jsou v klasickém vydání, ale žádné obrázky. K roku 2017 se uvádělo 500 aktivních odběratelů. (HonzaR.)

Související novinky

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama