Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tajný agent Shaw (Wesley Snipes), pracující pro generálního tajemníka OSN, žije ve světe lží a intrik, kde nic není takové, jak vypadá, a kde smrt číhá za každým rohem. V momentě, kdy se jisté síly snaží překazit rokování mezi Spojenými národy a Čínou, je právě Shaw jednou z posledních nadějí. Jedině on může včas zasáhnout a zabránit diskreditaci OSN. Ve vodách nedaleko pobřeží Floridy se objeví loď s mrtvolami 500 Vietnamců. Je to loď Spojených národů. Tlak na rezignaci generálního tajemníka vzrůstá, když je mu doručena videokazeta, která naznačuje jeho účast na vražedném spiknutí. Shaw a jeho nadřízená Hooksová (Anne Archerová) předpokládají, že za vším stojí čínský velvyslanec Spojených národů Wong, ale brzy zjistí, že ten také hledá pravdu. Na jednom večírku v New Yorku je však před očima stovky lidí zavražděn. Z vraždy je obviněn Shaw. Je uvězněn a jeho případu moc neprospěje, když ho osvobodí teroristé... Není nikdo, komu by se dalo věřit a zdá se, že každý hraje dvojí hru. Přátelé se mění v nepřátele a konečné drama přináší šokující odhalení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

honajz 

všechny recenze uživatele

Docela slušný akční film s mírným přesahem. Jeho podstata je skryta ve větě, kterou řekne čínská překladatelka Hooksové při odchodu z její kanceláře: "Tak moc chráníte své zájmy, až jste se sami stali tím, proti čemu bojujete a nechtěli jste to." Je pravda, že když jedete intriky a chráníte své zájmy, vždycky se dostanete do bodu, kdy své vize musíte začít řešit represemi, bo ne všici jsou z nich nadšení. Takové to budeme vás vést k zářným zítřkům, i kdybyste z toho měli zhebnout. Akční scény ne vždy jsou natočené přehledně, generální tajemník je neuvěřitelně naivní, ale celé to drží pohromadě, je to slušně napínavé, a macho styl Snipese několikrát překladatelka slušně shodí. Vůbec se vyplatí soustředit se na takové ty jakoby mimochodem pronesené věty, protože ty většinou nesou docela moudré když ne rovnou myšlenky, tak rady. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Film se Snipsem sem neviděl nějakej ten dlouuuhej pátek, tak si řikám že si snim něco pustim a tady hrál i Biehn a Tagawa, tak si řikam proč ne žejo. No tak koukám, nuda.. nuda.. zdá se mi že koukám už celý hodiny a ono to jelo teprv dvacet minut.. ok koukám dál.. kouknu na čas a jede to hodinu a me se zdálo že už čumim TŘI ZASRANÝ HODINY a ta nuda protažená nehorázna, ubbulená, ukecaná, suchá, bez akce, bez napětí... postavy mi byli volný, protože mě prostě nezajímali... Snajps tam líta s brejličkama po městě a nikoho to proste nezajíma.. akce? NULOVÁ.. sem tam se něco vystřelí, fighty dva za celej dvouhodinovej urputně nudnej film!! Kdyby nebylo toho jednoho zlomu ve filmu, kterej se mi celkem libil tak napařim suvereně ODPAD!! Od Snipse si dávám zas pauzu protože tohle byla NUDNÁ SRAČKA. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Neil Shaw (Wesley Snipes), pracující v utajení pro OSN se stává svědkem vraždy hlavního čínského představitele při prvním oficiálním jednáním mezu OSN a Čínou. Stává se jedním z hlavních podezřelých a po jeho hlavě jde jak FBI, tak i čínské triády, a musí udělat vše pro to, aby své jméno očistil a našel pravé viníky ... Tento film divákovi nabízí přesně to, co od filmu s Wesley Snipesem čeká - spoustu akce od prvních do poslední minuty, leč bez nějaké větší invence a hlavně s pořádnou dávkou nudy v pozdějších fází (hlavně díky tomu, že je naprosto jasné o co jde). Taky mne docela iritovala ona čínská holka, která byla na začátku dost akční hrdinka, ale jakmile se dala do kupy se Shawem, stala se z ní mávnutím kouzelného proutku ubulená "holka". Ale potěšily mne akční scény - zvlášť ten závěrečný souboj Wesleyho Snipese s Michaelem Biehnem - ale to je tak všechno.. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle je béčko jako vyšitý a nic na to nezmění ani Wesley Snipes ani Donald Sutherland. Děj je jasnej hned od začátku a některý scény jsou tak snadno předvídatlný, že jsem je do puntíku uhád. Jediný na co se dá vcelku koukat jsou souboje, v těch se Snipes orinetuje velmi dobře, ale zase jsou trošku nerealistycký, tim myslim hlavně chováni v soubojích. Určitě je spousta lepších béčkových akčních filmů, ale jako film naodreagováni to je dobrý ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Príbeh o agentovi, ktorému idú po krku je síce obohratý, ale pod taktovkou zručného režiséra mohol dopadnúť dobre. To sa tentoraz nestalo. V dramatických scénach to je neskutočne nezáživné a ani celkom hviezdny herci to nezachránia. Snipes pôsobí znudene a pozor boiler, aby ste mi zase nenadávali v pošte do čurákov, záporák Biehn nikdy žiadny extra herec nebol. No a akcia? Po trikovej stránke jak niečo od Asylum. Hlavne ten otrasný úvod na streche. Bitiek je minimum a sú kratučké a prestrihané. No a zbytočne sa strihalo aj v tej akotak pozerateľnej naháňačke. Celkovo ale tragédia od ktorej čím skôr ruky preč. A videopokračovanie je vraj ešte horšie, ale to si zopakovať fakt nejdem. 2/10. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • „Art of War“ neboli „Umění války“ je stará čínská kniha o vojenských strategiích sepsána slavným válečníkem Sun c'em. (Kodousek)
  • Na místě činu v nemocnici se najde český pas Jany Novákové. (griph)
  • Je-li ve filmu záběr na displej mobilního telefonu, jedná se vždy o displej Nokie 5110, i kdyby v záběrech předtím telefonující postava držela jiný mobil. (tulakfelix)

Reklama

Reklama