Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

LVÍ KRÁL 2: SIMBŮV PŘÍBĚH dějově završuje trilogii o Lvím králi. Působivý a velkolepý snímek vychází v novém zvláštním vydání. Potkaní se zde Kiara a Kovu, zástupci nejmladší generace vládnoucí lví dynastie. Prožijí spolu "Upendi" - lásku - a pochopitelně také spoustu legrace s oblíbenými Timonem a Pumbou! Kiara, tvrdohlavá dcera Simby, je dědičkou trůnu. Místo vladařských povinností jí ale láká daleko více dobrodružství. Když nebojácně prozkoumává přísně zakázanou Vnější zemi, setká se s rozpustilým mladým Kovu, který se rozhodl vydat se po stopách Scara. Kiara a Kovu se tak spolu snaží najít své místo v "Kruhu života" a poznávají, že jsou jedinou nadějí na usmíření mezi dvěma znesvářenými královstvími. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

D1705 

všechny recenze uživatele

Vydarený druhý diel úspešnej animovanej levej trilógie. Pomsta ožíva a vracia sa v rôznych podobách. Hoci veľa doby ubehlo od smrti Scara a druhého povstania levov, v manželke Scara, Ziry stále je vendeta, ktorú prenáša na svoje deti. Zo Simbu je starostlivý otecko a kráľ Afriky, ktorého dcére Kiare sa chce rebelovať, spôsobuje mu vrásky a na pomoc si bere Timona & Pumbu, ktorí sa nechcene vždy predhalia. Kovu je najmladší syn Ziry a Scara a jediný, ktorý nechce pomstu, no chce sa začleniť medzi levy, ale stojí medzi kameňmi-chce sa zapáčiť Simbovi a zároveň musí tancovať, ako Zira spieva. Krásny film možno má mínusy, ale aj plusy ()

koty2201 

všechny recenze uživatele

Je to naozaj veľký paradox, ale toto pokračovanie ma bavilo viac ako prvý diel. Ale moje hodnotenie je skreslené vplyvom nostalgie, bohužiaľ. Pretože až dnes pri pozeraní som si spomenul na detstvo. Zistil som, že jednotku a trojku som nevidel, ale Levieho kráľa 2 poznám až príliš dobre. Na VHS som si to púšťal skoro stále dookola. Nemám k tomu čo nové povedať ako som povedal v prípade prvej časti. Jednoducho je to dokonalé, pretože síce je príbeh z väčšej časti okopírovaný z prvého dielu, len o generáciu neskôr. Ale všetko je zároveň lepšie. Viac sa mi páčia pesničky, väčšia romantika, lepší súboj medzi dobrom a zlom…. Všetko na mňa funguje lepšie. Vidím, že som veľká výnimka oproti ostatným názorom. Lenže som ovplyvnený nostalgiou a tým, že toto bola jediná časť, ktorú poznám z detstva. Aj tak si myslím, že sa to minimálne deťom bude páčiť rovnako ako jednotka. ()

Reklama

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Jestli první díl dostal většinu lidí do kolen, tak u mě zabodoval až druhý díl. A to hlavně písničkami s českým dabingem. Příběh je dobrý, ale občas jsou tam slepá a dlouhá místa. Písničky dabing TOP, soundtrack jako takoví také. 👍 Doporučuji. Film mě pokaždé dojme, je to dobře vymyšlené. Poznámka: Jestli bude Lví král 2 natočený jako první hraný film Lví král (2019), máme se na co těšit. 😊 Hvězdiček 4**** Hodnocení 2 A máme tu slavné pokračování, jednoho z nejúspěšnějších animovaných filmů. Bude ale i pokračování úspěšné? No, to posuďte sami. Opět je tu krásná grafika, a skvělý příběh. Nechybí ani hlášky a super scény. Nevím proč, ale Kiara a její dobrodružství je zkrátka lepší. Proto také dávám i zde plný počet. Ve filmu jsou i velmi emotivní scény. Také zde nechybí Simba, Nala, Pumba a Timon. 😄 Poznámka: Český dabing se zde povedl, a opět jsou i písničky dabované. Poznámka: Některé scény (písničky), si samostatně přehrávám i dnes. (Nejvíce je ale písnička Vyhnanství!) 👍 Doporučuji. Hvězdiček 5 ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Příběhově plnohodnotné pokračování animovaného megahitu staví do popředí dceru Simby, mladičkou lvici Kiaru, a její lásku k dobrosrdečnému vyhnanci, členovi znepřátelené Scarovy smečky. "Romeojuliovský" půdorys jak vyšitý jasně směřuje k poučení, že odpouštět je (pro krále) nevyhnutelné (když jsou všichni jedna rodina), postupně také zahání úvodní dětinskost mláděcího skotačení. Od dostačující direct-to-video animace se nedají čekat zázraky, ale přestože vypadá viditelně chuději, než v originálu, pořád se na ni kouká hezky. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Svého času jsme sledovali všechny tři části Lvího krále pořád dokola a mnohdy se mi i první díl s druhým pletly, přestože jednička je samozřejmě kult a dvojka dle mnohých jen videovykrádačka. Já k ní ale tíhnu skoro stejně a nikdy na ni nedám dopustit. Vždycky se mi strašně líbilo, jak tvůrci nakreslili malého Kovu. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Vitani se původně jmenovala Shetani, a dokonce můžete slyšet, že o ní některé postavy tímto jménem mluví. Shetani znamená ve svahilštiněi "ďábel", což se asi studiu Disney zdálo nevhodné, tak jméno změnili na Vitani, což ve svahilštině, ze které pochází většina jmen postav, nemá žádný význam. (HappySmile)
  • Úvodní píseň "He Lives In You" zazněla také v broadwayské verzi prvního Lvího krále. (HappySmile)
  • Lví řev použitý ve filmu je ve skutečnosti řev tygří. Lví řev není tak silný. (Matros)

Reklama

Reklama