Reklama

Reklama

Epizody(5)

Obsahy(1)

Tvůrci ikonického internetového seriálu sKORO NA mizině přichází s novým seriálem Liga mužské moudrosti, který je opět financován pouze z finančních příspěvků svých fanoušků. Tento útok na hyperkorektnost přinese nejen nové téma, ale i nové herce, jakými jsou například Michal Isteník, Eva Leinweberová či Tomáš Havlínek. Kreativní tým a Jiří Langmajer však i nadále zůstávají. Hlavní myšlenka seriálu je, že se tvůrci musí postavit proti hyperkorektnosti současné doby, proti špatně podanému či zneužívanému fenoménu #metoo a tak dále. (Filmové studio Dolní Vítkovice)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

Wyrdas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upřímně, kdybych jako první díl neviděl ten první, asi bych to neviděl celé. Velmi kolísající kvalita. Ano, ukázali nám, jak moc zvrácená doba dnes je. Ale jinak je to spíš taková moderní komunistická propaganda. Takže voliči Pirátů, ODS a Pávka asi zajásají, ale pro rozumné lidi to není nic moc. Celé je to poměrně průhledná propaganda politických názorů. Nebýt prvního dílu, průměr by vycházel na jednu hvězdu. Ale buďme fér. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Stejně jako většina ostatních jsem se dostal na Ligu mužské moudrosti přes Lajnu a sKORO NA mizině. Po úspěšných projektech jsem byl zvědavý, co nového nám Vladimír Skórka a jeho tým přinese. Na začátek musím říct, že poslední dobou už mě neustálá korektnost leze na nervy. Je toho moc a jsem velmi rád, že žiju v ČR, kde se k tomu přistupuje vcelku rozumně a není to jako hysterie v Británii a Americe. Je jen dobře, že se právě do tohoto tématu tvůrci nekorektně opřeli. Tohle by v Británii nebo v Americe vzniknout snad ani nemohlo. Za to mají body k dobru. Jinak to bohužel jde už kvalitou o level níž. Zejména proto, že to nevychází z reálné situace. Například Míráci to snad ani nehráli, ale jednoduše si to prožili a pak to umně zdramatizovali. Tady už je to napsané a je to vidět. Všechny situace a dialogy jsou sice místy stále vtipné, ale je to tlačené na sílu a je toho moc najednou. Občas mě přijde, že už i ty nadávky jsou tam dané jen aby tam něco bylo. Jako krátkou oddechovku na pobavení to ale beru a nechávám jim tři hvězdy. ()

Reklama

Degger007 

všechny recenze uživatele

Já osobně mám rád tuhle ostravskou partu a taky mám rád všechno, co řeže do současný pseudo-korektnosti, ale tohle mi přišlo o dost slabší než sKORO NA mizině nebo Lajna. Za půl hodiny se tam toho vlastně moc nestalo a nějaký děj proběhl až v poslední minutě. Evidentní byla snaha narvat tam co nejvíce nekoretních replik, ale výsledek je takový beztvarý. Určitě oceňuji herecký výběr, ale nemůžu se zbavit dojmu, že minimálně tři mužské postavy se chovají úplně stejně a kdyby dvě z nich chyběly, vůbec nic by se nestalo.  Nevím, jestli bych si to pustil znova, ale i tak bych byl rád, kdyby vznikly další díly, abych zjistil, jestli se to někam posunulo. Každopádně, všechno, co naštve sluníčkáře a kavárnu, je prospěšný. ()

gruzdej odpad!

všechny recenze uživatele

Nechápu co jsem to vlastně viděl. Zdeněk Troška se spojil s Kolečkem a Skórkou a konečně udělali Kameňák z Ostravy? Pitomé zápletky, otřepané vtipy, pointy bez jiskry a navíc tomu chybí rytmus. Nechápu, jak za tím může stát stejný tým jako dělal Skoro na mizině, nebo scénárista geniálního Mostu. Nemá to nic ani z jednoho. Je to jak Novácké pokusy o sitkom z 90.let. ()

Daniel2003 

všechny recenze uživatele

Po Skoro na mizině je to studená sprcha, protože příběh divadla Mír byl aktuální. Na druhou stranu se to satiricky vysmívá všem aktuálním woke blbostem, že mě to stejně baví. Srovnání s Mostem je možná na místě, ale Most měl desetinásobné produkční podmínky. Scénáristicky byl ale Most někde úplně jinde a je pravda, že Liga tady hodně ztrácí. I tak mě to ale bavilo a několikrát rozesmálo (hlášky typu "vyžranej jak hroch o Vánocích" zlidoví). 6/10 ()

Galerie (51)

Zajímavosti (3)

  • Podobně jako v seriálu sKORO NA mizině (od r. 2020) můžeme na konci každé epizody vidět vstup režiséra, scenáristů nebo herců. (OJan)
  • O tom, jak se bude seriál vyvíjet, měli diváci možnost hlasovat prostřednictvím YouTube. (Diego75)
  • Seriál je financovaný výhradne len z finančných prostriedkov fanúšikov. (OJan)

Reklama

Reklama