Reklama

Reklama

Máte železný oblek, jste zelený vzteky, kousnul vás pavouk, hrajete si na netopýra nebo jste jinak super? Připravte se na to, že francouzská komedie Super-Blb si z vás bude celou hodinu a půl dělat nelítostnou legraci. Zkrachovalý herec Cedric je looser k pohledání, odsouzený životem vždycky prohrát. Od přítelkyně dostane kopačky, kámoši i vlastní táta nadobro ztratí naději, že by z něj mohlo někdy něco být. Ale pak se zableskne na lepší časy, když Cedric dostane hlavní roli superhrdiny Badmana. Velká šance konečně všem ukázat! Cedric s rolí vstává i usíná, ale jeho nezvratný osud nešťastníka udeří znovu. Na cestě z natáčení má autonehodu a ztratí paměť. Když se probere, je stále oblečený jako Badman a přesvědčený, že je skutečným neohroženým superhrdinou s jasným úkolem zachránit svět. Může se někdo jako on postavit zlu, ochraňovat slabé, nakopat gaunerům zadky a neublížit si? Může konat dobro navzdory svým vrozeným předpokladům všechno pokazit a nic pořádného nevykonat? To je jedno, Cedric vyráží do akce plné zmatků, katastrof a náhod. Být hrdinou je super, nevinné děti a ženy by se ale raději měly schovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (186)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Tak tohle musí být komedie roku! Senzační parodie na oblíbené filmy, v originálním podání již prověřené touto dynamickou partou přátel/herců, z nichž mi každý tak sedí. Oceňuji především, že se tvůrci vůbec nezabývají politickými zbytečnostmi a prostě si dle svého gusta vystřelili z celého Hollywoodu. Konkrétně tedy z děl super hrdinských. Ústřední postavou není samozřejmě nikdo jiný, než sám pan režisér v roli přitroublého akčního herce s amnézií, který nešťastnou shodou okolností příjme cizí identitu. Již dlouho jsem se takto nepobavil a výjimečně nemám ani co vytknout. 99% ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

Parádny úlet, Francúzi sa opäť utrhli z reťaze a mne sa to znovu veľmi páčilo. Nie som veľkým fanúšikom filmov o superhrdinoch (česť výnimkám), takže asi preto som mal zo Super-Blba taký dobrý pocit. Tvorcovia veľmi vtipným spôsobom vyjadrili to, čo ja na superhrdinských filmoch najviac nemusím (epické zábery skupiny hrdinov). No, a tá záverečná scéna v kine s vysávačom, to jednoducho musíte vidieť! Finálny verdikt: 7/10 ()

Reklama

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Francouzské Žhavé výstřely 21. století. Geniální a vtipná souhra všemožných gagů, především na MCU a DC, která není nijak přeplácaná a na sílu dělaná, ale všechno z tohohle filmu vychází naprosto plynule, což je společně se skvěle vybranými herci hlavní silou filmu. A sláva, že je stopáž 85 minut, tohle si člověk může pustit desetkrát a desetkrát se mu to bude líbit. Zábava zaručena. 5* ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Komedie moc nemusím, ale tohle se sakra povedlo. Velká parodie na DC a Marvel. Od začátku do konce fungující blbost, která nemá hluchého místa. Stopáž rychle odsejpá a je dostačující. Byl jsem celkem překvapenej, když na scénu přišly fighty, leč byly dobře nasnímané bez zbytečných střihu, no škoda, že jich nebylo více. "Super-blbé" narážky na dnešní společnost fungují z celého snímku nejlépe. Jednoduše řečeno, jedná se o Superhero film bez Superhera. Velká poklona pro Philippe Lacheau, že dokázal zvládnout oboje řemesla, v dnešní době se jedná o vzácnost, kterou ovládá pomalu jenom Clint Eastwood. Silné čtyři hvězdy. ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Super-Blb je jedna z tých bláznivých komédií, pri ktorých sa až tak nezasmejete. Aj keď určite niekomu môže sadnúť a pár vtípkov tu vyšlo, Philippe Lacheau (aj keď vôbec nepopieram jeho scenáristické a režisérske schopnosti) žiaľ ako komik nie je žiadny Jim Carrey. Ten postavil laťku v týchto komédiách možno až neprekonateľne vysoko, aj keď nezabudol som ani na klasické francúzske komédie a teda viem, ako to aj Francúzi s komédiami vedia (či vedeli?). Plusom je iba milý, nepredvídateľný príbeh, krátka stopáž a to je asi tak všetko. 55%. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Film sa natáčal v lete (2021), takže Philippe Lacheau sa obával scén v kompletnom kostýme, pretože oblek Badmana je ťažký a hrubý. Aby to bolo znesiteľné, štáb sa pri streľbe uchýlil k tomu, že do obleku vložil studenú semišovú kožu. (Arsenal83)
  • Cédric (Philippe Lacheau) během filmu používá telefon Apple iPhone s Face ID. Aby však dávala smysl věta sestry Éléonore (Élodie Fontan) o skutečnosti, že Cédricův telefon patří jemu, jelikož se odemkne na jeho otisk prstu, je jeho telefon od vyřčení této věty Apple iPhone starší generace s Touch ID, místo Face ID. (machonza)
  • Na konci filmu v ukázce z filmu „Badman“ hraje píseň „Survivor“ od 2WEI. (FrankSusta)

Reklama

Reklama