Reklama

Reklama

Ovečka Shaun: Vánoční příběh

  • Velká Británie Shaun the Sheep: The Flight Before Christmas (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 2021, 30 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Shaunovi se nedaří sehnat větší punčochu, a tak se celá farma vydá na pěkně divokou vánoční výpravu. A dokonce na saních! (Netflix)

Recenze (25)

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* Netflix mi dal šanci se po dlouhé době podívat na nějaký animák z produkce Aardman a musím s lítostí říct, že už mě to nebavilo jako ty z jejich počátku. Chápu, že Ovečka Shaun je mířená spíš na nezletilé publikum a mě je tak desetkrát tolik ;-) Přesto Wallace a Gromit mají pro mě stále své kouzlo. Animace je kvalitnější, ale zase o to víc umělejší. Humoru spoustu, ale takový moc jednoduchý a líbivý..... Ale co mám co kritizovat a navíc na Vánoce se mají rozdávat radosti a já dám tři hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] … A zase nutné BLÁBOLENÍ u kratších komentářů nakonec, kvůli zdejšímu novému a omezujícímu pravidlu pro recenze (vysvětlení najdete v mém deníčku) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

VÁNOČNÍ TRIO 3/3 - Nic naplat, Aardman prostě nezklame. Přinejhorším přijdou s něčím průměrným, ale nezklame nikdy, nebo aspoň teda mě ne. Nebylo to sice úplně dokonalé, něco šlo víc dotáhnout a reálného Santa Clause bych z toho škrtnul úplně, jak se tam nehodil a jako jediné působil nahodilé zjevení, ale jinak jsem dost spokojený. Na 30 minut to obstojně rozehraje víc, než kdejaká jiná pohádka, přijde to se spousty nápaditými a vtipnými scénami, dokonce i ta zápletka má něco do sebe a bavilo mě sledovat její vyvíjení. Takže jo, fajn to je a z toho mého dnešního výběru vánočních filmů to určitě dopadlo nejlépe. 4* ()

Reklama

Anet21 

všechny recenze uživatele

⚪Jedna hviezdička strhnutá iba pre slabé spracovanie celého konceptu ,,osamoteného" dieťaťa, ktorého rodičia sa viac zaujímajú o prezentáciu svojej osoby a počet likov a zhliadnutí na internete ako o vlastného potomka - veľmi pekný a aktuálny motív, ale v závere vlastne viac-menej stroskotáva a celá pointa (hlbšieho zblíženia, pochopenia, komu venovať svoj čas) zostáva nenaplnená, urýchlená na jedno záverečné objatie, ktorým sa celý problém rodičia-dieťa vyrieši. (aj keď, vtesnať do polhodiny nejaký hlbší charakterový vývin postavy asi tvorcovi ani neplánovali.) Dejová linka oviec je však klasicky veľmi vtipná, trefná, v mnohom odkazuje i na známe popkultúrne motívy, vtípky pobavia starších i mladších, za najinovatívnejší prvok ale považujem scénu, kedy sa psovi zahrnuté elfie papuče vystrú a zmenia na lyže, niečo takto nápadite inteligentne vtipné som v animáku nevidela už dlhú dobu. Pre Shaun vkusné zakončenie roku 2021⚪ ()

Muel 

všechny recenze uživatele

| Netflix | Ďalší príbeh, tentokrát vianočný, s už známymi obľúbenými ovečkami, vhodný pre celú rodinu, hodnotím rovnako ako aj seriál. Vôbec nemieri vysoko, ale načo, veď to tým Aardmanom takto dobre vychádza. Pozreté s dvojročným bratom, no on sa bavil maximálne. Ďakujeme za rok 2021, ktorý bol, po filmovej stránke, minimálne pre mňa lepší ako ten predchádzajúci. Neprekonalo legendárny 2019, bude sa ale spomínať v dobrom. Veselé Vianoce! Viac TU. | Hodnotenie: 8/10 | ()

Sopholojong 

všechny recenze uživatele

Solidne aardamovske trampoty oveciek s predajom doma ukuchteneho spiritusu na vianocnych trhoch a vyslobodzovacimi eskapadami malej ovce v dome k zhliadnutiu pri vareni kapustnice alebo miesani zemiakoveho salatu. Aardam nam trochu skostnatel (podobne ako Pixar) a svojim predchadzajucim vysokozabavnym, tonou napadov prekypujucim, dielam (Wallace&Gromit, Chicken Run) sa uz asi nikdy nevyrovna. V tejto kratkometraznej verzii styri slabe *, v celovecernej by to bolo za tri "beeee". ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama