Reklama

Reklama

Dobrodružství kriminalistiky

(seriál)
  • Západní Německo Täter unbekannt - Sternstunden der Kriminalistik (více)
TV spot 13
Československo / Západní Německo / Francie, (1989–1993), 21 h 36 min (Minutáž: 49–52 min)

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Boris Rösner, Petr Kostka, Ladislav Mrkvička, Ondřej Havelka, Vlasta Fabianová, Nelly Gaierová, Ladislav Frej st., Daniela Kolářová, Luděk Munzar (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(26)

Oblíbený detektivní seriál v režii A. Moskalyka o boji práva se zločinem, ve kterém se rodila vědecká kriminalistika. Každá epizoda je věnována jedné kriminalistické disciplíně, jenž se uplatnila u soudu a později byla uznána jako nezvratný a usvědčující důkaz. (Česká televize)

Videa (24)

TV spot 13

Recenze (355)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Dobrodružstvá kriminalistiky" - chronologický zoznam seriálových epizód: "Stopa", "Jed", "Bertillonáž", "Otisk", "Střela", "Krev", "Rekostrukce", "Tým", "Písmo", "První detektivní sbor", "Modus operandi", "Antropologie", "Krevní skupina", "Mechanoskopie", "Identifikační kresba", "Paprsek", "Pinkertonova detektivní agentura", "Poslední odvolání", "Pes", "Duplikát", "Padělek", "Hon na rozhlasových vlnách", "Volavka", "Portrét duše", "Vlas", "Neznámý". **** ()

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Československá klasika a rovněž vrchol tuzemské televizní tvorby. Revoluční vyšetřovací postupy, legendární zločinci a komplexní historie kriminalistiky, demonstrovaná na konkrétních případech. Od počátků daktyloskopie či balistiky až po rozlišování krevních skupin. Plejáda výborných herců, svižný spád a legendární hudební doprovod Karla Svobody. Co epizoda, to jeden konkrétní případ. PS: Díl s názvem "Krev", považuji za jeden z vrcholů seriálu. Mohlo mi být tak jedenáct let, když jsem tuto konkrétní část poprvé viděl a její temná, takřka hororová nálada, mi na dobrém spánku rozhodně nepřidala :-) ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, že tehdy šlo natočit kriminální seriál, kterej by nebyl trapnej ani hloupej a kde by každej jeden díl byl perla sama o sobě. Škoda že nebylo víc dílů, do pozdějších by mohli zapojit i třeba genetický testy a genetický otisky prstů a nebo dnešní největší poolicejní výhody, kterými jsou vysílačky a množství. Prostě jich udělat aspoň dvojnásobek. Plus k výborným scénářům ještě skvělí herci a režisér, prostředí a kostýmy, a vznikne nejlepší český kriminální seriál všech dob. A podle mě i jeden z nejlepších světových. ()

venison 

všechny recenze uživatele

S01-S04: Přiznám se, že jsem seriál Dobrodružství kriminalistiky, jako malá neviděla. Vysoké hodnocení i silné téma mne dopředu dostatečně silně navnadilo, ale očekávání bylo asi příliš vysoké. Téma, obsazení i nápad je bez debat naprosto bezkonkurenční. Nelíbil se mi divadelní herecký projev a prkenné dialogy. Asi umělecký záměr, ale i tak se mi na to nekoukalo hezky. Mohlo to být nadčasové, ale zub času se do seriálu bohužel pořádně zakousl. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarená koprodukcia. Seriál mapujúci vývoj a zdokonalovanie postupov pri objasňovaní zločinov a usvečovaní páchateľov. Celá plejáda vynikajúcich slovenských a českých hercov, realistické scenáre... to všetko robí seriál veľmi dobrým. Posledné diely síce vybočujú od kvality zo začiatkov, ale 4 a pol hviezdičky je adekvátnych. ()

Galerie (409)

Zajímavosti (120)

  • Náměty jednotlivých dílů se inspirují skutečnými událostmi. (Olík)
  • Epizoda 1 "Stopa": Když se Vidocq (Boris Rösner) představuje policejnímu prezidentovi (Martin Růžek), tak mu ukazuje svůj cejch galejníka (TF) vypálený na levé lopatce. Když se jej o chvíli později jeden z kriminálníků Jean Pierre (Petr Drozda) snaží zastrašit utopením v bečce s vodou, tak cejch galejníka na patřičném místě chybí. (MartinM)

Reklama

Reklama