Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1993. Obávaný bodyguard je zastřelen v tiché ulici. Další nájemná vražda, kterou musí vyřešit pražské 1. oddělení. Vyřizují si tu účty vládci podsvětí? Zločinů přibývá, každý týden další mrtví, mafiáni mají pocit, že tahají za delší konec provazu, a mnohý z policistů přemýšlí, jestli nemá přejít na druhou stranu zákona. (Česká televize)

(více)

Recenze (147)

GeminiK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Josefe Mareši, umíte to líp. Pěkně se nám to rozjelo, správná atmosféra, hnusné účesy, všichni všude hulí až mě z toho plíce bolí, známé figury z devadesátých let a najednou - tu máš Káčo lívanec. Jak dopadl Mrázek a Běla jsme se dozvěděli ze dvou vět před závěrečnými titulky. Mladý Kozák měl jinou barvu očí než Kozák v podání Vetchého. Vím je to detail, ale bylo to takové nedotažené. Jo a jak dopadl Mrázek jsem si nestihla přečíst. ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě teď sotva popadám dech z množství vykouřených cigaret. Jako chápu, že kouření bylo běžné, ale ani ve filmech z první republiky není tolik dýmu. Vadí mi dost kamera, z jejíhož zoomování mě bolí hlava, myslím, že seriál nepotřebuje takovou “akci”, statická kamera by nevadila, není k tomu důvod přibližovat temeno někoho, když někam jde a nikoho nesleduje nebo nezatýká. Na Devadesátky jsem se těšila, potěšila mě místa, oblečení, účesy, to je věrné, opravdu, v tom jsem se nostalgicky zasnila, ale zatím se ztrácím ve jménech, v příběhu, ale oceňuji napětí, takže dalším dílům dám určitě šanci. ()

Reklama

Plastík 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se těšil, jaké to bude. Nesklamali mě. Sokola jsem se bál, ale moc mile překvapil. Pagáčová je moc přijemná herečka. Finger je taky dobře naštvanej, ale moc topornej. Ale asi to skvěle odpovídá době. Bartoš dost dobrý, ale více neznám - líbil se mi. A Frydrich se té role taky chopil pěkně. Tvůrci se moc vytáhli, tímto dílem. Zločinci jsou tak moc skvěle zahraní. Paráda. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakožto nejlepší uživatel této databáze musím rovněž uznat, že Franty Mrázka bych si v tomto seriálu přál rozhodně víc. Taktéž jsem úplně nebyl oslněn hereckými výkony a obsazením. S výjimkou Jonáka, který je skvělý, Taktéž asi málokoho potěší závěr tohoto dílu, kdy asi prostě jen vypršela povolená stopáž, tak si s tím tvůrci nelámali hlavu a prostě to utnuli, jak je zrovna napadlo. Na stranu druhou oceňuji, že je seriál čistokrevné krimi a nevěnuje se tolik píčovinám typu rodinný život postav. Po celou stopáž jde k věci. Chrlí stále nová jména a z tohoto pohledu je to opravdu koukatelné krimi podle pravdy, které rozhodně nenudí. [69 %] ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak první díl nového krimi seriálu z koprodukce ČT si mě dokázal slušně omotat kolem prstu! Rozhodně jsem nečekal podívanou prosáklou skrz naskrz pesimismem a marnou snahu kriminalistů ( i ten tmavší filtr na vše hází negativní auru). Na druhou stranu 90. léta takový byla, takže za to palec nahoru. K těm samotným protagonistům si budu muset vybudovat nějaký pevnější vztah, což doufám nastane již brzo. Ale potenciál tady vězí obrovský! (na vyobrazení tématu orlických vražd se dost těším). 7,5/10 ()

Galerie (23)

Zajímavosti (19)

  • Byt poručíka se nachází na sídlišti Vlasta v Edenu. Za okny jsou mimochodem vidět novostavby, které v devadesátých letech ještě nestály. Policejní popíjení se odehrává v Café Nona ve 3. patře Nové scény Národního divadla v Praze. Potyčka mezi dvěma partami Číňanů, kam jede policejní výjezd, se natáčela před restaurací Peking na Praze 4 v ulici Milevská 1097/20, jenž má nepřehlédnutelný exteriér a byla otevřená v roce 1993. Vila Antonína Běly se nachází v ulici Nad Parkem 1347 v Praze-Zbraslavi. Vilu Jana Janovského najdeme v ulici Na viničních horách 46 v Praze-Dejvicích. Konference v hotelu Orlík se točila na adrese Vystrkov 179. Zde se koná celostátní setkání kriminalistů. Místem natáčení firmy Auto Plavec se stalo Depo Hostivař v Praze. (formelin)
  • Interiéry Discolandu Sylvie se natáčely na Kladně v klubu rádia Relax, místními přezdívaný „díra“. Ivan jonák (Michal Novotný) sedí na gauči, který je na chodbě, kde je šatna, toalety a vchod na parket, jeho dívka Jahůdka přichází vchodovými dveřmi. (Kabourek)
  • V devatesátých letech měl Jonákův Discoland Sylvie červenou fasádu, kterou filmaři z dnešní bílé pochopitelně nemohli tak snadno přemalovat. (Brain)

Reklama

Reklama