Reklama

Reklama

Recenze (3)

rivah 

všechny recenze uživatele

Děj se odehrává počátkem 20.stol., kdy se tanečnice stává romantickou spojnicí dvou mužů, pasáka a markýze.....Hrdinkou je Leni, pár efektních scén, na začátku pasák zardousí vlka, na konci protivníka. ()

Cecilka 

všechny recenze uživatele

Po peripetiích a odkládaném natáčení, které způsobil konec 2. světové a 10tiletý proces denacifikace, se Riefenstahlové podařilo své dílo dokonat... Bohužel slávy Olympie nebo Inpressionen unter Wasser stejně nedosáhla ()

Reklama

Galerie (2)

Zajímavosti (9)

  • Původně plánované natáčení ve Španělsku bylo z válečných důvodů zrušeno. Natáčelo se tak v italských Dolomitech, bavorských Alpách, berlínském studiu Babelsberg a pražském Barrandově. (kenny.h)
  • Jeden z nejdražších filmů nejen německé kinematografie. Prvních pět let natáčení stálo přes 5 milionů říšských marek, po započtení inflace cca 22 500 000 eur dnes. Pro představu - původní kulisy vesnice nevyhovovaly Lenině perspektivě, postavit novou stálo půl milionu říšských marek, tedy suma, která odpovídala rozpočtu, za který se dal v Berlíně natočit celovečerní film. Ve Španělsku nakonec přeci jen Leni točila. V roce 1943 v Salamance natočila scénu býčích zápasů, pro kterou použila 600 býků. Ve finální verzi filmu však nebyla scéna použita. Navíc i v době, kdy se nepracovalo, byla celému týmu nepřetržitě vyplácena mzda. (kenny.h)

Reklama

Reklama