Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zábavný příběh plný dětských dobrodružství se odehrává na předměstí Chicaga na konci 80. let minulého století. Hlavním hrdinou je desetiletý Jake Doyle, který se snaží získat k Vánocům nejnovější a nejlepší videoherní systém. (HBO Europe)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (85)

Nach 

všechny recenze uživatele

Staromilsky vypadající film, který nám, narozeným v osmdesátých letech říká, že se blíží doba, kdy budeme cílovkou filmů pro pamětníky. Přitom ale skvěle fungující komedie s řadou už dříve různě omývaných klišé, které mě zde opět rozesmály, neboť mi tato komedie jako celek navodila pocity z dětství. To, co USA měla v osmdesátkách, se k nám dostalo až v době devadesátek. Takže úžas jménem 8bitová herní konzole, to bylo terno mého mládí. A řada klišé v podobě sociálních vztahů též byla něčím, čím jsme si my a můj kolektiv, který mě tehdy obklopoval, prošli. Za toto jasné čtyři slunce! Velice jsem si to užíval. 75% ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem zábavnou, Vánoční pecku, ale nic moc teda. Bylo to více trapný než vtipný, výběr dětských postav fakt děsný, Vánoční atmosféra téměř žádná, až na ten závěr no. První videohry jsem také vlastnil, ale nepamatuju si, že bych k vůli nim takhle vyváděl, hold tohle se děje asi jenom v Émerice :o) Btw, cz dabing katastrofální. ()

Reklama

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Úprimne....čakal som viac, podstatne viac, nebudem skrývať určité sklamanie. Ako dlhoročný hráč videohier, aj keď 48 hodinové maratóny ako v mladosti už nehrozia, narodený na začiatku 80tých rokov som sa kurevsky tešil na túto komédiu a očakával som nostalgický návrat do doby minulej, kedy videoherný priemysel začínal zažívať svoj zlatý vek a najväčší rozmach. To sa naplnilo len z časti a hľadať odpoveď prečo tomu tak je by bolo na moc dlho. V skratke by som to zhrnul tým, že humor tu jednoducho moc nefunguje a nie je ho ani na rozdávanie. Z takejto témy sa dalo vytrieskať o veľa ale fakt že o veľa viac. Keď k tomu ešte prirátam aj veľmi vydarenú zostavu hercov, kde potešil klasicky N.P. Harris, malý Winslow Fegley a osobitne aj pre mňa dlho nevidený Steve Zahn, nedá sa mi tento film označiť inak ako premárnenú šancu stať sa vianočnou/hernou kultovkou. Napriek tomu sa ale nedá povedať, že by šlo o zlý film len mal proste stať sa niečím väčším ako len pohodovou jednohubkou na večer. Toto je jeden z tých filmov, kde nebudete trhať bránicu smiechom ale skôr sa po celý čas tak príjemne, priteplene pousmievať a tí starší užívať aj za mňa dobre vystihnutú atmosféru 80's.  Jednoducho taký príjemný feel good movie na jedno pozretie. Ale aby som nezabudol na koniec to najdôležitejšie. Prečo film radím aj napriek môjmu zjavnému sklamanie k lepšiemu nadpriemeru je jeho koniec a hlavne posolstvo, ktoré v sebe nesie. To sklamanie možno vyplýva aj z toho, že film klame telom, či už názvom alebo prezentovanou témou Nintenda. Pretože film je v skutočnosti o niečom úplne inom. Dôležitejšom. A to musím uznať aj ja ako milovník virtuálnej zábavy. Takže smelo do toho. Susedov smiechom nezobudíte ale taký ten príjemný pocit na srdci pri zaspávaní mať budete. ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Po pomalom rozbehu dej postupne naberá 'grády', smerujúci ku grande finále, kde možno upadne aj nejaká tá slzička. Po počiatočnom trápne si postavy postupne diváka získajú, či už detské, ale aj dospelácke. Atmosféru 80tok sa až tak hodnoverne priblížiť nepodarilo, scenárovo síce áno, no kulisami či kamerou už pomenej. Na Vianočný čas úplne pohodová rodinná komédia. ()

Dawe2 

všechny recenze uživatele

60% je dobrý kompromis. Místy na 80, místy na 40. Bohužel je to místy hodně trapné, ale že jsou osmdesátky má léta a taky pro tu hlavní pointu a všeobecně milý příběh bez velkého násilí. Jen té "barevnosti" postav mohlo být méně, byť byly velmi příjemné. Vynikající hlavní role, dost dobrý vizuál, Warner mi zde velmi připomínal tvorbu Netflixu. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Před natáčením musel Neil Patrick Harris absolvovat 14denní karanténu. Každý den zveřejňoval vtipné video, jak ji tráví. (BMW12)

Reklama

Reklama