Reklama

Reklama

Co zbývá manželskému páru duchů (Geena Davis a Alec Baldwin), když se do jejich obrovského domu v Nové Anglii nastěhují módní Newyorčané? Samozřejmě najmout "bio-exorcistu” na volné noze, aby vetřelce vyděsil. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (634)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Kdybych se vrátil strojem času o čtvrtstoletí dřív, tak dám asi 5 hvězdiček. Vzpomínám si, že někdy na začátku 90. let jsem ten film párkrát viděl, a čuměl jsem na to s otevřenou hubou. Tehdy mě všechny ty speciální efekty naprosto fascinovaly. Teď jsem se tak nějak z nostalgie na Beetlejuice podíval znovu a prostě musim konstatovat, že ten film šíleně zestárnul. Jsou filmy, který nestárnou nebo dokonce snad ještě s přibývajícíma rokama jakoby dozrajou, ale Beetlejuice ten případ neni. Jediný, co nezestárlo, jsou ty kalypso songy (Harry Belafonte). Jinak se ve filmu najde sem tam nějakej ten záblesk černýho humoru. Bohužel, nejvtipnější postava z celýho filmu (Michael Keaton) se na scéně objeví až někdy v půlce. Většinu času jsem byl nucen sledovat Aleca Baldwina, kterýho nemám rád, a Geenu Davis, kterou doslova nesnášim. Dávám 3 hvězdy asi hlavně z nostalgie. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Celý ten potenciál parodie strašení a vymýtání nebyl ani zdaleka využit, jak se dalo, a Beetlejuice vlastně vůbec nějak postrádá silnější a zapamatování hodné scény. Nic nebrání tomu, abych do týdne úplně vypustil z hlavy všechno o téhle nenápadné komedii. Čekal jsem o hodně víc. Ani Michael Keaton to nijak nezachránil. Co si budeme namlouvat, na konec osmdesátých let celkem slabota a jedno z těch (nej)méně povedených děl Tima Burtona. Nic, co bych dlouho udržel v paměti. Nezáživné, ale jako jednohubka dostačující. ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, to v první řadě! Burton zde už naplno pracuje se všemi svými budoucími motivy - smrt a fascinace záhrobím, bizardní monstra, černý smysl pro humor... Do toho vpadá jako kometa opravdu nezapomenutelně živočišný démon Beetlejuice Michaela Keatona, který zastiňuje ostatní herece tak, že si na ně po skončení snímku ani nevzpomenete (tak si aspoň připomeňme jména - slušný Alec Baldwin, Geena Davis a mlaďoučká Winona Ryder). Opravdu roztomilý hajzl! Kromě Keatona a plného kotle burtonovského humoru si z filmu nejspíš zapamatujete šťavnaté kalypso v podání Harryho Belafonta, zj. Banana song u stolu a Jump in Line na konci. Beetlejuice jsem měl moc rád už když jsem byl malý... - a teď se mi líbí ještě o něco víc ;-) 80% ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Když se vám do domu přistěhují švábíci nebo krysy, tak zavoláte deratizátorovi a je po problému. Horší je když se vám domů přistěhují lidé s naprosto příšerným vkusem a okamžitě vám začnou předělávat váš kutloch, ale i to se dá řešit. Ovšem když jste k tomu navíc mrtví, tak už je oheň na střeše a nezbývá nic jiného, než třikrát vyslovit jedno podivné jméno, které má ještě podivnějšího majitele. Tato problematika odlidňování vlastního domu posloužila Timu Burtonovi jako předloha pro jeho druhý celovečerní film, kde už na rozdíl od prvního Pee-Weeho mohl konečně předvést svá vizuální kouzla. Tim se vyřádil jak na posmrtném světě, tak na maskách všech umrlců a změnách v domě zesnulých novomanželů k tomu nezapomněl přibalit pořádnou dávku černého humoru, kdy se opravdu pokaždé válím po zemi. Danny Elfman navíc napsal k Beetlejuiceovi jedny ze svých nejhezčích skladeb a to nejlepší si nechávám na konec. Tím nejlepším je kouzelně šílený Michael Keaton, který si svoji roli vysloveně užívá. Beetlejuice je naprosto kouzelná černá komedie s nádhernou Geenou Davis, tajemnou Winonou Ryder, se kterou bych se z fleku taky oženil (kdybych teda chtěl seknout se svým svobodným životem), nádhernou vizuální stránkou a také se zde ukázalo, jak je Tim Burton vynikající režisér a ten tak mohl vyrazit na parádní jízdu plnou skvělých filmů. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Nějak mi tohle dílko mého milovaného Tima Burtona doposud uniklo,tak jsem to samozřejmě musela napravit:)Burton jak tak koukám zůstal doposud věrný svému morbidnímu a ojedinělému vkusu.Tahle duchařská komedie má něco do sebe,exceluje v ní božská Winona Ryder;výprava je ještě trochu zaostalá,ale triky jsou typicky burtonovské a povedené.Černý humor a trocha toho strašení.Konec dobrý,všechno dobré.Když se dá dohromady génius Burton a mistrovská díla,tedy hudba Dannyho Elfmana,je jasné,že vznikne něco dobrého:)Nazvala bych to kravinou,ale rozhodně ne ve špatném smyslu.I když je pravda,že mezi moje nejoblíbenější kousky se Beetllejuice nezařadí.Nebavilo mě to tak,jako třeba Nightmare before Christmas,nebo Mrtvá nevěsta.A navíc z toho koukala ta osmdesátá léta..:D ()

Galerie (81)

Zajímavosti (43)

  • Lydiiny (Winona Ryder) svatební šaty jsou červené. Staré americké rčení říká "Married in red, better off dead". Tedy: "Lépe zemřít než se vdát v rudé." (Othello)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Beetlejuice 2 bude spoléhat na praktické efekty

Beetlejuice 2 bude spoléhat na praktické efekty

06.06.2023

Právě v těchto dnech probíhá ve Velké Británii natáčení nejnovějšího snímku populárního amerického režiséra Tima Burtona a zároveň pokračování jednoho z jeho raných děl po více než 35 letech,… (více)

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

10.05.2023

Je to oficiální, studio Warner Bros. schválilo legendárnímu Timu Burtonovi (Ospalá díra, Střihoruký Edward) sequel k jeho kultovní hororové komedii Beetlejuice, v němž se vrátí jak Michael Keaton,… (více)

Ztratí studia práva na slavné značky?

Ztratí studia práva na slavné značky?

04.10.2019

Jak je vidno z nedávného obnovení smlouvy na Spider-Mana mezi studii Sony a Disney, duševní vlastnictví je v Hollywoodu jedna z nejdůležitějších věcí vůbec. V podstatě stačí vlastnit práva na… (více)

Reklama

Reklama