Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Enid (Thora Birch) a Rebecca (Scarlett Johansson) práve dokončili strednú školu a lomcuje nimi puberta. Miesto vo fast-foodovej americkej spoločnosti si hľadajú bombardovaním okolia uštipačnými hláškami. Navyše majú depresiu z toho, čo ich čaká. Budú si musieť nájsť nudnú prácu, čakať na prvý románik. Kým Rebecca sa zamestná v miestnej kaviarni a začne si šetriť na byt, Enid je bližšie flákanie sa s neurotickým romantikom Seymourom (Steve Buscemi). Skúška dospelosti je za dverami - obe majú čo robiť, aby si obhájili svoje identity, splynuli so "systémom" a pri všetkých osobných zmenách zostali stále priateľkami. (POMO)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (323)

genetique 

všechny recenze uživatele

Niečo medzi blockbusterovou komédiou a nezávislou drámou. A práve toto je kameňom úrazu, pretože film balansoval medzi týmito žánrami a ani jeden nebol dotiahnutý do konca. Herecké výkony hlavných predstaviteliek boli fajn, ale oveľa viac pozornosti a pochvaly si zaslúžia vedľajšie postavy. 60%. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Pro mne má celý tenhle příběh jednu slabinu. Nejsem schopen oné hlavní puberťačce odpouštět. Je tak jednoznačně studená, sobecká, sebestředná, bezohledná, že i přes repsektování její puberty, ji pociťuji pouze jako protivnou čůzu, o které neuvěřím, že tak úplně vyroste a stane se zní vyrovnaná žena schopná jiné lásky než sobecké. Jestli mi chtěli autoři předložit film o těžkostech pouberty, tak se jim to nepovedlo, pochopil jsem ho jako příběh deformované osobnosti. A v takové rovině na něm není mnoho zajímavého. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, že je to silný a zajímavý film, ale nějak si nejsem jistej, o co tam vlastně šlo. Hledání místa v životě a systému? Pokus žít si svou vlastní individualitou a nepřizpůsobit se? Vážně nevím, každopádně je to zajímavý komorní snímek. Některý motivy se mi líbily hodně, některý míň, některý šly mimo mě (těch bylo nejvíc). Odlišovat se od ostatních je asi důležitá vlastnost. Uniformita není důvodem našeho žití, ale občasné pokusy hlavní hrdinky se odlišit (i když to tak může připadat jen mně) byly křečovité a hloupé. A jak si tak čtu po sobě ten svůj komentář, tak zjišťuju, že vlastně ani nevím, co o tom filmu napsat, aby to nevyznělo jako povrchní bláboly. Líbil se mi, ale o čem byly komiksy, to si představit nedovedu. To bude možná to nejlepší, co na to můžu říct. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Prekvapilo ma, ako ma to poflakovanie sa tých dvoch dievčín bavilo. Naviac postava Enid bola zaujímavá a jej charakter poskytol pár myšlienok na úvahu - pomerne komplikovaná osôbka. V srdci dobrá, no zároveň aj hrozne egocentrická a miestami zbytočne cynická. To sa potom nemohla čudovať, že okolie ju moc nebralo. Bavili ma aj jej hlášky, aj keď niekedy tomu chýbal racionálny základ. Thora Birch ju zahrala vynikajúco. Nadpriemer. 75/100 ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Ani nevim, kolik let si řikám, že bych měl Přízračný svět taky okomentovat, ale dokopal jsem se k tomu až teď. Poprvé jsem to viděl někdy v době, kdy jsem měl taky čerstvě ukončenou střední školu, a Enid a Rebeccu jsem si okamžitě zamiloval. Od tý doby tak každýho půl roku vždycky dostanu chuť se na film znovu podívat. Za ty roky jsem teda Přízračný svět viděl dohromady možná tak 30× a s každym dalšim zhlédnutim mám ten film a ty dvě ujetý holky snad ještě víc rád. Sice většinu času tvořej jenom různý absurdní rozhovory a různý takový poflakování od ničeho k ničemu, ale mně se to prostě líbí. Je to taková (anti)romantická komedie pro nás asociály a antisociály. Jinak pro mě životní role Thory Birch a asi i Scarlett Johansson a jedna z nejlepších rolí Steva Buscemiho. V menší roli odved dobrou práci taky Brad Renfro. Škoda, že Thora Birch skončila někde v propadlišti dějin a Brad Renfro skončil na krchově. Dokázal bych si představit asi na konci nějakou pointu, ale pod 5 hvězdiček prostě jít nemůžu. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (18)

  • Rola Enid bola najprv ponúknutá herečke Christine Ricci, no v čase natáčania sa na rolu zdala príliš stará. Preto bola rola preobsadená s herečkou Thorou Birch. (awrielly)

Související novinky

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

12.05.2018

Fotbal na islandské sopce, superhrdinové na dvou kontinentech, koňské závody na mongolských pláních, bláznivá cesta malých rockerů, boj proti pradávným obrům, retro dobrodružství malých únosců či… (více)

Reklama

Reklama