Reklama

Reklama

Pětice svérázných expertů vedená Martinem Bishopem si vydělává vyhledáváním chyb v bezpečnostních systémech, které pak za tučnou odměnu pomáhají postiženým firmám odstranit. Slušně rozjetý podnik se však ocitne v úzkých, když je skupina nucena přijmout nelegální zakázku Úřadu pro národní bezpečnost. Bishop nemá na výběr a práci musí vzít, protože agenti úřadu ho mají v hrsti díky počítačovému podvodu, který před lety spáchal. Donutí ho uloupit černou skříňku geniálnímu matematikovi Janekovi. Vzápětí však vyjde najevo, že skřínka je dekodérem umožňujícím proniknout do každého, i sebelépe chráněného systému a ve skutečnosti si její krádež objednala mafie. Hned po odcizení skříňky ale zjišťují, že vědec, jehož zásluhou tento vynález vznikl, zemřel. Martin Bishop a jeho kolegové si uvědomují, že jim hrozí velké nebezpečí a musí vynaložit veškeré síly, aby se jim podařilo uniknout smrti. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hi, my name is Sneakers. My boredom is my passport. Verify me... Slídilům jsem se doposud kvůli potencionální nezáživnosti dlouho vyhýbal a dělal jsem dobře, protože i přes hvězdné obsazení běží čas v Robinsonově filmu velmi pomalu. Možná v poslední půlhodině, kdy Horner buší nervózně do klavíru, měla minuta šedesát vteřin, ale já bych si přál u takových filmů nevnímat čas vůbec.. ()

Radek273 

všechny recenze uživatele

Herecky hvězdně obsazený, avšak jinak průměrně laděný snímek se zdařilou hlavní myšlenkou. Trochu to celé připomíná Redfordovy "Spy Game" a především "Tři dny Kondora", nicméně nutno říct, že z těch tří je to nejméně zdařilý kousek. Proč? Možná ona zmiňovaná táhlost nebo .. jak to popsat .. "umělost" scén, těžko říct, ale prostě to nechytlo. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl pro mě zklamáním! Čekal jsem mix filmů jako The Sting, Mission: Impossible nebo Ocean's eleven..toho mixu jsem se vlastně dočkal, ale dopadlo to tak, jako když pejsek s kočičkou dělali dort! :) Film má přes 2 hodiny a celou dobu jsem čekal až se rozjede..bohužel čekání trvalo právě ty 2 hodiny a rozjezd nikde! :( ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Příjemná oldschoolová špionážní komedie. Parta specialistů na bezpečnostní systémy se namočí do špinavého obchodu, nastanou trable větší než si kdo dovede představita a žehlit je není právě jednoduché... Film těží především z atmosféry těsně po studené válce, kdy všechny tajné služby hledají nové nepřátele a rozmáhá se IT (technika ve filmu působí po 16 letech značně úsměvně). Charaktery jsou jen lehce nahozené, konflikt mezi přáteli z mladých let jede jako podle šablony, avšak Redford je fajn, však taky téměř nesleze z plátna. Přípravy na akce "jako" z Dannyho parťáků... Oddechová jednohubka. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Jako špionážní drama je film velmi dobrý, ovšem jakožto akční thriller již nikoliv. Když poté na konci téměř zparoduje sebe samu, byli mé pocity zcela rozporuplné. Škoda, téma a nastolené otázky jsou více než zajímavé a obsazení v čele s Redfordem a Poitierem výborné. PS: V hlavičce filmu narážím na žánrové komediální zařazení... tak to vůbec! ()

Galerie (57)

Zajímavosti (8)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Los Angeles v Universal Studios Courthouse Square. (dyfur)
  • Ve filmu se objeví časopis Playboy v Braillově písmu. Tato varianta vychází od roku 1970. Obsahuje veškeré texty, které jsou v klasickém vydání, ale žádné obrázky. K roku 2017 se uvádělo 500 aktivních odběratelů. (HonzaR.)
  • Film byl v roce 1993 nominován na cenu Edgara Allana Poa. Vyhrál však snímek Hráč (1992). (Terva)

Související novinky

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama