Reklama

Reklama

Pětice svérázných expertů vedená Martinem Bishopem si vydělává vyhledáváním chyb v bezpečnostních systémech, které pak za tučnou odměnu pomáhají postiženým firmám odstranit. Slušně rozjetý podnik se však ocitne v úzkých, když je skupina nucena přijmout nelegální zakázku Úřadu pro národní bezpečnost. Bishop nemá na výběr a práci musí vzít, protože agenti úřadu ho mají v hrsti díky počítačovému podvodu, který před lety spáchal. Donutí ho uloupit černou skříňku geniálnímu matematikovi Janekovi. Vzápětí však vyjde najevo, že skřínka je dekodérem umožňujícím proniknout do každého, i sebelépe chráněného systému a ve skutečnosti si její krádež objednala mafie. Hned po odcizení skříňky ale zjišťují, že vědec, jehož zásluhou tento vynález vznikl, zemřel. Martin Bishop a jeho kolegové si uvědomují, že jim hrozí velké nebezpečí a musí vynaložit veškeré síly, aby se jim podařilo uniknout smrti. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $51,432,691Tržby Celosvetovo $105,232,691║ veľmi dobré obsadenie ale nie úplne využité, príbeh by chcel o trošičku viac prepracovať a aby to malo väčšie grády, lebo prvá polovica filmu sa skoro nikam výdatne neposúva /60%/ ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá krimi-komedie s výborným hereckým obsazením (vládne samozřejmě Bob). V první polovině sice místy ztrácí dech (mírné přestříhání by určitě neuškodilo), ale ve druhé se to vše rozjede naplno. Pak už se jedná o vtipnou a inteligentní podívanou s množstvím napínavých scén. A to přece každý občas potřebuje :) 80% ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Dannyho parťáci devadesátých let s neskutečným hereckým tahounem v roli hlavní a několika slušnými jmény ve vedlejších úlohách. Technologie zde prezentovaná již logicky trochu zastará a snímek se tématicky nemůže vyrovnat atraktivnosti pozdějším podobně laděným filmům. Chybí zde občas lehkost a hravost, hlavní záporák mi nesedl a některé scény jsou zbytečně zdlouhavé. Na druhou stranu nechybí inteligence a cit pro dialogy. Přesto však nic převratného. Spíše jednou a dost. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hi, my name is Sneakers. My boredom is my passport. Verify me... Slídilům jsem se doposud kvůli potencionální nezáživnosti dlouho vyhýbal a dělal jsem dobře, protože i přes hvězdné obsazení běží čas v Robinsonově filmu velmi pomalu. Možná v poslední půlhodině, kdy Horner buší nervózně do klavíru, měla minuta šedesát vteřin, ale já bych si přál u takových filmů nevnímat čas vůbec.. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Zajímavý mix klasicky nadsazeného lupičského filmu, tak trochu paranoidně politického thrilleru, navíc s prvky komedie. V období těsně po pádu Železné opony se jak svět Západu, tak Východu, začínají propojovat a vznikají tak zase jiné konflikty než jak tomu bylo během Studené války. Robert Redford celý film klasicky táhne svou ohromnou hereckou silou, zde má však k ruce skvělý tým a Bena Kingsleyho, jenž má účes, jaký bych u něj snad nikdy nečekal. Hlavní motiv jakoby vypadl z nějakého bondovského filmu, ale zde překvapivě docela dobře funguje. To závěrečný pochcání republikánů si prostě odpustit nemohli.. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (8)

  • Matka (Dan Aykroyd) nosí ve filmu tričko z nápisem "Aleka's Attic", což je skupina Rivera Phoenixe. (Zdroj: ČSFD)
  • Ve filmu se objeví časopis Playboy v Braillově písmu. Tato varianta vychází od roku 1970. Obsahuje veškeré texty, které jsou v klasickém vydání, ale žádné obrázky. K roku 2017 se uvádělo 500 aktivních odběratelů. (HonzaR.)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Los Angeles v Universal Studios Courthouse Square. (dyfur)

Související novinky

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama