Reklama

Reklama

Divnosvět

  • USA Strange World (více)
Trailer 14

Celovečerní snímek Divnosvět představuje legendární průzkumnickou rodinu Cladových, kteří se snaží proletět skrz neprobádaný, zrádný a především divný svět. Doprovází je barvitá posádka obří vzducholodi, rošťácký tvor přezdívaný Flek a třínohý pes. Společně musí čelit nejen neznámému prostředí, ale i mnoha prapodivným a všežravým tvorům. Původní animovaná laskavá komedie inspirovaná klasickými dobrodružnými příběhy mapuje vztah tří generací rodiny Cladových, které musí vyřešit vzájemné neshody a společně překonat nástrahy nádherného, avšak i velmi nebezpečného Divnosvěta. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 14

Recenze (139)

Pepe_cz123 

všechny recenze uživatele

Disney tentokrát trochu zklamal. I když už z trailerů na Divnosvět jsem měl obavy jak to celý dopadne. No a dopadlo to průměrem. Ono opět platí že animace je hodně povedená to samé platí o paletě barev okolního světa která je prostě přenádherná. Bohužel tak jenom tady tyto 2 věci tahají celý tento animovaný celovečerák kupředu. Jinak je to nudný, chemie mezi postavami vůbec nefunguje tak jak má, a třeba i potvůrky z ,,divnosvěta" tak si myslím že si zasloužili větší prokreslenost jak v příběhu, tak vizualně, a film je vůbec neumô dávkovat prostě všechny je tam hodí hned a to je celý. A na konci je jedna celá pasáž která se odehrává v budoucnosti a ta mi přišla jako uplně zbytečná. Do toho tu ani nekomentuju radši tu nelogiku v každé druhé scéně, nefunkční příběh tisíckrát použitý, a další věci. A co je jako poslední věc tak to že film nemá žádnou zápornou postavu. Film jsem viděl v originálním znění a i v Českém dabingu. Bohužel pouhých 4/10. Mělo to na víc. Škoda. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Výtvarné pojetí postav sice bylo průměrné, ale zobrazený „objevený“ svět byl krásně fantazijní. Líbilo se mi i poselství a to včetně toho, že ve filmu není žádný záporák. Což v nějaké recenzi hodnotili jako nedostatek. Pro mě naopak tohle bylo velké plus, protože i když skutečně žádný padouch se zde nevyskytuje, tak i hodní nebo normální lidé se chovají tak, že to může padoušsky působit. A to ne nutně z nenávisti či jiného záměru, ale třeba z nevědomosti či špatně nasměrovaných dobrých úmyslů. Což asi potkáme v životě pravděpodobněji než nějakého mezivězdného vrahouna s kápí.____ Líbí se mi i to, že hlavní hrdina je mladičký gay a především to, že to nikdo neřeší, nikdo to nepovažuje za problém, je to samozřejmost. Řeší se maximálně, že se stydí svoji lásku oslovit, vyjádřit se. Nikoliv to, do koho se zamiloval. Což je velmi důležité. Protože už jsem viděla x filmů o comingoutu, o vyrovnávání se s homosexualitou, o přijetí rodinou nebo přáteli. Fajn. Ale už by to mohlo pomalu skončit s ukázat právě jako v tomhle filmu: není to žádný problém, nemusíš se s ničím vyrovnávat, je to normální a proto se kvůli tomu nemusíme nějak speciálně chovat. ______  Pointa příběhu je sice očekávatelná a docela patrná už dávno před koncem filmu, ale nevadí to, protože je hezká a pravdivá i pro náš „divnosvět.“ SHRNUTÍ: Jednoduché poselství filmu. Lidi mají obyvkle rádi jednoduchá poselství. Ale ne tohle. Protože to znamená, že oni sami by se museli začít chovat složitě. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $120miliónov║ Tržby USA $35,813,406║ Tržby Celosvetovo $66,089,070▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Disneyko klopýta a to riadne. Studnica nápadov u nich úplne vyprchala. Dosť sterilné, obohrané akoby chceli vytvoriť animovaný svet mixnutý Indy Jonesom a Avatarom. Ruky preč od tohto pestrofarebného nepodarku. /25%/ ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Nevadila mi smíšená rodinka (bílý muž a čoko paní), ani jejich gay synáček, ani jejich třínohý pes. Vadil mi stále stejný klišé příběh - kolikrát už jsme tu měli podobnou zápletku o rodince, kde není potomstvo ochotno jít ve šlépějích svých rodičů a myslí si, že ví všechno lépe a že dospěláci jsou blbci. Mnohokrát, žádná originalita se tedy nekoná. Animace skvělá, dialogy ucházející, celkové závěrečné poselství pochopeno a oceněno. Zjištění, co je vlastně ten divnosvět zač, mě upřímně docela překvapilo, takže proto dám o jednu hvězdu víc. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Vykastrované Disney postavy vypadají jak z Moany a Encanta námět je obšlehnutý z Vzhůru do oblak (tam byl lépe zpracovaný) nápad z umírajícím světem taky z Moany  a to je asi tak vše. Místo, aby se to zabývalo tím světem tak se to shrne do věty  všechno tě chce zabít jen tenhle flek a tento tvor co pouští malé tvory ne a tím představení světa končí.  Film má jen jeden song akorát Disneymu se nechtělo platit tak je bez zpěvu a jediné co stojí za pochvalu je 3 nohý pes naopak nemyslím si, že je dobrý nápad dát do animáku homosexuální postavu  pochopím to ještě v marvelovkách a hraných pohádkách, ale u animáku kde je vysoká šance, že na to půjdou malé děti ne. 40 procent P.s. za 25 roků nebyl schopný dospělý zkušený chlap zjistit jak se dostat přes jezero kde se umírá ačkoliv nejspíše viděl, že nad ním létají okřídlení tvorové. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Lucy Liu sa musela stretnúť s pracovným štábom trikrát, kým svoju rolu prijala. (Arsenal83)

Související novinky

Reklama

Reklama