Reklama

Reklama

Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic

(TV film)
  • Velká Británie Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts
Trailer

VOD (1)

Daniel Radcliffe, Rupert Grint a Emma Watson spolu s režisérem Chrisem Columbem a dalšími herci ze všech osmi filmů o Harrym Potterovi putují zpět do Bradavic a společně oslavují dvacáté výročí od uvedení prvního filmu Harry Potter a Kámen mudrců. Retrospektivní dokument Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic vypráví okouzlující příběh o natáčení prostřednictvím zcela nových rozhovorů s herci, zvoucí fanoušky na magickou cestu z pohledu první osoby na jednu z nejoblíbenějších filmových franšíz všech dob. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (296)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film o filme. Nič viac a nič menej. Na to, že sa malo jednať o udalosť po 20 rokoch je to na mňa príliš strojené a bez tých skutočne hlbokých emócií, nesúvisiacich len so spomínaním. Jedinú funkciu, ktorú to má je také to šteklenie a túžba vrátiť sa k sérií( či už v knižnej alebo filmovej podobe) a pripomenúť si ju. Oceňujem, že to nebolo moderované ako návrat Priateľov. Ale hodnotovosť tohto počinu je v rámci predchádzajúcich materiálov (uvedených na DVD a Blue Ray) a aj novej doby ( herci sú úplne niekde inde a venujú sa iným veciam) pomerne zanedbateľná. Čo je na taký fenomén škoda. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Dle očekávání: kvalitní výroční "making of", dojemný setkání a vzpomínání tvůrců potterovské série. Konverzace působí vřele a nestrojený, a la potkají se staří známí, je fajn vidět zase pár z oblíbených lokací. / Nechal jsem to být při dívání a hodnocení, ALE rád bych zde napsal, že jako fanouška knížek, zastánce rozumu & otevřené diskuze mě opravdu velmi mrzí kauza JK Rowling (x) - jak se k autorce předlohy zachoval zástup twitterových ideologů (...) a mnohá média, načež i srabsky velká studia a vůbec celý tým, který se podílel na realizaci filmů a kasuje díky ní ultimátní $$$. Alespoň tu s ní bylo pár vstupů ze starších interview, ale prostě nevděk a ostuda, smutná vizitka naší doby. Ať už je to s její absencí jakkoli (nechtěla tam být, proč asi...), Return to Hogwarts je bez účasti autorky Harry Pottera trapas a převeliká škoda. / A jste-li snad sami v davu tupých ovcí, co ji vytrvale osočují z anti-trans a dalších špatných postojů, důrazně doporučuji přečíst si její vlastní vyjádření nijak vytržená z kontextu a zhoubně přežvýkaná zápaďáckou woke levicí :) (!!) ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Takhle by Reuniony měly vypadat. Je tady všechno pro fanoušky, ale také pro ty, které Harry Potter zas tolik nechytil. Dá se jednoduše doporučit všem. Vrací se spousta známých tváří, včetně ústřední trojice. Jenom JK Rowling je kvůli aktuálnímu dění bohužel upozaděna, takže tady tvůrci ustoupili, což je trošku škoda. Jinak asi nemám výtek. Vše je doplněné o filmové záběry a také spoustu zajímavých historek z natáčení. Je vidět, jak bylo pro studio důležité postarat se o kvalitní zpracování knižního bestselleru, a tak jak se vyvíjela kniha, tak se také měnili režiséři, kteří lépe seděli do jejího stylu. Hezké pohlazení pro někoho, kdo s těmito filmy a vlastně ústřední trojicí vyrůstal. Velmi povedené. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Prečo vždy, keď o tom hovoríš, to znie ako horor?“ Po minuloročných Priateľoch ďalší skvelý a dojemný „návrat“. Na prvej potterovke som bol v kine. Bol to absolútny trhák aj v našom meste. Dodnes si pamätám, ako ľudia stáli frontu na lístky, vrátane mňa samozrejme. Už behom prvých sekúnd „návratu“ mi nebezpečne zvlhli oči. Vravel som si, že ak to takto bude pokračovať aj zvyšných 95 minút, asi to neprežijem. Našťastie, postupne sa situácia znormalizovala a prišla rada i na spoľahlivé vtipné historky z natáčania. „Problém“ bol v tom, že aj zdanlivo obyčajné veci, ako napríklad spoločné scény brutálne bradatého (!) Daniela Radcliffea a výstredného (?) Garyho Oldmana, majú obrovskú tendenciu doháňať fanúšika k slzám. Ku koncu už je to vyložene doják, díky Emma, toto máš u mňa. Dokonca som sa dozvedel pár vecí, ktoré som nevedel (vzťah Emmy Watson a Toma Feltona). Svoje robia aj archívne zábery, či už pokazené zábery alebo scény z kastingov. Pasáž „in memoriam“ je síce krátka, napriek tomu funguje spoľahlivo. Chýbali mi niektorí herci (Brendan Gleeson, Michael Gambon, Kenneth Branagh alebo David Thewlis, ktorého som mal v sérii snáď ešte radšej, ako Oldmana a to už je naozaj čo povedať). Čiastočne ma sklamalo, že nemali spoločné scény herci, ktorí kebyže ich dostanú, mohlo to byť pozoruhodné (Felton a Radcliffe, Watson a Felton). A rozhodne bolo treba aspoň sa obtrieť o tému nadviazania na pôvodnú sériu, lebo si myslím, že nielenže to má gigantický potenciál, ale to skôr alebo neskôr stopercentne vznikne (a už teraz sa na to veľmi teším). Napriek tomu pre fanúšikov absolútna povinnosť. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film je zabalen pro snadnou konzumaci. Osm filmu definovalo celou generaci, zatimco ja nevidel jedinny. Tento special je zrejme puvodne jako bonus na DVD. Je to o tom, jak natoceni techto filmu zmenilo zivotni zkusenosti. Je zde zrejme dost neznamych historek a uprimnosti ucastniku. Miliony fanousku sni o tom byt soucasti sveta Harryho Pottera. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • V jednom záběru vidíme vedle sebe sedět Jamese Phelpse a Olivera Phelpse. Tvůrci dokumentu jim však v popisku prohodili jména. Tvůrci filmu následně chybu uznali a opravili. (SONY_)
  • Natáčení velké části dokumentu probíhalo v původních filmových kulisách, které jsou nyní součástí exkurze (Harry Potter Studio Tour), jež byla otevřena veřejnosti v roce 2012 v leavesdenských filmových ateliérech. (HellFire)

Reklama

Reklama