Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1869 a černošský vládní agent, hrdina občanské války, James West, je na stopě generála McGratha, přezdívaného Řezník z New Liberty. Na vlastní pěst se generála snaží dopadnout také svérázný šerif a vynálezce Artemus Gordon, mistr převleků a nevídaných vynálezů. V městečku Morgan však generál oběma agentům unikne, a jako by to bylo málo, jeho mužům se podaří odvézt uneseného vědce Escobara. Prezident Grant proto oběma agentům nařídí, aby spolupracovali a zjistili kam a proč McGrath unáší americké vědce. Spolupracovat však pro oba agenty není zrovna jednoduché. Zatímco West je mužem akce, který nejprve střílí a pak se ptá, Gordon je pravým opakem, nejprve dlouho analyzuje a pak teprve zcela promyšleně jedná. Díky Gordonovým znalostem a vynálezům se agenti dostanou na stopu šíleného a nesmírně bohatého génia, jižanského veterána Arlisse Lovelesse, který ve válce přišel o polovinu těla. V jeho sídle se jim podaří osvobodit hispánskou tanečnici Ritu, kterou se sadistický Loveless chystal mučit, o záměrech šíleného génia toho však zjistí jen málo. Navíc jsou oba po dlouhé honičce na železnici Lovelessem zajati. Podaří se jim uniknout a záhy objevit Lovelessovo tajné město v poušti, kde šílenec právě dokončil třicetimetrového mechanického a těžce vyzbrojeného pavouka nazvaného Tarantule a chystá se s ním vyrazit za pomstou. Jeho cílem je prezident Grant a moc nad Spojenými státy. Jedinou nadějí na záchranu země a prezidenta jsou oba agenti, kteří sice mají plán, ten však nevyjde tak docela, jak si představovali. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (405)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, který byl velkým riskem a nevyšel na 100%. Will Smith s Kevinem Klinem se k sobě hodí a Kenneth Branagr jim příjemně ukazuje, jak pevně umí stát na svých "nohou". Krásná maličká Salma Hayek je třešničkou na dortu. Vtipná westernová podívaná, která měla a mohla být mnohem lepší. Přes všechny mínusy snímku (divné tempo, šílené nápady, bizarní svět) je tohle přesně snímek, který jsem někdy chtěl vidět a proto je jistě dobře, že vznikl. Maximálně stylizovaná hovadina, která je stvořená pro mé osobní potěšení.... Ty 4* neberte vážně, jen se pobavte neskutečnými nápady, provedením a odvahou producentů/režiséra/vlastně všech:). ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

640. hodnocený film: Už od prvních minut sliboval tenhle film, že bude dobrou western komedií, což se mu i po většinu času dařilo skvěle. Dobré herecké obsazení a hlavně i povedený příběh, jenomže to tam ti páni nějak se sci-fi prvky přehnali. Dobré dobové kostými a kvalitní humor. Sice budou 3* maximem toho, co tomuhle snímku můžu dát, ale můžu o něm taky říct, že jsem se bavil a že se na něj klidně někdy rád znovu podívám. 3* ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Docela vtipná parodie na westernové filmy. Pravda trochu přeplácané, ale ten konec divokého západu - tedy světa koní a kovbojů zvolna nahrazovaný párou mně bavil. I ten rozestavěný Bílý dům ! :-) No a všechna ta udělátka - jakoby se jednalo o zdigitalizované přestavy J. Vernea :-). Smith i Kline mi ve filmu dobře sedli, ba co víc, film byl místy vtipný. To se u amerických komedií už dlouho dobu nedá moc říci... On byl také na konci devadesátých let svět ještě normální. Černoši si mohli v komediích ze sebe utahovat a nikdo neměl problém. Nakonec celý tenhle film si vlastně utahuje z Američanů a co by asi na něj ai řekl americký prezident Ulysses S. Grant? Takže jako Tv zábava po silvestrovské noci, proč ne ! Dávám za 3 kulečníkové koule. * * * ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdičku dávám za "boule na hlavě", druhou za energické bitky na závěr. Víc si tahle slátanina nezaslouží. Smith, kterého mám jinak fakt ráda, tady přehrává, příběh je otravný a ani parodie jako taková zrovna moc nefunguje. Zkrátka, za normálních okolností by byl tenhle film naprosto ztraceným časem. 30% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Neupalujte, ale mě se to líbilo taky. Nevidím důvod, proč by se mi tenhle zábavnej western neměl líbit. Spousta dobrejch hlášek Navíc Kevin Kline je bezva herec. A MEZI NÁMI, PROČ SE Z TOHO OTROCTVÍ DĚLÁ POŘÁD TAKOVÁ VĚDA, NO UZNEJTE, KDO Z NÁS TADY BY NECHTĚL, ABY NA NĚJ NĚKDO JINEJ MAKAL ZADARMO, ZVEDNE SNAD NĚKDO Z VÁS RÁNO S NADŠENÍM SVOU TLUSTOU PRDEL A PŮJDE SBÍRAT POSRANOU BAVLNU??? ()

Galerie (87)

Zajímavosti (32)

  • James West (Will Smith) prohlásí, že vypadá jako někdo z knih Karla Maye. Ten ale v období, kdy se film odehrává, ještě své knihy nepublikoval. (rakovnik)
  • Kenneth Branagh, hrající handicapovaného padoucha Lovelesse, musel z “vozíku”, ve kterém se pohyboval na scéně vkleče, každých pět minut vystoupit a projít se po place, aby se mu napravil krevní oběh v nohách. (POMO)
  • Velký výbuch, který v 84. minutě zničí komín s nápisem Kasdan Iron Monger, je odkazem na snímek Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980), v němž se objevují stroje AT-AT, připomínajíci obří mechanické pavouky, a jehož scenáristou byl Lawrence Kasdan, řečený též Železný (Iron). (Terva)

Související novinky

Ron Howard a chrchlavý pistolník

Ron Howard a chrchlavý pistolník

24.11.2011

Adaptace Kingovy Temné věže je odsunuta na neurčito, ale scénárista Akiva Goldsman a režisér Ron Howard mají pořád chuť na western. Tentokrát ale v klasickém, možná úplně nejklasičtějším pojetí. Pro… (více)

Pistolníci kulatého stolu

Pistolníci kulatého stolu

21.07.2008

John Woo byl odjakživa fanouškem westernů, zejména Peckinpahovy Divoké bandy a Leoneho dolarové trilogie. Proto se už od své emigrace do Hollywoodu pokoušel o nějakou pořádnou střílečku z Divokého… (více)

Kolty versus laserová děla?

Kolty versus laserová děla?

24.06.2007

Nápad smíchat zdánlivě protichůdné žánry westernu a sci-fi už tady byl a všichni víme, že Wild Wild West nedopadl dvakrát slavně. Studia Universal Pictures a DreamWorks se však hrozby podobného… (více)

Reklama

Reklama