Reklama

Reklama

Když se šílený zločinec začne považovat za génia, je čas poslat za ním Jamese Bonda. Pierce Brosnan v hlavní roli britsko-amerického akčního filmu. Tajný agent Jejího Veličenstva James Bond dostane za úkol prověřit aktivity mediálního tiskového magnáta Elliota Carvera. Jeho noviny a televizní stanice totiž s podezřelou hbitostí přinesly zprávu o zkáze britské válečné lodi Devonshire. Ta se z neznámých důvodů ocitla v čínských teritoriálních vodách a potopilo ji pravděpodobně torpédo z čínského bojového letounu. Bond však zjistí, že to byl ve skutečnosti Carver, kdo Devonshire poslal ke dnu. Jednak tím získal atraktivní materiál pro nejnovější vydání svého deníku Zítřek, jednak z vraku lodi ukradl raketu s jadernou hlavicí. Ze své lodi, která je pro radary neviditelná, hodlá střelu vyslat na Peking, aby vyvolal konflikt Číny a Británie a následnou globální válku. A hlavně aby pak rozšířil své mediální impérium po celé planetě. James Bond a jeho čínský protějšek, půvabná agentka Wai Lin, však ještě neřekli své poslední slovo... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot

Recenze (440)

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Tak jak globalizace postupuje, zaplavuje nejen datovou a informační síť, ale i herecké obsazení. Místo ruska a orientu tu ted máme čínskou představitelku, která se mi ze všech agentek líbí nejvíc, protože nestaví na vzhledu, ale na schopnostech a jí jediné jsem sto uvěřit že je, byla a vůbec může být agentkou. A zase jsem si našla oblíbence - toho fešáckého blondýna. Ptám se sama sebe, kam na to chodím. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Výborný ústřední motiv o mediálním magnátovi, který vyrábí kauzy na zakázku, aby bylo o čem psát a vysílat - v mnohém je to aktuální dodnes! „Software obsahuje řadu děr, aby bylo nutné pořád aktualizovat, jak jste si přál.“ Opět výborná úvodní písnička (plus remix variace na konci), opět spousta hlášek, vtipů, dobrých a dobře natočených akčních scén včetně asijského bojového umění („vždyť je to směšné!“), z těch, co se nezapomenou jsou sjezd po plakátu z mrakodrapu, Kaufman, auto v garážích nebo honička na motorce ulicemi čínského města. A vynikající záporák, kterému člověk jeho šílenost věří a jež navíc dává určité opodstatnění jeho snahám. Jen ten konec moc originální není, podobných bitek na lodi / ponorce na moři v Bondovi už pár bylo. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pierce Brosnan je podľa mňa najlepší predstaviteľ Jamesa Bonda v dejinách a že ich bolo celkom dosť. Bondovské 90. roky majú skrátka nové vyznenie a nový zvuk. Toto ju už druhá Bondovka s Pierceom. Všetko sa mi zdalo skvelé, od hudby po dej, cez akciu po vtip. Začiatok bol pre mňa jeden z najlepších filmových začiatkov vôbec. Vadila mi len japonská bondgirl, ale v 90.rokoch sa Japonci pchali do každého amerického filmu, takže nič nové. Vrelo odporúčam vidieť. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

-PROČ SIS HO VZALA? -ŘÍKAL, ŽE MĚ MILUJE. -TO SE DOBŘE POSLOUCHÁ. Až na výjímky Brosnan do Bondova univerza ještě nezapadá, nebo mu ho špatně vytvořili, nebo nechtěl, nebo co já vím. "Uondanost" je nejpřesnější termín. Nikomu se moc nechce hejbnout zadkem a nemyslím teď přímo divokou akci. Navíc ta vášeň magnátova působí v době internetu už hodně směšně. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nejslabší Brosnanova Bondovka. Jakože pár věcí je tu vymazlených, ale pak jsou tu další které to zbytečně srážejí. Hlavně mizerní záporáci. Pryce naprosto šíleně přehrává. Od začátku mě sral a přál jsem mu pořádně potupnou smrt. Nápad je tu výbornej, ale mě to prostě neuchvátilo. Snad jenom Michele Yeoh jako bondgirl co umí řádně nakopat chlapům prdele potěší. Jinak po všech stránkách pouze průměr.50% ()

Galerie (170)

Zajímavosti (60)

  • Při seskoku má James Bond (Pierce Brosnan) na zádech jednu malou kyslíkovou lahev, po dopadu do moře má ale regulérní dýchací soupravu (se dvěmi lahvemi). (ledofredo)
  • Názov filmu sa objaví až v 10. minúte. (ČSFD)
  • Bond (Pierce Brosnan) vo filme používa úplne nový motocykel BMW R1200, ktorého začiatok predaja bol načasovaný presne na dátum uvedenia filmu do kín. (ash99)

Související novinky

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Reklama

Reklama