Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posledný jednorožec na svete chce zistiť, čo sa stalo s ostatnými z jeho druhu a tak sa vyberie na púť, ktorá ho zavedie do neznámych krajín. Cestou stretáva množstvo zaujímavých bytostí, dobrých ale aj zlých... (Zion)

Recenze (195)

mirec88 

všechny recenze uživatele

Veľmi ďakujem lacným DVD a zvlášť spoločnosti Vapet, že si môžem po rokoch pripomenúť moje obľúbené detské rozprávky. Táto bola jedna z najkrajších s myšlienkou, ktorú som vtedy nechápal, ale je veľmi hlboká a krásna. Nádherná titulná pieseň a pekná animácia a hlboký, ľudský, ale veľmi smutný príbeh ma dostali. Len škoda, že na DVD nebol pôvodný slovenský dabing, ale nový prerobený. ()

haushinkaa 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která mě vždycky dojme, pro děti možná moc smutná, když princ nabude s lady Amaltheou, ale zase na druhou stranu jsou zachráněni všichni jednorožci a zlý král Haggard je poražen. Vždycky mě děsila kostra hlídající hodiny, jak jí začaly svítit ty oči po tom, co se napila Schmendrickova „vína“... Mama Fortuna a její obludárium jsou úžasní a stromová dáma, která málem umačká Schmendricka je taky krásná... Nemyslím si, že animace pokulhává, jak jsem četla, naopak mě velice zaujala, protože je to něco jiného, obzvlášť teda jejich oči. Jako celkový příběh na mě působí originálně a kouzelně, jeden z mých dětských filmů, ke kterému se stále ráda vracím... ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Naprosto otřesné. Nekecám, ale měla jsem sto chutí tu pohádku vypnout. Nuda od začátku do konce. Hnusná animace, otřesné písničky, které tam hrály každou chvíli, nesympatické postavy, zpracování odbyté, nevzhledné, nezajímavé a nudné. Už jsem říkala, jak mě nehorázně iritovaly ty písničky? Jo, nevadí, klidně to zopakuju znova. Popravdě nechápu to vysoké hodnocení, ale co už, někomu se to asi líbilo, no mě se to naprosto příčilo a hnusilo. Jo a jen tak mimochodem, co mělo znamenat to plantání pohlaví? To byl ten jednorožec hermafrodit nebo co? Jednou o sobě mluvil v mužské formě a jiní o něm, jindy o něm mluvili jak o holce, pak se to proměnilo v dívku a jakmile to bylo zpátky jako jednorožec už zas o něm mluvili v mužské formě:D No a závěr alá tsunami jednorožců...no opravdu velmi dojemné možná tak pro pětileté děti. ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Nostalgický animák, který si vybavuji ze svého mládí. Je opravdu kvalitní, protože jinak bych si ho nezapamatoval. Každý se vžije do role posledního jednorožce, dokonalého a čistého stvoření s nádhernýma a smutnýma očima, posledního svého druhu. Možná si vzpomenete i na v cirkuse vězněnou a nebezpečnou harpyi, zlého černokněžníka na konci jednorožcovy pouti a jeho Rudého býka. Prostě pohádka, která umí na srdce malých dětí silně zapůsobit. Verdikt: 5* a 90 %. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Film z môjho detstva, ktorý ale príliš často opakovaný nebol, takže si veľa nepamätám. Neviem, ako som vtedy dokázal stráviť poetické časti a mnohé odkazy na veľké problémy dospelých. Ako samota vo vlastnej odlišnosti, záchrana všetkých na úkor vlastného šťastia a ďalšie, ktoré ani nedokážem správne zoštylizovať. Japonská precízna animácia a mystický príbeh, to musí dostať malého aj veľkého diváka. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (11)

  • Meno Harpie je Celaeno, čo je podľa gréckej mytológie skutočná harpia, ktorú stretol Aeneas. (Lulu13)
  • Tržby v USA za první víkend: 2 250 000 $ (648 kin) (Geriel)
  • Krále Hagarda dabuje v originále Christopher Lee. (Jacinda)

Reklama

Reklama