Reklama

Reklama

Malá noční povídka: Pan Selichar se osvobodil

(TV film)
všechny plakáty
Poetický / Krátkometrážní
Československo, 1962, 14 min

Předloha:

Karel Poláček (povídka)

Hrají:

Miloš Nedbal

Obsahy(1)

Karel Poláček v krátké povídce vypráví o jistém panu Selicharovi, který se hodně natrápil s prospěchem svého syna a jeho trnitou cestou k maturitnímu vysvědčení. Vinu však dával především panu profesorovi s domněním, že si na syna zasednul. Poté, co měl syn vysvědčení v kapse, se tedy zařekl, že pro něj profesor přestane existovat a na ulici ho již nikdy uctivě nepozdraví… Úsměvný příběh divákům zprostředkoval významný herec Národního divadla Miloš Nedbal, který dokázal vdechnout postavám z knižních stránek život energickým přednesem. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Kdo jiný než Miloš Nedbal by dokázal interpretovat Poláčkovu úsměvnou povídku o "osvobozeném" hokynáři, který už nemusí zdravit profesorský sbor, s takovým zanícením a originalitou. Malý klenot! ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Zatímco ostatní účinkující v sérii Malá noční povídka více či méně kultivovaně četli, tak pan Nedbal hraje, a to s velkým nasazením. Dlouho jsem se tak nepobavil, jako u této "četby". ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Miloš Nedbal je pre mňa (možno ako Slovenku) trošku opomenutý herec, aj keď v niekoľkých úlohách som ho videla. V tejto poviedke sa však parádne predviedol. Navyše, obsahová stránka poviedky môže prekvapiť tým, že pochádza zo 60-tych rokov, ale na aktuálnosti jej to vôbec neubralo. Krásne sarkastický príbeh. ()

Reklama

Reklama