Reklama

Reklama

Máte železný oblek, jste zelený vzteky, kousnul vás pavouk, hrajete si na netopýra nebo jste jinak super? Připravte se na to, že francouzská komedie Super-Blb si z vás bude celou hodinu a půl dělat nelítostnou legraci. Zkrachovalý herec Cedric je looser k pohledání, odsouzený životem vždycky prohrát. Od přítelkyně dostane kopačky, kámoši i vlastní táta nadobro ztratí naději, že by z něj mohlo někdy něco být. Ale pak se zableskne na lepší časy, když Cedric dostane hlavní roli superhrdiny Badmana. Velká šance konečně všem ukázat! Cedric s rolí vstává i usíná, ale jeho nezvratný osud nešťastníka udeří znovu. Na cestě z natáčení má autonehodu a ztratí paměť. Když se probere, je stále oblečený jako Badman a přesvědčený, že je skutečným neohroženým superhrdinou s jasným úkolem zachránit svět. Může se někdo jako on postavit zlu, ochraňovat slabé, nakopat gaunerům zadky a neublížit si? Může konat dobro navzdory svým vrozeným předpokladům všechno pokazit a nic pořádného nevykonat? To je jedno, Cedric vyráží do akce plné zmatků, katastrof a náhod. Být hrdinou je super, nevinné děti a ženy by se ale raději měly schovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (184)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Geniální. Prakticky okamžitá láska a naprostá srdcovka. Prvotřídní parodie, která jako parodie vůbec nepůsobí. prostě naprosto báječná komedie, která si dělá báječnou srandu ze snad úplně všech komiksových klišé a naprosto na výbornou. Hromada báječných nápadů, sympatický hlavní hrdina, příjemná stopáž a natřískaný děj, v němž nenudí ani jediná vteřina. Prostě naprostá perla a už teď absolutní klasika, která hraničí s genialitou. Jsem absolutně nadšený a nemám jedinou výhradu Kéž by takhle fantastických překvapení bylo do roka více. Filmografii Philippa Lacheaua doženu, ten chlap je borec. Super-Blb je lepší než všechny současné komiksové filmy dohromady. 100 %. ()

cskomando 

všechny recenze uživatele

Philippe Lacheau opět v dalším povedeném kousku po francouzsku. Oceňuju, že právě Francie se ujmula parodie na velkolepé filmy (Batman, Avengers, X-Men, Spider-man a možná ještě jiné). Konečně můžeme spatřit jinou tvorbu než tu klasickou americkou jízdu. Vtipných scének je zde dost ( dokonce i slušně pojaté bez zvratek, sr*ček apod. nechutností - což je dnes skoro umění), prostě to šlapalo jak má. Né každý má ten "dar či schopnost" zastupovat roli režiséra, scénáristy a ještě herce najednou. Nevím jak moc se lišil dabing od původních titulků, budu doufat, že téměř nijak. Celý děj je založený na ztrátě paměti, díky níž Philippe udělá ze všech přítomných doslova superblbce. ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

Francúzi zatúžili po svojom "kikesovi" a musím konštatovať, že potenciál tu bol. Ustúpil však fekálnemu humoru a výsledok je adekvátne tomu polovičný. Ak sa na tomto filme naozaj niekto smial od začiatku do konca, považoval by som to za príznak, ktorého sa treba obávať. Pár vtipných momentov sa ale našlo. Preto za tri deravé pláštenky. (26.6.2022) ()

bozka10 

všechny recenze uživatele

OUI!Tak toto vyšlo.Philippe Lacheau má už za sebou niekoľko dobrých vecí,ale teraz to uvaril tak, že mu zato posielam plnú palbu.Takúto pohodičku som si v kine už dlho neužil a pár krát som sa že ozaj zasmial.Bláznivá komédia, ktorá v pohode funguje aj ako superhrdinský film.Bavil som sa prakticky celý čas.Zamňa suverénnych 5/5. ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Já jsem čuměl. Byl jsem kurva překvapený. Tyhle parodické komedie z ráže Žhavých výstřelů, Bláznivé střely a jiných, mi neskutečně sedí. Dělat si legraci a dělat si legraci i sám ze sebe, to je paráda sledovat a tohle výborně bavilo a já se smál jak debil. Na francouze tedy vynikající počin. 4 hvězdy - Tohle si budu rád pravidelněji pouštět. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Natáčalo sa v regióne Île-de-France, konkrétne v v Rueil-Malmaison, v Gif-sur-Yvette a Mennecy, ako aj v Cité Internationale Universitaire v Paríži. Natáčalo sa od augusta 2020 po dobu 11 týždňov. (Arsenal83)
  • Až na výjimku v podobě „Badmobilu“ Ford Mustang používají hlavní hrdinové většinou vozy francouzské výroby. Laure (Alice Dufour) jezdí s Peugeotem 308 cc, Éléonore (Élodie Fontan) a ostatní se nabourají s Renaultem Clio II, poté ukradnou sanitku Renault Master. Cédric poté, co se zbaví Schyzova (Amr Waked) Range Roveru, ukradne Dacii Logan původem od Renaultu. Cédricův otec si „užije“ jízdu v upraveném Citroënu C5. (machonza)
  • Na začátku filmu, když Cedric (Philippe Lacheau) dostane roli Badmana, tancuje na píseň „Mr. Blue Sky“, která je ikonická z filmu Strážci Galaxie Vol. 2 (2017). Tanec na schodech je zase narážkou na ikonický tanec Arthura Flecka z filmu Joker (2019). (Knowho)

Reklama

Reklama