Reklama

Reklama

Přízeň krále

(seriál)
  • Jižní Korea Affection (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(20)

Obsahy(1)

Po smrtícím atentátu na korunního prince usedne na trůn jeho dvojče. Nikdo se ale nesmí dovědět, že je to dívka. A ani to, že je poprvé zamilovaná až po uši. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

Lex.San 

všechny recenze uživatele

King´s Affection je na korejské poměry v žánru historické romance příjemným a lehce nadprůměrným počinem, u kterého si cením, že se obešel bez přehnané tragiky a patosu. Politické machinace se svižně střídají s romantickou linkou a příběh příjemně odsýpá. Musím říct, že celkově starší generace herců herecky převyšuje své mladší kolegy a jejich osudy mě mnohdy zajímaly i více. Bohužel poté, co hlavní hrdina zjistí, jak to s láskou jeho života vlastně je, tak pro mě přichází zásek, kdy se začínáme točit v kruhu příchodů a odchodů. Závěr mě ale chytnul. Sice jej SPOILER trochu utopili v krvi, ale jsem rád, že přežila většina postav KONEC SPOILERU. Trochu mě mrzí hudební doprovod, který zde byl hodně průměrný, nic zapamatování hodného. Celkově to ale seriál dotáhl na silné 3* (7/10) ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Po dvou nadupaných dramatech si nemůžu pomoc, ale tohle byla příjemná změna. Nechci říct, že to bylo méně dramatické a smutné, ale ve výsledku to na mě působí jako light drama pro teenagery :) Příběhově to bylo chvílemi veselé a chvílemi dojemné tak akorát, aby to moje citlivá povaha ustála a ani mi nevadilo, že korunní "princ" byl prcek a "na kluka" moc hezký (já mám občas problém rozeznat i české kluky od holek a naopak :D )  A jediné co vytknu je Hjone!! Já jsem doufala, že se ji alespoň nakonec přizná (pro mě jedna z nejlepších postav)!! ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Kolik historických, nefantazijních, korejských seriálů jsem viděl za poslední tři roky? Hm, vlastně žádný. Proto jsem si Affection docela rád pustil. Výsledek? Když přijde na gender bender, Sungkyunkwan Scandal byl lepší. I Painter of the Wind. Také 20 epizod je podle mě moc a po úvodu se příběh trochu tahal. Ale zhruba od 14 epizody, když bylo třeba plnit manželské povinnosti, mě to bavilo. Sledoval jsem s napětím, neboť děj neběží zrovna lineárně a konec překvapivě není standardní. Je to teprve podruhé, co jsem viděl polibek, ve kterém se jedna osoba domnívá, že je homosexuální (současně je to poprvé, kdy po takovém polibku ona osoba domělou "homosexualitu" vůbec neřeší). Park Eun-bin jsem dosud znal jen jako výjimečnou právničku a zde byla úplně jiná - s rolí se perfektně identifikovala. V polovině seriálu jsem si myslel, že 4 hvězdy nedám (nenávidím plastovou vegetaci a zázračně rychlá vyléčení ze zranění nebo otravy), ale nakonec jsou docela zasloužené. ()

HMTD 

všechny recenze uživatele

Recenzi píši trochu zpětně protože jsem chtěl napsat recenzi na seriál Pod královniným deštníkem a vyzdvihnout rozdíly těchto dvou seriálů. Pamatuji si, jak mi netflix neustále cpal abych se na Přízeň krále podíval. V té době jsem sledoval nějaké korejské komediální seriály a do historického se mi moc nechtělo. Nakonec jsem však podlehl a během velmi krátké doby, jsem shlédl všech 20 epizod (cca za tři dny).  Tento seriál táhne zajímavý námět, a několik skvěle zahraných vyčnívajících postav mezi kterými září Eun-bin Park. Kostýmy, kulisy, scénář i herecké výkony jsou dobré. Místy se opakují některé motivy až příliš na sílu, ale to je taková klasika u korejských seriálů. To co Korejci umí je zakončení. Seriál mohu doporučit, i jako úvodní do korejské "historické" produkce. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Vizuálně a hudebně je to taková korejská klasika. Dějově by to taky šlo, ale co mi vůbec nesedlo, byl výběr hlavní představitelky. Nemastná, neslaná a navíc její drobná postava a ženskost bije do očí. Tu si s chlapem můžou splést snad jenom ti, co to mají ve scénáři. Na podobnou roli, by se hodila herečka vyššího vzrůstu, která by nebyla o hlavu menší a o polovinu drobnější než přítomní muži. Rušilo mě to tak, že jsem se nedokázala pořádně zažrat do děje. Zbývají mi ještě tři díly, ale pro mě rozhodně jeden z nejslabších "Joseonů", co jsem zatím viděla a konec na tom asi už nic nezmění, protože mi je v podstatě jedno, jak to dopadne. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (3)

  • Seriál je natočen podle jihokorejského komiksu „Yeonmo“ od autorky So-young Lee. (mikki089)

Reklama

Reklama