Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zastřelená manželka mafiána, majitele diskotéky, kde se scházejí popové celebrity. Policisté, kteří slouží na pražských obvodech, se už naučili jít vládcům podsvětí na ruku. Proto musí lidé z pražského oddělení vražd jednat na vlastní pěst... Na začátku devadesátých let hrálo každé policejní oddělení a každý policista sám za sebe. O to víc se cenili parťáci, na které bylo spolehnutí. (Česká televize)

(více)

Recenze (96)

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vražda manželky Ivana Jonáka byla opět parádní případ, z kterého jsem unešen, jenže když se trochu víc zamyslím, tak jsem unešený ze zobrazení té doby, kterou jako děcko pamatuju a najednou vidím povědomé věci, včetně rekvizit, dějů a hlavně atmosféry, ale čistě filmově to není úplně ono. Pokud to srovnám s Případy 1. oddělení (2014), kde se stal zločin a ten se ve svižném plynulém tempu vyšetřoval a uzavřel, tak tady ta zkratkovitost, narušená plynulost skákáním z jedné věci na druhou z toho dělají drhnoucí se věc. A to mám štěstí, že se orientuju v množství postav, protože k těmto případům mám něco načteno, ale pustit to albánským divákům, tak se chudáci ztratí. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Souhlasím s Enšpíglem. Kamera místy velmi nepříjemná a trhavá. Případy prvního oddělení byly o mnoho lepší a též souhlasím, že těch postav je tam zbytečně moc. Celkově prostě přeplácané a zahlcujete tak diváka. Není přehledné, člověk je zmatený a roztěkaný, a to rozhodně není vůbec dobré do dnešní již tak zahlcující doby. ()

Reklama

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nějak mě ten lednový boom kolem údajně nejlepšího krimiseriálu ČT od omýlaného sequele Případy 1. oddělení totálně minul a moc se mi po první epizodě nechtělo pokračovat. Přeci jen jsem tuhle dobu nezažil a o to míň jsem k ní jakkoli vázán. Stále jsem byl ale přesvědčován ze všecn stran, ať tomuhle seroši ještě věnuju čas, a tak nadešla chvíle Devadesátky dojet. ()

Prubner 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta záplava jmen a postav je fakt únavná. Chápu, že v Jonákově kauze byla zapletena spousta lidí, ale je opravdu nutné, aby v jednom dílu bylo asi deset tisíc postav ? Nešlo by to trochu zpřehlednit ? Kdo si má tolik jmen pamatovat ? Zatím je ten seriál dost nezáživný. Pan Mareš si neuvědomil, že ne každý se v té síti zločinců 90. let orientuje stejně jako on. A nevím, proč se sem z Případů 1. oddělení přesunuly některé postavy, když se svými staršími verzemi nemají kromě jmen vůbec nic společného (hlavně Finger coby mladší verze Polívky je totálně mimo). A co se týče vychvalovaného Michala Novotného - s takovouto výraznou parukou by vypadal jako Ivan Jonák skoro každý. Včetně mne. Včetně Jana Čenského, Jiřího Krampola nebo Kateřiny Brožové. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výrazně lepší, ale pořád k "dokonalosti" ještě daleko.. Naprosto famózní Michal Novotný jako podnikatel Jonák. Jen nechápu, zda se kameramanovi Žirianovi netřepe ruka? Kamera je neustálé přibližování a oddalování, ale fakt neustále! Bohužel i celkově to má takový klišé chybičky, jako to časté "prokecnutí". Skvělý námět, ale poněkud amatérské provedení! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (17)

  • Scéna sledovačky před zlatnictvím a poté vnitřek obchodu se točil v ulici U Libeňského pivovaru 1934/21. (formelin)
  • Zmiňovaný Leo Lehoveci byl ve skutečnosti Leorent Lipoveci, zastřelený orlickým vrahem Ludvíkem Černým a první oběť, která byla vytažena v sudu s louhem z Orlické přehrady. (Frontier)
  • Jeřábkův taxík Audi 100 má poznávací značku AEV 40-54. Tato série byla ale přidělována až v polovině roku 1995, zatímco děj se odehrává o zhruba rok dříve. Tabulka SPZ by také počínaje sérií AES měla být větší, reflexní a se silnějším tahem písmen a číslic. (Martin_L)

Reklama

Reklama