Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Proudové letadlo Boeing 707 je na své cestě z Atén do Říma a New York City uneseno palestinskými teroristy. Ti požadují, aby je pilot dopravil do Iráku. Zabíjejí cestující jednoho po druhém, dokud nedosáhnou splnění svých požadavků. Mezitím je do akce povolán elitní tým členů výsadkové jednotky vedený majorem McCoyem a plukovníkem Alexanderem, aby zlikvidoval všechny teroristy v letadle včetně těch, kdo jsou do únosu zapojeni. Čeká je nelehký úkol pokusit se znovu získat kontrolu nad letadlem dříve, než teroristé zabijí všechna rukojmí… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (141)

Ivo 

všechny recenze uživatele

První polovina vypadala ještě celkem decentně a nadějně, ovšem létající motorka s kouzelně se recyklujícími zásobami raket spolu s voskově devastujícím pohledem spolehlivě netrefitelného maršála McCoyota svrhla toto dílo ještě několik mil pod hranici obvyklého rambovského laškování. Kromě nespočtu rutinních explozí externích však zcela nečekanou a překvapivou explozi zaznamenaly i Chuckovy mimické svaly, když během dramatu celkem dvakrát nepokrytě předstíral úsměv !! (čímž vytvořil neopakovatelnou sběratelskou raritu pro celé generace filmových fanoušků). Ovšem zase nemusel kvůli tomu ten film trvat dva dny ... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $17,768,900Tržby Celosvetovo $21,600,000║ Prvá polovica filmu sa dal pekne zniesť, nieslo sa to v takej pohodičke na palube uneseného lietadla teroristami aj keď samozrejme béčkovitosť z toho sršala na každom metri ale dalo sa to v pohode absorbovať. Nuž v tej druhej naskočil na pľac bijec Chuck Norris a s ním aj strelecký masaker teroristov podajúcich k zemi takmer po desiatkach, popri tom si stihol zajazdiť na špeciálnej motorke ozbrojenej s raketami a guľometmi, občas aj niekoho pekne skopal ako sa patrí, nuž Chuck sa nezaprel a ukázal nám ako ma vypadať poriadny národný hrdina, bez ktorého by sa moc do akcie nikomu nechcelo. /35%/ ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, všichni víme, že Chuck Norris není žádný extra herec. Přiznejme si, že nám ani o jeho herectví nejde. Zajímá nás, jak své protivníky zlikviduje perfektně zvládnutými kopy nebo je postříli a nechá vyhodit do vzduchu. Prostě si užijeme akci, při které vypneme mozek a nebudeme myslet na nejrůznější problémy. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Sice hned v prvním záběru exploduje vrtulník, ale pak se celou první polovinu jede thriller z uneseného letadla a titulní jednotka se jen přesouvá na místo. V druhé polovině jako by se to film snažil dohnat a rozjedou se nekončící akční orgie, ve kterých hraje prim Chuck na motorce vyzbrojené samopaly a raketami. Scénář je plochý i na akční béčko - o hlavních postavách se prakticky nic nedozvíme a neproběhne tu snad jediný trochu zajímavý dialog. Jestliže první polovina je aspoň relativně věrným a nepříjemným zachycením skutečného únosu letadla z roku 1985, druhá nabízí jen ohňostroj, při kterém se sice hodně střílí a hodně to bouchá, ale nic víc než toho Chucka na bondovské motorce, který vesele shazuje jakoukoli dosavadní realističnost filmu, si pamatovat nebudete. Chuck tu má jen jednu zapomenutelnou bitku a to na konci s hlavním záporákem. Steve "Rambro" James tu jen statuje a i filmoví matadoři Marvin, Vaughn a Kennedy se tu spíš jen ukážou, než že by měli co hrát. Do toho pořád hraje hudební téma, které by se hodilo spíš do televizního seriálu a la A-team, plus je to o půlhodiny delší, než by mělo. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

To boli ešte časy, keď sa o Čakovi rozprávalo s rešpektom. No neprešlo ani pár rokov a rešpekt bol vystriedaný dlhodobým dešpektom. Ide o klasiku 80-tych rokov, ktorá tajne kolovala v pirátskych kópiách na VHS s jednohlasým dubbingom. To boli časy, keď videorekordér mal len krajský tajomník ÚV KSS a vážil asi 15 kíl .....Ufff ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Scenár bol napísaný na základe skutočných udalostí, ktoré sa stali 14. júna 1985. (m.a.t.o.)
  • Filmaři původně chtěli Delta Force natočit ve spolupráci se skutečným zakladatelem jednotky Delta Force, plukovníkem Charlesem Beckwithem. Plánem tehdy bylo natočit fiktivní verzi záchrany rukojmí z Íránu během krize v roce 1979, ale tak, aby se operace na konci namísto neslavného selhání podařila. Beckwith se následně projektu zřekl s tím, že pošlapává památku padlých. (ČSFD)
  • Jde o jeden z prvních filmů, v nichž se objevil Liam Neeson. Zahrál si však maličkou roli na úrovni komparzu, takže v závěrečných titulcích napsaný není. (ČSFD)

Reklama

Reklama