Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

LVÍ KRÁL 2: SIMBŮV PŘÍBĚH dějově završuje trilogii o Lvím králi. Působivý a velkolepý snímek vychází v novém zvláštním vydání. Potkaní se zde Kiara a Kovu, zástupci nejmladší generace vládnoucí lví dynastie. Prožijí spolu "Upendi" - lásku - a pochopitelně také spoustu legrace s oblíbenými Timonem a Pumbou! Kiara, tvrdohlavá dcera Simby, je dědičkou trůnu. Místo vladařských povinností jí ale láká daleko více dobrodružství. Když nebojácně prozkoumává přísně zakázanou Vnější zemi, setká se s rozpustilým mladým Kovu, který se rozhodl vydat se po stopách Scara. Kiara a Kovu se tak spolu snaží najít své místo v "Kruhu života" a poznávají, že jsou jedinou nadějí na usmíření mezi dvěma znesvářenými královstvími. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

MP17 

všechny recenze uživatele

Místo lvího Hamleta tu máme Romea & Julii, opět v podání největších afrických kočkovitých šelem. V mých očích je dvojka minimálně stejně kvalitní jako první díl, dokonce bych řekl, že jsou zde ještě lépe rozvinuty a diváku lépe představeny charaktery jednotlivých postav. Písně jsou velmi podařené a zejména ty "píšťalkové" jen tak lehce z hlavy nevyženete! ()

Prankster 

všechny recenze uživatele

Mnohem slabší než jednička. Obsahově pro dospělé, zpracováním i pro ty nejmenší děti... Vadila mi spousta "přeslazených" a zbytečně dlouhých scén. Navíc dalším obrovským mínusem tady je hudba, která je ubohá. Polevila i animace. Bojím se že jediným pozitivem je tam jen Timon a Pumba kteří vypadají, že vůbec nebyli novým zpracováním postiženi. Je to jen chabý pokus oživit legendární jedničku... ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Na jednotku to nemá, ale inak je to celkom fajn rozprávka. Pokračovanie v podobe Simbu a jeho rodiny ma tiež bavilo. Krásne pesničky, postavičky, príbeh, pre deti ako stvorené. Trocha ma mrzí to elitárstvo a reči o tom, že musíš byť kráľovná, lebo to máš v krvi a podobné reči, z prvého dielu a jeho malých nedostatkov sa nepoučili a tak musím tentokrát už aj znížiť hodnotenie. Príbeh je to už iný, nie je to také presvedčivé, ale je to v mnohom pre deti poučné. ()

avril4234 

všechny recenze uživatele

Viem, že dvojka na jednotku nemá, ale u mňa ju predsalen prekonala. Ja som si obľúbila viac dvojku, pretože milujem príbehy na motív Romea a Julie. Okrem toho, v dvojke sú podľa mňa chytľavejšie pesničky, hlavne We are one, He lives in you a Love will find a way -tie ma dojali viac, než ktorákoľvek z jednotky. Aj Zira mi prišla oveľa sympatickejšia než Scar, ktorého nenávidím. Takisto som si najviac obľúbila Kovuho a Kiaru. Ale inak aj ja považujem jednotku za lepší film, i keď mňa viac oslovila dvojka. ()

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale Lví král 2 je podle mě stejně skvělý jako první díl, i když má trochu jiný nádech a atmosféru - to je ale podle mě jen a jen dobře! Představa, že by byl jen kopie původního filmu, je hrozivá- takhle film přináší další nový příběh a přesto si zachovává krásnou hudbu a písničky, milý děj a své kouzlo, kterému mohou podlehnout děti i dospělí... Kdyby takové byly všechny rodinné filmy, asi bych se od televize nehnula... ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Syn Ziry a kamarád Scara z Lvího krále se jmenuje Kovu, což ve svahilštině znamená "jizva", stejně jako Scar (Kovu a Scar přesto nejsou v žádném příbuzenském vztahu). "Zira" znamená "nenávist" a jméno jejího nešťastného staršího syna "Nuka" znamená "zápach". (HappySmile)

Reklama

Reklama